perjantai 30. tammikuuta 2009

Bongaa viisi kakkosta!

Yksi tekemäni hattu on unohtunut ihan tyystin. Vein tämän Lapsukaiselle synttärilahjaksi viime viikonloppuna. Joulukuussa käydessämme hän näytti jostain Stokkan kanta-asiakaskuvastosta, että tuossa olisi ihan kiva hattu, äiti tekisitkö. Tammikuussa sitten muistin tämän, mutta en muistanut tarkasti kuvattua hattua, joten mutu-tuntumalla tehtiin talvihattu. En edes muistanut, että oliko hatussa lieri vai ei. Riskillä tein, mutta vein myös virkkuukoukun mukana kylään, jos korjauksia tarvittiin. Hattu oli just sopi, sopivan kokoinen, lierikin piti olla ja tuo virkattu kukka. Lapsukainen otti hatun mieluusti vastaan, toivottavasti sille on myös käyttöä.
Naisten lieripipo, koko pieni pää
Lanka Novita Teddy, väri 490, 138 g
5 mm virkkuukoukku

Ja tämäkin on jäänyt esittelemättä. Tampereelta - tai oikeastaan Pirkkalan ABC:ltä löytyi meille uuteen kotiin (jos vain joku ostaisi tämän entisen) ovikyltti. Minä kyllä uhkasin etsiä juuri päin vastaisen, minä kun olen se raihnaisempi =)
Juupa. Missä vain olisi se uusi ovi? Tämän talon ovessa kun on jo itse tehty nimikyltti. Siitä eilisetä löytämästäni lankakaupasta. Täytyy todella suositella ja kiittää kauppaa erittäin nopeasta toimituksesta. Tänään nimittäin postipoika toi paketin ihan ovelle. Onneksi olin etäpäivällä.... Muhkeaa lankaa ja upean väristä. Suosittelen lämpimästi. Sekin vielä, että kun on tottunut maksamaan nämä toimitukset ennakolla, niin tämä liike laittaa laskun mukaan ja antaa 14 pv maksuaikaa. Mahtava kauppa =) Suomalaista villaa, noin 300 g.
Muutakin on valmistunut, mutta koska jutut ovat vielä vähän "arkaluonteisia" (= pari viikkoa julkaisukelvottomia) niin säilytän kuvat vielä koneellani. Aikanaan tänne ilmestyy taas jotain, ainakin minusta hyvin onnistunutta ja upeaa =)
Tilasin tuossa illan mittaan minulle ja Miehelleni ystävänpäiväyllätyksen. Kerroin sen kyllä puhelimitse Miehelleni ja ei hän kovin vastaan ollut. Meille ihan kahdestaan jotain muuta kuin työtä, siivousta tai muuttoa. Odottelen jo tuota viikonloppua....
Koska tämä päivä on mennyt niin hyvin ja en ole mitään arpajaisia järjestänyt aikoihin, niin järjestän teille bongauskilpailun. Kun löydät laskurista viisi (5) kakkosta, niin laita viestiä, lupaan lähettää palkintona jotain.... luultavasti lankaa.... tai jotain ihan muuta... katsotaan millä tuulella silloin satun olemaan =) Ja kun tässä viikonlopputuulella olen, niin voisin laittaa toisenkin paketin matkaan (jonka arvon kaikkien kommenttia jättäneiden kesken). Mutta ehtona on, että "laulatte" jotain minulle. Eli biisejä kommenttilootaan, mikä musiikki sykähdyttää eniten ja minkä haluat jakaa eteenpäin.... Arvontaonnea!!

torstai 29. tammikuuta 2009

Haleja!

Pirre oli lähettänyt minulle kivan halin, kiitos siitä! Haleja tarvitaan aina. Kuten kaikki minut tuntevat jo tietävät, olen tosi-tosi huono laittamaan näitä ketjuja eteenpäin (blogeissa ja s-postissa), niinpä en jatka juttua. Lähetän vain näin kaikille yhteisen halin! Ja tosi ison halin sinne pohjois-Helsinkiin ja Kokkolan nurkille, Perämerelle =)

Tässä viikolla napsahti lisää tilaustöitä, sukkia tällä kertaa. Kivaa, neuleet kelpaavat muillekin =) Mutta aikataulut ovat aika nafteja, joten puikkojen pitää suihkia. Onneksi isoin työ alkaa olla jo valmis, kyllä se tästä. Ja huomenna alkaa viikonloppu, ihan älyttömän monta tuntia enemmän istua sohvalla ja neuloa =) Heh, kyllä sitä pitää vähän tehdä kotihommiakin, kun jäivät viime viikonloppuna tekemättä. Ja seuraavana viikonloppunakaan ei jouda/huvita/jaksa, kun Mies on taas kotona.

Kiitos kaikille kärpästentorjuntaan osallistuneille! Hyviä vinkkejä tuli, viini on jo käytössä kukkaruukun vieressä. (Ehei, ei se kaikki viini joutanut kärpäsille, otin minäkin osani =)) Tosin ötökät vähän kiertävät kuppia, johtuisikohan siitä, että tarjolla on vaan kotiviiniä? Mutta kun sen pitäisi olla - ja on - tosi hyvää ja arvokasta, ei mitään halpisviiniä ;) Ehkäpä vika onkin siinä? Appelsiinimehun totesin vähän tehokkaammaksi, kyllä meiltä nyt kääpät (hih. Lapsukaisen "oma sana", silloin parikymmentä vuotta sitten) lähtee....

Tänään löysin uuden nettikaupan, Piikun. Sieltä löytyi suomalaista villaa. Koetilaus on jo tehty! Jos homma hoituu yhtä hienosti kuin Mervillalla (viikonloppuna tilaus, tiistaina ihana lanka postilaatikossa), niin tämähän on mahtavaa. Mervillan langan esittelen vasta valmiina tuotteena, eli Revontuli-huivina, jonka Lapsukainen tilasi. Langatkin etsimme yhdessä, nyt huivi tulee juuri Lapsukaisen omista väreistä.

Mutta ei tässä joutaisi jorista. Työt kutsuu. Nyt ensin tilausneuleet ja aamulla etätyöt. Onneksi on rauhallista (ei soivaa puhelinta, ei ovesta tunkevia asiakkaita) tehdä pari tilinpäätöstä. Nekin on sitten listalta pois. Miten minä jo kaipailen huhtikuuta ja pääsiäisen vapaata???

maanantai 26. tammikuuta 2009

Kiitos ja kumarrus

Kirsiltä sain tunnustuksen. Kiitos ja kumarrus siitä! Ohjeena oli kertoa viisi riippuvuuttani. Joten kai se on julkaistava =)
  1. perhe; on tiedettävä mitä rakkailleni kuuluu, olivatpa he missä päin tahansa
  2. neulominen, neulominen ja taas neulominen
  3. blogien lukeminen; innostuksen ja inspiraatioiden lähde
  4. suklaa / karkit; kai sitä tarvitsee tietyn määrän sokeria elääkseen =)
  5. laiskottelu; hyi olkoon!

Nyt on sen verran väsy, etten jaksa etsiä uusia kohteita, joten annan tämän tunnustuksen kaikille ihanille käsityöbloggaajille. Kuten huomaatte kohdasta kolme, olette elämäni suola =) Ja etenkin lahjoitan tämän rakkailleni, vaikka yksikään ei blogia kirjoittele =)

Minä olen vuodattanut täällä harmituksen kyyneleitä koko päivän. Kummitädin huivi tuli postitettua väärällä/vanhalla osoitteella ja nyt koko huivi on kateissa. Ei ainakaan ole päätynyt kummitädille =( Katsotaan, toimiiko posti oikein tällä viikolla eli etsiytyykö maksikirje oikeaan osoitteeseen tai minulle takaisin (lähettäjän osoite oli kuoren päällä). Pitäkää peukkuja, olisihan se harmi hävittää yksi revontuli!

Ai niin ja vielä yksi juttu. Banaanikärpästen hävittämiseen oli joku konsti (pirulaiset, valtaavat tämän talon), kertoisiko joku mikä se oli kun en itse muista. Mitään hedelmiä ei meillä ole pöydällä mistä sikiäisivät, mullasta en oikein pääse eroon, tai sitten on hävitettävä kaikki kasvit! Eli apua tarvitaan!!

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Reissusta kotiuduttu

Viikonlopun reissu Lapsukaisen synttäreille on heitetty ja vihdoin ollaan kotona. Oli ihana nähdä taas rakkaitani =) Vielä kun yksi poissa ollut rakkaani olisi ollut paikalla, niin matkahan olisi ollut melkein täydellinen.... Ensi viikolla 7v täyttävä ystäväni oli myös matkassa mukana, hän taisi nauttia reissusta vielä enemmän kuin me muut. Vaikka pitkät automatkat tuntuivat aluksi vähän yök-hommilta, onneksi oli mukana kännykät ja niissä olevat rallipelit! Meidän reissuautoon, eli Miehen autoon, on kai hommattava lisävarusteina jokin pelikone tai dvd-soitin =)

Lauantaina kävimme vähän shoppailemassa, pikkuystävämme sai valita itse synttärilahjansa ja minä löysin aivan hupaisaa lankaa. Meillä ei tälläisiä ole =)
Sori, sori, bloggeri kääntää kuvan väkisin väärin päin. Mutta lanka on Novitan tekemää Sorbettia, hauskaa nyppylankaa, jonka koostumus on 62 % akryylia ja 38 % polyamidia. Mutta tämä oli niin mukavan näköistä, että oli ihan pakko ostaa =) Huivia näistä ajattelin..... Tätä löytyi ihan paikallisen Jumbon Prisman valikoimasta - ja tarjoushintaan. Ostin minä muutakin. Mies antoi luvan ostaa uuden kameran ja minuahan ei tarvitse kauan houkutella. Tietty hintataso oli kuitenkin mielessä, en viitsi maksaa maltaita kamerasta, jolla otetaan kuitenkin suht´ harvakseltaan kuvia. Anttilassa oli hyvä tarjous ja sieltä tarttui mukaan näppärä Nikon, johon sai kaupanpäälliseksi muistikortin ja kameralaukun. Nyt taas kelpaa kuvailla. Ei ainakaan akut lopu heti kättelyssä.

Tullessa käytiin vielä moikkaamassa veljen perhettä ja kummipoikaa. Meno oli aikamoinen kun neljä pojan vesseliä pisti menemään. Ikäero vanhimman ja nuorimman välillä oli kymmenisen vuotta, mutta sehän ei tahtia haitannut. Hyvin leikit sujuivat. Nuorimmainenkin pysyi mukana ja komenteli kovasti omalla kielellään ;)

Nyt on olo jo vähän tööt. Lämmittelin jo huushollin, joten sen puolesta voisi käydä vaikka peiton alle. Pari yötä on mennyt vähän kehnohkolla pedillä levottoman kaverin kanssa nukkuessa (potkuja kylkeen, pyörimistä ja nyrkistä silmään tyylillä). Mutta oli aika mairittelevaa, kun 7v valitsi yökaverikseen minut, eikä mummoa ja pappaa...

Huomenna taas uusin kujein uutta viikkoa päin. Sen tietää, että töiden puolesta se on ainakin kovin kiireinen.

perjantai 23. tammikuuta 2009

Onnea Lapsukainen

Tämän kotipihan ruusun myötä toivotan rakkaalle Lapsukaiselleni oikein mukavaa syntymäpäivää!! Onneksi illalla jo nähdään =)
Olet rakas!!

torstai 22. tammikuuta 2009

Urputusta

Huh mikä viikko menossa. Töitä on saanut tehdä enemmän mitä ehtii ja fibro kiukkuilee oikein olan takaa. Joka aamu on ollut entistä kankeampi ja kipeämpi. Minä, suuri sääpuntari, ennustan, että sateita on tulossa =)

Käly kävi Pirtin kehräämöllä etsimässä lankaa minulle yhteen projektiin. Soitteli sitten illalla ja kertoi, että kakkoslaadun hyllyssäkin oli lankaa yllin kyllin ja mitä herkullisia värejä! Argh. Tää tahtoo kanssa sinne ja mieluiten tilipäivän jälkeen! (Eikä katsota laskupinoa, eihän.) No, kun ei ole nyt mitään lomaakaan tiedossa, että voisin lähteä naapurikylään, niin tyydyinpä sitten näihin. Ihan vaan Prisman hyllystä =(.
Nallea uutuusväreissä (minä en ymmärrä, kesä on kylmä sininen???) sekä Jiveä. Näille oli suunnittelma yhteen kokeiluprojektiin, mutta katsotaan nyt. On muutama kiireellisempi juttu menossa. Kälylle muuten terveisiä, että se lähettämäsi lanka oli yhden säikeen verran ohuempaa kuin edellinen, mutta voisinpa vaikka kehua, että parempaa jälkeä tulee =)

Niin ja kun näihin sisäpiirijuttuihin mentiin, niin Miehellekin sellaisia terveisiä, että mie haluan uuden kameran! Entinen on sökö-sökö. Se ei anna ottaa kuin kuvan tai kaksi vaikka laitan siihen täydet akut. Ne on muka empty, höh.

lauantai 17. tammikuuta 2009

Hartianlämmittämiä

Täällä jostain hämärän rajamailta kirjoittelen =) Ei vainenkaan, istun ihan kotona sohvalla, mutta lämpötila taitaa ulkona muuttua aika paljon, sillä mieletön utu on vallannut tämän kylän. Koko maisema on harmaa!

Jotain tässä viikon mittaan on valmistunutkin. Ensiksi näytän teille tämän kummitädin lahjan. Synttärit ovat vielä edessä päin, mutta uskon, että täti ole löytänyt vielä kertaakaan tänne, joten uskallan tehdä paljastuksen.

Revontuli-huivi, koko 182 x 82 cm
Lanka Pirtin Kehräämön liukuvärjätty villalanka, 279 g
Puikot 5 mm addin pyöröt

Toinen, juuri äsken päätelty, on tämä peruspontso. Tykkään pitää jotain hartianlämmikettä iltaisin pyjaman päällä ja tämä malli on osoittautunut oivalliseksi tähän tarkoitukseen. Entinen, valkoinen, on jo vanhus ja kovin käytetty. Piti tehdä uusi. Mitään ihme juttuja en halunnut, ihan perusmallin, tutun Novitasta vuosien takaa. Palmapontso, koko miulle passeli, pituus hartoilta kyynärtaipeeseen
Lanka Novita Palma, väri 850, 202 g
Koukku 4 mm

Tämäkin on juuri sellainen kun tarkoitin. Eli onnistunut ja tulee taatusti käyttöön. Nyt sitten tehdään välillä jokunen vauvan myssy, uusi tilaus tuli sopivasti kun entiset työt on tehty =) Mukavaa viikonloppua blogiystävät, minä yritän opetella taas olemaan ja elämään ihan itekseen, miehen saa kaverikseen vain puhelimen välityksellä.... Tosin tässä iltapäivällä aion lähteä melkein 7v-ystävän nimipäiville.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kukkuu....

Olen minä vielä täällä ja ihan topakassa kunnossakin. Mutta olen ollut Miehen kanssa Tampereella kaksi päivää (minä opiskelemassa ja Mies lenkkeilemässä Pyynikin ympäristössä) ja tänäänkin on ollut ihan hurjasti ohjelmaa.... Töissä piti käydä, sekä hammaslääkärissä ja töiden jälkeen vielä käytiin katselemassa yhtä kämppää. Onneksi äiti oli tehnyt ruokaa ja komensi meidät syömään. Ei tarvinnut enää siitä huolehtia. Vaikka Mies sen ruuan olisi tehnyt =)

Mitenkähän minä pärjään perjantaista eteenpäin, kun tuo armas ukkeli lähtee työmaalleen, eikä kuulema aio tulla kotiin kolmeen viikkoon. Tietysti sieltä keskeltä Perämerta on vähän vaikea lähteä uimaan rantaa kohti. Sillä varmasti siellä on vielä avopaikkojakin, vaikka jäätä ovat menossa murskaamaan. Epäilen kyllä vahvasti, että jostain juomalasista ;) Mutta minä näen täällä sillä aikaa nälkää (mies on tehnyt lomalla ruuan), en pääse minnekään (autoa olen ajanut joskus joulukuussa) ja palelen (mies on hoitanut tuon tuvan lämmittämisenkin)!!

Sillä aikaa kun olimme reissun päällä, kotona hautui valmiiksi se upea huivi. Revontulihan se on ja värit on jotenkin niin minun mieleeni. Huivi on vaan menossa 60v-lahjaksi kummitädilleni, toivottavasti hänkin tykkää. Mutta laitan kuvan tänne kunhan saan sen kuvattua/mitattua/arkistoitua omalle koneelleni. Mutta nyt enempiä mutinoitta jatkan palmapontson virkkausta, matkalla se edistyi aika mukavasti ja enää olisi jäljellä loppurutistus.

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Vuoden ekat

Eilen illalla sain valmiiksi tämän vuoden ensimmäiset työt. Ei mitään ihmeellisiä, mutta nämäkin lankakerät ovat nyt poissa laatikosta. Ja mistäpä sitä muusta aloitettaisiin kuin sukista =)

Raitasukat, koko 34-35
Lanka Regia Jacquard color, väri 5296, 54 g
Puikot 2,5 mm knitpics

Ja seuraava ei ole sitten se aikaisemmin puhumani upea huivi. Se on vielä kesken. Tämän tein välipalana, kun käsi ei kestänyt muuta kuin virkkuukoukun painon ja jotain oli ihan pakko saada tehdä. Kaksi päivää istuin kuin tulisilla hiilillä sohvannurkassa ja lopulta annoin periksi. Olivat niin kamalia nuo vieroitusoireet ;)
Salomonsolmu-huivi, koko 153 x 73 cm
Lanka Novita Rose Mohair, musta, 100 g
3,5 mm virkkuukoukku

Molemmat töistä joutuvat käsityökoppaan, katsotaan minne aikanaan joutuvat. Minulle tuskin ainakaan.

Tänään sitä ahkeroitiin jo työmaalla. Kiire oli, niin kuin aina näin vuoden vaihteen jälkeen. Ja kiire jatkuu tuonne huhtikuulle asti. Että revipä siitä stressitöntä elämää, ettei pumpun rytmit sekoa =) Nyt taidan kuitenkin rentoutua sen neulotun, keskeneräisen huivin parissa. Olisi kiva saada sekin valmiiksi.

tiistai 6. tammikuuta 2009

Inventaariota

Se on sitten vapaat pidetty; joululomat, muut vapaat ja sairaslomat. Huomenna alkaisi ankara arki... Toisaalta ihan kiva, toisaalta olisin vielä istunut tässä sohvalla parisen päivää ja tehnyt käsitöitä =) Neuloa en ole paljon jaksanut, painava villahuivi ei ole oikein pyörinyt tuossa oikeassa kädessä, mutta virkkuukoukku on ollut ihan mukavan kevyt ;) Eli muutama salomoninsolmu on tullut tehtyä. Huivi ei ole ihan vielä valmis, joten kuvaakaan ei ole vielä saatavilla.

Aloittelin myös virkkaamalla uutta "iltapontsoa" itselleni. Minusta on mukava vetää hartioille pyjaman päälle lämmikettä ja siihen tarkoitukseen minulla on ollut pontso jostain sekoitelangasta. Tuo vaatekappale on vaan ollut niin kovassa käytössä, että se alkaa kaivata jo seuraajaa. Kaivelin varastoista Palma-lankaa ja uusi lämmike on jo tulossa.

Tänään tein myös inventaariota yhdessä ullakon kaapeista. Vain yhdessä, mutta löysin muutaman laatikollisen (juu, vähän isompia kuin kenkälaatikot) jämälankoja. Keräsin yhteen laatikkoon kaikki punasävyiset tarkoituksena aloittaa "suuri suunnitelma" sitten kun nämä nykyiset on tehty. (Tai sitten se alkaa jo huomenna....) Joka tapauksessa, yhdestä muovipussista löysin neuletakin tekeleen, kaikki palat oli tehty ja valmiina, hihat vain ompelin kiinni aamulla. Nyt on enää jäljellä resorien neulominen ja kas, uusi takki on käytössä. Yhtään en muista milloin olen tehnyt sitä. Mutta tehdään nyt loppuun asti kun on niin hilkulla. Muutama muu tekeleen alku lähti roskiin, ei löytynyt ideaa tai loppulankoja..... Samalla koluamisella löytyi lukuisa määrä puikkoja ja virkkuukoukkuja =) Päätin kuitenkin, että uutta lankaa ei ihan heti tähän taloon osteta! Vaikka perjantaina tutkimuspöydällä kipuillessani ajattelin, että olin ainakin muutaman ihanan lankakerän ansainnut.... Vielä niitä ei ole ostettu ja jos ihan tiukkoja oltaisiin, niin voisin jättää ne kauppaan. Katsotaan kumpi voittaa, ihanat langat vai päättäväisyyteni. Perheen mukaan varmaankin ne langat ;)

Jeps. Nyt voisi vielä solmuilla muutaman rivin ja sitten painua pehkuihin. Aamu voi olla ankea, kun kello herättää paljon aikaisemmin kuin muutamana viime aamuna!

lauantai 3. tammikuuta 2009

Hurukyytiä

Minulla piti olla täällä valmiina tänä viikonloppuna uusi upea huivi. Ei ole. En pysty nyt tekemään sitä loppuun. Meillä juhlittiin uutta vuotta niin rankasti (joo, käytiin kohta 7v-ystävän kanssa hampurilaisilla), että perjantaita vasten yöllä Mies soitti ambulanssin ja minä menin aika haipakkaa ensiapuun. No, onneksi syy ei ollut se mitä epäiltiin, vaan päästiin "vain" säikähdyksellä. Tosin tutkimuksia tehtiin perjantaina ja sitä varten "porailtiin" reikä oikean käden ranteeseen. Se on nyt sitten nostelukiellossa ja niin kipeä, ettei neulomisesta oikein tule mitään. Ei mitään hätiä. Minulla on kasa lukemattomia lehtiä ja kirjoja, nameja, viinirypäleitä, kyllä tämä viikonloppu tästä menee =) Minä teen kuin Lapsukaisen ja Vävyn Kattinen, makoilen sohvalla =)