lauantai 11. lokakuuta 2008

Leipäkonetta ja lahjuksia

En olekaan muistanut blogata näitä Lapsukaisen lapasia. Nämä ovat kyllä ihan perus-perus, mutta toivottavasti ne pitävä kylmän poissa rakkaan "pienokaiseni" käsistä. Ainakin neuloessa niihin on liitetty niin paljon lämpimiä ajatuksia, että niiden voimalla pitäisi olla jo tuulet ja tuiverrukset poissa =) Lapaset, koko pieni naisten
Lanka Austermann Bambou, väri 019, 54 g
Puikot 4 mm sukkikset

Tänään juhlittiin sitten kummitytön ja hänen äitinsä synttäreitä. Tytöllä oli toiveena kännykkäpussi, joten sitä sitten kehiin. Kaupasta löysin Gollan pussin, jonka epäilin olevan hieman liian ison. Ostin sen, mutta lisäksi virkkasin toisen Lidlin sukkalangasta. Neiti tykkäsi, molemmista.
Kännykkäpussi 11 x 7 cm
Lanka Lidlin sock Yarn, väri 306, kokonaispaino 21 g (nappeineen, solkineen)
Koukku 2,5 mm
Etenkin tämä takapuolelle laitettu lisko taisi olla in =) Mukaan kylään otin myös muovikassillisen sukkia ja pipoja. Perillä jokainen sai valita omansa, sopivan ja väritykseltään mieluisen. Ja sainkin menemään muutaman parin sukkia, kaksi pipoa ja yhden kaulahuivin. Kiva. Nyt niilläkin töillä on jokin tarkoitus. Mukaan sain yhden tilaustyönkin. Seuraava taikajakku tehdään mustasta Rose Mohairista. Paikallisesta Prismasta en vielä löytänyt lankaa, mutta kyllä se ensi viikolla löytyy. Jos ei tästä kylästä, niin sitten tuolta etelä-Suomesta. Tämä neuloja hykertelee tyytyväisenä tietäen, että neulomuksille on käyttäjiä, niitä ei tarvitse tehdä laatikkoon pölyyntymään =)

Tänään myös ostettiin Miehen kanssa (niin ja hänen palkastaan....) uusi lelu meille. Minä julistin mahtipontisesti, ettei tämän jälkeen meillä syödä kaupan tätin leipomaa leipää. Mies tuumasi, että epäilee asiaa..... Höh. Tottahan toki meillä leivotaan tästä lähtien kun on konekin apuna! (Made in Lidl; ei suomalaisia käyttöohjeita, kokeillaan kantapään kautta!) Nyt on leipäkone ladattuna. Saa nähdä onko meillä aamulla lämpimän leivän tuoksu vai palohälyyttimen piipatus ja keittiö täynnä savua. Niin, tai yksi vaihtoehto on lässähtänyt, raaka leipä. Jännityksellä jäämme odottelemaan.
Ostin tänään jotain tärkeääkin. Rosanauhan. Joka vuosi olen yrittänyt ostaa jotain Rosanauha-kampanjaan liittyen. Meiltä löytyy esim. vaaleanpunaisia Fiskarsin saksia.

5 kommenttia:

-kati- kirjoitti...

Mäkin tilasin pari kk sitten leipäkoneen ittelleni, mutta sen opetteleminen on haastavaa. Yhen leivän olen saanut aikaan ja toinen oli raaka. Harmitti va kun siinä kestää 3 tuntia tehä. Tosin jos löytäisin sen pikanapin ni sais alle tunnissa leipää.
Onneksi netistä löytyy ohjeita uusille kokeiluille.
Paljonko muuten maksoit koneesta?

kiki kirjoitti...

Miehelläni on n. kaksikymmentä vuotta vanha kone, jolla tehdään toisinaan leipää. Kaikki mitat pitää olla tarkasti, mutta tuloksena on aivan ihanaa leipää. Kone on vähän kovaääninen, eli herättää yöllä kun ottaa hiivan taikinaan, mutta aamulla on ihanaa herätä tuoreen leivän tuoksuun. Saatiin muutama viikko sitten uutisjauhoja ja on nyt sitten tehty muutama leipä. Tulos on ollut erinomaista.
Osaan kyllä tehdä käsinkin sekä ruis- että sekaleipää.

MarjutJ kirjoitti...

Jään mielenkiinnolla odottamaan leivontatuloksia:) Hieno lisko!

Lapsukainen kirjoitti...

Lapaset lämmittävät mukavasti, nyt tiedänkin siihen syyn !!! Kiitos jälleen, äiti.

Matleena kirjoitti...

Meillä on ollut leipäkone n. 15 vuotta ja aikoinaan paljon käytettykin. Omat leipäohjeet kehittyivät pikku hiljaa. Tuoreen leivän tuoksuun on todella ihana herätä. Nykyään mieheni tekee sillä pullataikinan melkein joka kerta leivinuunia lämmittäessään, tulee sopivasti pellillinen pikkupullia. Ja nekin tuoksuvat ihanasti!