sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Sunnuntai-iltaa!

Oikein mukavaa ja rauhallista sunnuntai-iltaa. Vaikka se onkin kovin räntäsateinen, mutta onhan meillä (ainakin useimmilla) katto pään päällä ja sisällä lämmintä. Meillä ainakin on kovin lämmintä, sillä Mies innostui eilen illalla laittamaan puita takkaan vähän ehkä liikaakin =) Mutta en valita, jäi tänään minun lämmitysurakka väliin....

Käsitöitä ei ole ihan valmiiksi asti tullut, viimeistelyä vaille on kyllä kaksi piposta ja kaulahuivi. Ehkäpä ne päätyvät tänne asti alkuviikosta. Eilinen päivä vietettiin Miehen siskon ja serkun yhteisiä 50 v-juhlia. Lahjaksi veimme porukkalahjan lisäksi molemmille Revontuli-huivit oikeasta revontulilangasta. Oli oikein mukava juhla, saimme paljon erittäin hyvää syömistä ja juomista ja hyvää kakkua. Terveisiä vaan juhlakaluille, kehuimme neljästään kotimatkalla tarjoilua ja juhlan tunnelmaa, kiitos vielä kerran! Kotimatka vain oli kovin liukas ja sumuinen, onneksi pääsimme ehjinä kotiin.

Jotain on tapahtumassa lähiaikoina, isoja asioita, mutta niistä lisää joskus. Nämä tulevat kuitenkin vaikuttavat ajankäyttöön sen verran, että luulisin käsitöiden valmistumisten olevan aika harvassa lähiaikoina.

Nyt toivottelen oikein mukavaa viikonalkua teille ystävät! Tiivis viikko tiedossa ja viikonloppuna odotetut Lapsukaisen valmistumisjuhlat. Ihanaa, näen kaikki rakkaani taas koossa jälleen!

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Varoituksen sana

Poistin itseltäni tuon Feedjit Live Trafficin. Alkoi tulla outoja kommentteja sanatarkistuksesta huolimatta ja sivuillani oli kävijöitä aivan omituisista paikoista ympäri maapalloa (mm. jostain porno.comista Kiinasta !! ). Ja kun lopulta virusohjelma huomautti, että sivut ovat epäluotettavat (runsaasti roskapostia ja vakoiluohjelmia), niin pois jouti.

Eli jos jokin yllä olevista oireista ilmaantuu sinunkin blogiisi, niin tarkista onko kyseinen ohjelma kaiken takana.

Ai niin, kiitos kaikille kommenteista. Lämmin tuo liivi ainakin on =)

tiistai 25. marraskuuta 2008

Vihdoinkin

Joitain neuleita teen joskus kuin Iisakin kirkkoa. Joko omasta syystäni ( laiskuus, kyllästyminen ) tai sitten vain menee muita töitä edelle. Tämä liivi on yksi sellainen. Aloitettu vuonna kivi ja kirves, tai ainakin siltä tuntuu. Tosin alkuperäinen malli on Novitan syksy2008 lehdestä, joten ei tämä ihan niin vanha ole =)
Malli 67, Novita syksy 2008, koko miulle passeli

Lanka Novita Rose Mohair, väri 120, 220 g

Puikot 5 mm addipyöröt

Kuten huomaatte, malli on modattu. Tein siitä yhtä mallikertaa pidemmän ja yläosan tein ihan oman maun mukaan. Joustinneuletta paremman istuvuuden takaamiseksi ja normaalit hiha- ja kaula-aukot. Eikä mitään hihoja. Liivi on liivi.

Ja aina välillä pitää tehdä sukat. Muuten olisin varmaan kipeä.

Perussukat, koko 35-36
Lanka Novita Polkka, mustaharmaa, 72 g
Puikot 4 mm sukkikset
Eilen kävin seikkailemassa koulutusmatkalla Lappeenrannassa. Aamulla vielä junat kulkivat aikataulussaan, mutta illalla sain istuskella Lappeenrannan Matkakeskuksessa ihan urakalla. Tämän tästä aikataulunäyttö myöhästi junan lähtöaikaa ja lopulta olin tunnin myöhemmin kotona kuin olisi pitänyt. Kiva tuo pyry. Samoin kävi viime vuonna kun tulin näin alkutalvesta junakyydillä. Onkohan meikäläisen junamatkoissa jokin kirous ??
Nyt opettelen käyttämään uusia silmälasejani. Piti vihdoin myöntää olevansa vanha ja ottaa kaksiteholinssit. Kauan kyllä hangoittelin vastaan. Mutta täytyy myöntää, että maailma näyttää nyt vähän erilaiselta =)

sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Sukka poikineen

Hirmuisen paljon ei ole ehtinyt neuloa tämän viikonlopun aikana. Osasyyllinen on tämä uusi läppäri, jonka saloihin olen yrittänyt päästä sisälle. Aina huonolla menestyksellä. Välillä on kuulunut lasten korville sopimattomia sanoja, kun kaikki ei ole toiminut ihan niin kuin olisin halunnut ja toivonut =) Kenties se tästä vielä aukenee....
Sukkia on kuitenkin väsäilty, osa näistä oli jo valmiina viime viikonloppuna. Ei vain ole iskenyt tuo päivitysinspis päälle. Nyt sitten dokumentoidaan nämäkin työt.

Naisten perussukka, koko 36-37

Lanka Austerman Step, väri ??, 50 g

Puikot 2,5 mm knitpicksit

Kimalluskertut, koko 36-37

Lanka Freja Lamé, väri 161, 57 g

Puikot 3,5 ebensukkikset

2 paria lasten perussukkia, koko 27-28 ja 31-32
Lanka Online Supersocke, wintercolor, 1008, yht. 78 g
Puikot 3 mm knitpicksit
Kauhea lumipyry valtasi tämän kylän. Ilma on ihan valkoisena. Ja tuo Mies pitäisi päästää autolla menemään etelään. Voih. Sitä saa taas laittaa omankin suojelusenkelin mukaan liikenteeseen.

tiistai 18. marraskuuta 2008

Hyviä uutisia

Jee, minulla on uus kannettava! Mutta kun se on Helsingissä. Ja vielä muutaman päivän.

Ehkä hyvää kannattaa odottaakin, tai sitä toiseksi parasta. Nimittäin se kone, jonka just oisin halunnut, ei löytynyt suoraan myymälän hyllyltä. Olisi pitänyt tilata netin kautta sinne. Ja käydä hakemassa se uudelleen. Ei paljon kiinnostanut Miestä ajella pitkin eteläistä Suomea kymmeniä ja taas kymmeniä kilometrejä. Joten tyydyin toiseksi parhaimpaan. Sekin on hyvä, ei valittamista. Nyt sitten saan sen "avaimet käteen" periaatteella, käyttikset ja muut on jo valmiina kun saan koneen käsiini. Mies on miun atk-tuki =) Pusupalkalla =)

Täällä on nykerretty muutama pari sukkia. Mutta kun ei jaksa kuvata, eikä tilastoida. Odottakoot aikaa parempaa. Nyt minä lämmittelen itseäni takan loisteessa, kynttilän valossa ja neulon =)

perjantai 14. marraskuuta 2008

Jotain valmista, onneksi =)

Heippa Käly2, tässä olisi jakkusi! Kelpaako?? Toivottavasti koko on sopiva, jos ei niin lupaan tehdä uuden. (Niin ja toimitus on vasta uuden vuoden jälkeen =)) Vaikka tässä yksi ilta Miehelle sanoinkin, että seuraavan taikajakun tekemiseen saa kulua aikaa - ja jonkin verran. Mustasta ei paljoa kuvissa erota, mutta tästä tuli kyllä yhtä kiva kuin edellisestäkin, vihreästä. Vaikka Nallella tehdessä joutuu tekemään aika monta silmukkaa enemmän kuin Rose Mohairilla.
Taikajakku, Novita kevät 2008, malli 6
Lanka Novita Nalle, väri 099, 316 g
Puikot 3,5 mm addin pyöröt, koukku 3,5 mm
Viikolla valmistui myös setti ihan omaan käyttöön. Tein tässä aiemmin kaulahuivin sukkalangasta, mutta en pystynyt käyttämään sitä, sillä lanka kutitti. Huivi on nyt armaan Lapsukaiseni naulakossa, toivottavasti myös käytössä. Tässä uusi kutittamaton setti.
Kaulahuivi, koko 146 cm x 18 cm, malli Tikrun Omppu muunnelma
Lanka Austermann Bambou soft color, väri 105, 138 g
Puikot 4 mm, lasten (aivan passelit kaulahuivin tekoon!)
Kerä lankaa jäi huivin jälkeen jäljelle, joten siitä tehtiin kämmekkäät. Ja ihan simppelillä mallilla. Kerästä kaksi niin isoa palaa kuin tulee, reunat ommellaan kiinni ja jätetään aukot peukalolle. Illassa valmista! (Olisin kyllä kaivannut peukalon lämmikettäkin, mutta kun ei lanka riittänyt, niin ei....)
Kämmekkäät, koko naisen
Lanka Austermann Bambou soft color, väri 105, 49 g
Puikot 4 mm lasten pitkikset. ( Toimii näissäkin..)

Ja tuo miun Mies. Se on sitten jotain niin kultaista..... Minulla on ollut jo jonkin aikaa vaikeuksia ottaa isoja lääkepillereitä ja olenkin murskannut niitä jauheeksi menetelmällä lihanuija ja muovipussi. Nyt sitten sain ihan ikioman lääkemurskaimen (=morttelin) puusta sorvattuna. Itse mortteli on kaunis, siihen sattui kauniita puun syitä, nuija on kunnolla käteen sattuva, kunnon pulikka =) Kai tätä voisi käyttää myös mausteisiin =) Vähänkös olen iloinen ja tyytyväinen...
Mukavaa viikonloppua ystävät ja kylämiehet! Ja kivaa messureissua niille, jotka Tampereelle matkaatte. Olin siellä vasta, eikä nyt messut oikein innosta. Jos käyttäisi noita entisiä lankoja pois.



sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Jess, kotona!!

Mietteitä sunnuntai-illan ja loman lopuksi, seuraavassa ei ole päätä eikä häntää enenpää kuin mitään juontakaan, mutta who cares? Kunhan löpisen....

**Ihanaa, kotisohvalla saunapuhtaana ja neule kädessä. Voiko elämä olla mukavampaa??

**Kiitos kaikille synttärionnitteluja lähettäneille (blogin kautta, teksiviesteillä), myös Miehen puolesta. Vuosi on tullut taas molemmille lisää mittariin. Tai Miehelle tulee siis huomenna. Mutta iso kiitos Lapsukaiselle ja Vävylle ihanasta viikonlopusta, lahjoista, ym. ym. Iso Hali!! Ja Kattiselle myös hali, se on aika epeli! Onneksi allergiani on kestänyt tähän mennessä hyvin mukavan ystävämme. ps. Oliko sillä edes yhtään meitä ikävä ?!?

**Mikkelin kohdalla kotia tullessa alkoi jo persausta sen verran puuduttaa, että totesin tämän olevan pitkästä aikaa viimeinen matkustus. Tai ainakin tälläinen reissuviikko, jolloin mittariin kilahtaa yli 1500 km. Onneksi ei tarvinnut ajaa niistä yhtään, on niin kultainen tuo minun Mies. Tai onhan siinä yksi tekninen ongelmakin; en yllä ajaa Miehen autoa =) Kotiin kuitenkin kestettiin, molemmat, ja käytiin vielä tervehtimässä Isääni, Pappa sai taas kerran Päätaloa ;) Äiti oli paistanut läjän piirakoita, jotka tuhottiin siinä sivussa, nälkäisiä reissumiehiä ja -naisia kun oltiin.....

**Juu, koko matkan neuloin, mutta ei tullut vielä valmista. Osan matkaa olen tehnyt joulumuorin hommia ja tänään neuloskelin itselleni kutittamatonta kaulahuivia. Kaksi 50 g:n kerää tuhosin, mutta puolitoista on vielä jäljellä. Eli myöhemmin nähdään mitä on tikuteltu.

**Ai niin. Kyllä nuo Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen ovat ammattilaisia! Maha kippurassa piti nauraa! Vauhtia ja "vaarallisia tilanteita" riitti, mutta joka sentti mikä pääsylippuihin uhrattiin oli arvoisensa. Jos joskus herrat osuvat tiellenne, niin tutustukaa, suosittelen lämpimästi =)

** Hesassa olisi ollut käsityömessutkin. En edes halunnut käydä. Mies vähän ihmetteli.

** Jeps. Nyt on loma/sairasloma lusittu, huomenna pitäisi orientuitua töihin. Saa nähdä mitä työpöydällä odottaa..... Mukavaa viikon alkua teillekin !!

torstai 6. marraskuuta 2008

Vilkas viikko

Yksi päivä kotona tällä viikolla, tänään. Onpa kiva viettää vaan aikaa, neuloa ja odotella saunan lämpiämistä. Edessä rauhallinen ilta kotona, sillä huomenna mennään taas!

Tiistaina Savonlinnan naiset neuloivat taas porukalla. Valitettavasti minä en päässyt mukaan, kun olin koulutuksessa Tampereella. Muut viettivät Marjon vauvakutsuja ja jotain siellä oli mukana minultakin. Neuloin tulevalle pikkuiselle tossut ja myssyn.

Vauvan perinteinen setti, myssy ja tossut, koko n. 60 cm
Lanka Nalle Colori, yht. 58 g
Puikot 3,5 mm
Alkuviikko siis vierähti maailmalla. Maanantaina ajelimme Kouvolan, Korian ja Porvoon kautta Helsinkiin. Mies mittaili otsasta lämpöä Korian kohdalla, kun ilmoitin, ettei Novitan tehtaanmyymälässä tarvitse käydä, olisin tyytyväinen Porvoon tarjontaankin =) Ei ollut kuumetta, nyt vain ei ole tarvetta Novitan langoille. Porvoossa shoppailimme; Brunbergin tehtaanmyymälästä suklaata ja muuta nameja, samassa talossa olevasta leluliikkeestä vähän täydennystä meidän salaisuuslaatikkoon sekä itselleni saman talon peränurkasta aivan namu läppärikassi.
Eikö olekin syötävä?? Joudun kuljettamaan läppäriä tuolla koulutuksessa ja tähän mennessä en ollut ostanut sille kunnon laukkua. Nyt voin kuljettaa konetta huolettomammin julkisilla kulkuneuvoilla, sillä niillä sitä pitää tästä eteenpäin kuljeksia. Tämä eka koulureissu olikin luksusta kun Mies oli mukana, pääsin joka paikkaan autolla. Itse en kehtaa/uskalla/jaksa lähteä Tampereelle asti ajamaan, etenkään talviaikaan. Paljon mukavampaa on istua neulomassa joko junassa tai bussissa.

Porvoossa piti käydä katsastamassa entinen Lankatalo, joka oli nyt muuttanut keskustaan. Minä olen opettanut jo tuon Miehenkin hyväksi lankakaupan bongaajaksi, sillä näytin kerran ohimennen kaupan uuden paikan netistä ja nyt pääsin suoraan melkein ulko-oven viereen. Hyvin vainuttu =) Sisällä olikin kaikkea ihanaa, paljon muutakin kuin lankaa. Ja lankaakin oli, valoisassa, tilavassa myymälässä oli oikein mukava kierrellä. Eikä sieltä päässyt pois ihan tyhjin käsin. Austermanin Bambouta yksivärisenä ja Colorina sekä Sidarin Hug lankaa, josta oli ihan mukava tarjous avajaisten kunniaksi. Ehei, en minä tyytynyt kerään per lanka, tuli sitä mukaan vähän enemmän ;) Maltillisesti kuitenkin.
Eilen illalla ajelimme läpi puolen Suomen kotiin. Matkojen aikana olen neulonut ahkerasti, aina silloin kun on ollut valoisaa. Osa matkoista on jouduttu ajamaan pilkkopimeässä (eilen kotiin ja tiistaiaamuna Helsingistä Tampereelle) jolloin on pitänyt vahtia hirviä tienlaidasta. Onneksi niitä ei tavattu yhtään. Neulomisen tuloksena on vain tulossa jotain vielä salaista, varmaankin joulupukin pussiin menevää, joten niistä myöhemmin. Käly2:n taikajakku on viimeistä hihansuuta vailla, kohta saat sen käyttöösi. Kunhan vain pääsisin olemaan vähän aikaa kotona, että saisin virkattua loputkin.

Mukavaa loppu viikkoa! Huomenna ajellaan taas Helsinkiin, käydään Aleksanterin teatterissa vähän naurattamassa itseämme, vietetään Miehen ja minun synttäreitä Lapsukaisen ja Vävyn sekä Kattisen kanssa, sekä nautiskellaan elämästä! Toivottavasti Lapsukaisen flunssa on jo mennyt ohi, niin hänkin jaksaa olla mukana.

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Omituisuuksia

Voi Pami minkä teit =) Pitäisi kertoa viisi omituisuutta itsestäni. Tämän kiertävän säännöt kuuluvat siis näin:
Tehtävänanto: "paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä , jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

1. Olen lyhytkasvuinen, siis vain 145 cm pitkä. Tämä ei itseäni ole haitannut millään lailla, mutta kun kuljemme Miehen ( lähes 190 cm ) kanssa kaupoissa, niin keräämme perään pitkiä katseita, olemme kai omituisia =) Ja kuinka monta pientä tyttöä ja poikaa on käynytkään salapäin kokeilemassa miten pitkiä he ovat minuun verrattuna! Kuulinpa kerran Rossossa istuessani pienen pojan hämmästelevän "kato äiti miten pieni mummo". Heh. Oli mennä pihvit väärään kurkkuun kun nauratti niin paljon.

2. Minun pitää tietää aina miten rakkaillani menee. Soitan siis Lapsukaiselle, Miehelle ja vanhemmilleni lähes päivittäin. Tai no. Joka päivä.

(Tässä välissä kysyin Mieheltäni mitä muuta omituista minusta löytyy..... ei uskaltanut kertoa.... on jo kuulema niin tottunut niihin.)

3. Vanhemmiten yksi omituisuus on nostanut päätään. Teen samoin kuin äitinikin. Kierrän huushollin kerran tai kaksi ennen kuin lähden ulos. Tarkistan, että mikään sähköjuttu ei ole päällä, ikkunat ovat kiinni ja ovi menee kunnolla kiinni. Voisi vaikuttaa vaikka pakkomielteeltä ;)

4. Ennen en sietänyt formuloita millään. Nyt katselen niitä tyynesti Miehen kanssa. Tosin teen aina samalla jotain käsityötä, surffaan netissä jne. jne.

5. Nyt tuli sitten Miehen suustakin yksi minun omituisuus. Pongaan kuulema kaikki maailman lankakaupat matkan varrelta ja niihin on pakko päästä, vaikka olisin ambulanssin kyydissä, pää kainalossa.... Häh. Mikä omituisuus tämä on???

Sukulaiset voisivat varmaan lisätä viisi omituisuutta lisää kevyesti =) Ihan vapaasti vain kommentteihin. Olisi kiva tietää itsekin.

Tämä on niin hauska meemi, että nyt on pakko jatkaa. Haastan mukaan siis Marin, Tean, Tiinulin, Taijan ja Hepsin. Jos ette halua vastata tai jatkaa, niin ymmärrän. En minäkään aina jaksa...