keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Tilinpäätös

Tämä vuosi on melkein finaalissa. Yhtä äkkiä tänään tajusin, että nyt on laitettava viimeiset tekeleet blogiin muistiin, että tulevat edes oikean vuoden puolelle =) Bloggauskaan ei ole oikein inspiroinut, kun ensin oli mukavaa hulinaa joulun ajan ja eilen astui tupaamme hyytävä hiljaisuus.... Miehen kanssa haamuiltiin kuin vanhat pöllöt; ei osattu tehdä mitään kun Lapsukainen, Vävy ja Mussukka olivat lähteneet jatkamaan matkaa toiseen mummolaan. Jotain olennaista puuttui, se iloinen kalkatus 3 kk:n suusta..... Iso ikävä jäi.

Joulun aikaan ja ennen joulua tuli tehtyä pientä piperrystä. Ensimmäisenä valmistui sukat. Tämä oli kiva malli, kunnolla "näköä", mutta silti niin helppo, että telkkaria katsellessakin onnistui. Tätä ohjetta/mallia tullaan käyttämään uudelleenkin.
Hepsin sukat, koko 35-36
Lanka Katia Ole socks comfort, väri havun vihreä 13, 53 g
Puikot 2,5 mm Knitpicks

Toiset sukat valmistuivat kuin itsestään, oli niin mukavaa lankaa. Pitääkin laittaa ostoslistalle lisää tätä. Helppo neuloa, ihanat värit, eikä halkeile yhtään. Lisää, kiitos =) Tämä lanka kuten edellinenkin on ostettu Ketunpään lanka-alesta.
Naisten sukat, koko 37-38, perusmalli 5o2n
Lanka TeeTee Pallas, väri 050, 80 g
Puikot 3,25 mm Knitpicks

Tähän loppuun latasin vielä yksien lapasten kuvan, mutta onnistuin ensiksi tuhoamaan sen ja toiseksi en onnistunut enää lataamaan uutta kuvaa. Joka tapauksessa olen tehnyt ihan peruslapaset koko naisten, Järnbo Garnin kirjavasta langasta (vyötteenkin onnistuin hävittämään ennen bloggausta....). Lankaa kului kuitenkin 48 g. Kuvan laitan joskus, jos se haluaa ilmestyä nettilevitykseen.

Tänä vuonna kului lankaa vajaa 9,3 kg. Paljon vähemmän kuin viime vuonna. Olisikohan muutama iso, aikaa vienyt juttu (muutto, Mussukan syntymä....) vienyt aikaa pois neulomiselta? =) Ja toisekseen, en ole tehnyt muita kuin pikkupiperryksiä koko vuoden, miten sitä voisikaan lankaa kulua äärettömiä määriä? Ensi vuoden tarpeisiin olisi kyllä lankaa jo valmiina, mutta tuskin onnistun välttämään hyviä houkutuksia. Kuitenkin ensi vuoden "johtotähti" on se, että ensin kolutaan omat varastot, sitten vasta hankitaan uutta. Johonkinhan noita on tuhottava, ei tähän asuntoon enää paljoa enempää mahdu =)

Kiitos seurasta tänä vuonna sukulaiset, ystävät ja blogitutut. Toivottavasti tapaamme myös vuonna 2010!

Hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta!

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Ohi on

Joulu on ohi ja tämä sunnuntaikin kovin pitkällä. Juhlahumu alkaa olla ohi ja jäljelle jää vain potutus, kun huomenna on lähdettävä töihin. Joulun aika on kuitenkin ollut ihanaa, kaikki rakkaat ympärillä, paljon hyvää ruokaa, juomaa ja muita herkkuja sekä leppoisaa oloa kaikin puolin. Mummon mussukan kanssa ollaan seurusteltu urakalla =). Joulupukkikin muisti ylenpalttisesti mukavilla lahjoilla.

Joulun alla valmistui muutama pehmeä paketti, joista tässä ensimmäinen. Lämmikettä kummipojalle.
Myssy ja kauluri, peruspipo sekä Ullan ohjeilla tehty. Koko 2 v.
Lanka Adriafil Bucaneve (100 % merinovilla) omenan vihreänä (73), pipoon 45 g ja kauluriin 70 g
Puikot 4 mm

Lämmikettä tarvittiin myös etelä-Suomen tuuleen. Lapsukainen ja Vävy tilasivat pipot - ja ihmettelivät aaton aattona mihinkän ne olivat joutuneet. Heh, pukin konttiinhan ne...


Miesten pipon ohje Novitasta, koko naisten ja miesten
Lanka sininen Novita Samos väri 130, 66 g, vihreä Adriafil Bucaneve väri 73, 49 g
Molemmissa puikot 4 mm

Pipoja on testattu vauvaa ulkoiluttaessa, ovat kai olleet ihan käyttökelpoisia. Eivät ainakaan kutita, sillä molemmat ovat pehmoista ja lämmintä lankaa. Joulun aikana on tullut tehtyä vähän lisää pikkutöitä, mutta ne ovat vielä vähän vaiheessaan, sillä minun aika on mennyt paremmin perheeni kuin puikkojen kanssa =)

tiistai 22. joulukuuta 2009

Hyvää joulua!

Jouluenkeli tyynyllesi istahtaa
ja lempeästi poskeasi koskettaa.
Sinulle rauhallista Joulua toivottaa,
kunnes tummaan yöhön taas katoaa.

torstai 17. joulukuuta 2009

Ikävä tulee jälleen......


Lempeitä tuulia matkaasi Perämerelle Ukkokulta =) Onneksi tämä on vain "harjoitusjakso" ja viikon päästä nähdään!
(sorry, väärä laiva, mutta menköön....)

maanantai 14. joulukuuta 2009

Vain ikävä jää....

Nämä kukat voisin lähettää VR:lle, joka jo toisen kerran toi minut perille ajoissa. Viime vuosien aikana olen istunut junan kyydissä useastikin ja jokaisen kerran se on ollut enemmän tai vähemmän myöhässä. Yleensä noin puolesta tunnista tuntiin välillä Savonlinna-Helsinki tai päin vastoin. Eilen pääsin kotiin jopa etuajassa. Isoin kiitos siitä kyllä kuuluu taajamajunalle, joka laukkasi pikakyytiä kotiin =)

Oli taas ihana tavata mummon Mussukka ja perhe. Neiti oli kasvanut kovasti ja osasi jo jutella sekä hymyillä mummolle. Meillä olikin monia mukavia jutteluhetkiä. Mummo vain kun ymmärtäisi mitä pikkuinen yrittää sanoa ;) Sen kyllä ymmärsin, että hän piti kovasti Tikrusta (unirievusta, jolla oli tiikerin turkki ja pää) sekä puuhamatosta, josta viikonloppuna oli käytössä vain osa. Pappa kylläkin veti pidemmän korren. Neiti kiukutteli minulle, mutta kun Pappa otti hänet syliinsä, niin sitten oltiin päivänpaistetta ja vain naureskeltiin. Höh, kaikki nämä suvun tytöt ovat olleet Papan parhaita kavereita, niin Mussukan äitikin =) Olkoot, minun puolesta ;)

Kuten jo arvasin, ei neulomisesta tullut oikein mitään. Yhdet sukat sain valmiiksi menomatkalla, sekä pipon. Sukat on vielä päättelemättä, ne ilmestyvät joskus tänne, mutta pipo jäi matkalleen. Ei siinä mitään ihmettä ollutkaan, peruspipo 2o2n-ribbiä. Nalle Coloria maastokuvioisena kului 47 g. Vävy vähän valitti, että pipo kiristää, mutta minä väitin, että niinhän teillä kaikilla hesalaisilla =) Onneksi ei pipo kiristänyt niin paljoa, ettei hermostunut anopin letkautuksiin!

Nyt voisi käpertyä viltin alle sohvan nurkkaan, oli sen verran tiukka päivä työmaalla. Sen sitä saa, kun makoilee viikon sairiksella. Ja huomenna sama meno jatkuu.... Yksi joulupukin juttukin on aluillaan puikoilla, onneksi pieni sellainen, että saan sen ajoissa valmiiksi.

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Matkakuumetta

Lankaa?? On mukana.
Puikkoja, eri kokoja?? On mukana.
Virkkukoukkuja?? On mukana.
Muita tykötarpeita?? On mukana.

Mutta joudanko minä neulomaan yhtään? Tuskin, sillä olen lähdössä mummon mussukan luo. Aika menee ihan kaikessa muussa. Etenkin, kun neiti osaa jo jokellella ja pitää seuraa. Palailen linjoille viikonlopun jälkeen =)

maanantai 7. joulukuuta 2009

Pientä valmistunutta

Kun on monta rautaa tulessa, niin mikään ei ehdi jäähtyä. Eli hyvin vähän putoaa neuleita pois puikoilta. Jotain pientä valmistuu kuitenkin =)
Mummon mussukan takki, koko n.75 cm
Lanka Zitron Trekking hand art, väri tobago (512), 93 g
Puikot 4 mm addipyöröt

Aloin tekemään takkia jo ennen kuin neiti oli syntynyt, joten väri on valittu sen mukaan, että käy pojalle sekä tytölle. Napit olisivat saaneet olla mukavammat, mutta nämä löytyi valmiina nappilaatikosta. Varmaan ihan käytettävä perustakki, en jaksanut keksiä siihen muuta jujua kuin tuon helmineuleen.

Sukkalaatikko alkaa pikkuhiljaa huveta, kun olen tyrkyttämällä tyrkyttänyt sukkia pitkin sukua. Saa siis tehdä uusia =) Kuvittelenko vaan, vai onko Nalle lanka muuttunut jotenkin kovaksi ja karkeaksi?
Olga-sukkien muunnelmat koko 37-38
Lanka Novita Nalle kevät, 66g
Puikot 3,5 mm sukkikset

Nyt on sitten viikko aikaa huilata, neuloa, huilata, neuloa...... Lauantaina olimme Miehen kanssa koko päivän ahkerana ja kun vielä iltapäivällä meinasin ahkeroida lisää ja otin siivousvälineitä kaapista, niin selkä sanoi naks ja poks. Entinen kulumavika ilmoitteli olemassa olostaan ja paheni illan ja yön aikana niin, etten päässyt enää sunnuntai-aamuna kunnolla kävelemään. Saati sitten, että olisin kumarrellut, nostanut tai kantanut mitään. Piti lähteä tutustumaan uuteen uljaaseen yhteispäivystykseen =) Onneksi lääkäri osasi määrätä lääkettä, joka helpottaa. Lisäksi tuli viikko huilia, ei tällä selällä kyllä istuttaisi koko päivää tietokoneen ääressä. Onneksi kädet toimii ja lankaa löytyy ;)

keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Pohdintaa

Kun en ole yhtään varma, että saan pitkäpistotaulun valmiiksi ja kehystettäväksi ennen joulua ja sitä myötä satasen lankarahaa, niin eikö silloin ole sallittua, että tilaan vähän ennakkoa Ketunpään-Tuotteen sukkalanka-alesta?