lauantai 21. kesäkuuta 2008

Kesän värejä

Koska kesä on parhaimmillaan ja tässä vietetään keskikesän juhlaa, niin pläjäytän tänne blogiin vähän väri-iloittelua. Muut kun juhlivat kuin viimeistä päivää, niin meillä vietetään rauhallista viikonloppua. Tosin eilen syötiin hyvin ja juhlavasti. Sitten minä nukahdin sohvalle Miehen kainaloon ja vetelin unia kunnolla =) Aamulla olin onneksi pingoitellut Revontuli-huivin, tuli jotain "järkevää" edes tehtyä.

Revontuli-huivi, ohje Ullasta
Koko 182 x 82 cm
Lanka Pirtin kehräämön liukuvärjätty villa (kakkoslaatu), 180 g
Puikot 4 mm Addin pitsipyöröt

Kiva oli taas tehdä tätä huivia, yksinkertaisen nerokas malli. Lisäykset tein jälleen ihan reiluilla langankierroilla, kuten aikaisemmassakin huivissa. Lankaa jäi vielä pieni nöttönen jäljelle ja siitä syntyi kapea kaulahuivi. (Oho, kuva jäi väärin päin, koettakaa ottaa selvää.)

Kapea kaulahuivi helmineuleella
Koko 200 cm x 12 cm
Lanka Pirtin kehräämön liukuvärjätty villa, 74 g
Puikot 4 mm Addin pitsipyöröt

Tästä tuli ihan perushuivi, itse en vaan voi pitää, kutittaa tuo villa ihan liikaa. Laitan huivin lahjavakkaan ja katsotaan minne se lopulta päätyy. Telkkaria katsellessa on taas pitänyt tehdä jotain, mikä onnistuu vaikka silmät ummessa (tuon kapean huivin jälkeen). Mitäpä muuta tekisin kuin sukkia ;)

Sukkia 2 paria, toiset perus, toiset Jaywalker-muunnelmat
Lanka Online Supersocke Fantasy color, väri 1016, yht. 122 g
Puikot 3,5 mm ebensukkikset

Tiimalasikantapäätä taas harjoittelin toisiin sukkiin, mutta jotenkin palaan aina tuohon laatikkomalliin. Se kun on jo selkäytimessä. Toisiin sukkiin kohdistelin raidat, toisiin en viitsinyt edes tehdä sitä. Kai nuo jollekin kelpaavat.

Nyt pitäisi lähteä rakentelemaan salaattia. Meidät on kutsuttu tenavien luo lähimökkikylään syömään. Tosin viedään ruoka mennessä ;) Katsotaan onko siellä päät kipeinä, vai onko maltti ollut valttia heilläkin. Mukavaa juhannuksen jatkoa teille, jotka pyörähtelette täällä netissä!

5 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Upea tuo revontulihuivi...todella ihanan värinen :)...samoin nuo sukat...aivan ihanat!

Tupuna kirjoitti...

Kauniita töitä:)

möhönasu kirjoitti...

Kyselit blogissani yhdestä langasta....Tarkoitatko On line Supersocke cotton -lankaa? Minusta ne ovat hyvin pitäneet kuosinsa...tosin olen vasta kerran pessyt ne :)

eva kirjoitti...

Ihanasti sopii tuo liukuvärjätty villa tuommoiseen yksinkertaiseen kaulaliinaan. Ja revontuli on upea. :)

aura kirjoitti...

Kaunis on tämäkin Revontuli. Olen miettinyt, kumpi on kivempi, reiällinen vai reiätön. Vielä en ole keksinyt, joten ehkä täytyy tehdä molemmat :).