sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Voi ei, mitä tuli taas tehtyä

Tänä viikonloppuna olen ollut kovin tuottelias. Sen lisäksi, että sain kastetaulun valmiiksi, niin tein myös Mussukka kakkosen ensimmäisen oman neuleen (niiden sukkien lisäksi). Nyt vaan taisi tulla tehtyä sutta ja sekundaa, mummo intoutui vääntämään napinläpejä haaruksiin niin monta, että huh, huh.
Mussukan housut, koko 70-75 cm, malli omasta päästä
Lanka Drops Merino Extra Fine, väri 18, 160 g
Puikot 3,5 mm pyöröt

No, jos Lapsukainen ja Vävy eivät kelpuuta tätä poikansa päälle, niin säästetään siihen, että Mussukka ykkönen alkaa leikkiä Baby Bornilla ja annetaan sitten nuken vaatteeksi. Ihanaa lankaa jäi jäljelle vielä reilusti (tilasin tätä vähän aikaa sitten Lankakauppa Kujeesta), voin tehdä uudet housut pojalle. Mutta en ristiäisiin, siihen en ennätä =). Ja niin, Lapsukainen ei pidä tälläisistä "potkupuku" tyyppisistä  housuista. Nyt annan valita, haluaako vaippaa vaihtaessa aukaista 14 haaruksen nappia vai kaksi ylhäältä ;).
Mallineule oli simppeli, helmineuletta ja kahden silmukan palmikkoa molempiin lahkeisiin. Yläosa 1o1n- ribbiä.
Kastetaulukin tuli tehtyä, mutta sitä ei vielä julkaista. Ensiksikin kehystys puuttuu (nyt on vietävä taulu kunnon kehystämöön) ja toisekseen, siinä on vielä valtionsalaisuuksiin verrattavaa tietoa =). Itsenäisyyspäivän jälkeen, kun ristiäiset ovat ohi laitan kuvan taulusta tännekin. Olihan se taas urakka, ristipistot eivät ole minun juttuni, mutta rakkaudesta pikkuista kohtaan taulukin valmistui ja ajoissa.

Meillä oli viikonloppuna lainalapsi ja hänkin osottautui taitavaksi näpertelijäksi =) Miehen avustuksella ja hyvillä neuvoilla tuli valmiiksi pieni lasinalunen narutyönä. Ei olisi uskonut, että 8 v tekee näin ajatuksia ja keskittäytymistä vaativaa työtä. Ei ole sama miltä puolelta lankaa uusi lanka viedään ja sitten on vielä mietittävä mennäänkö yli vai ali. Monta kertaa kuului sohvalta, että ei tästä mitään tule, mutta tuli kuitenkin.
Alunen vielä tämän kuvan jälkeen kasteltiin, jolloin se vetäytyi kasaan enemmän ja isommat reiät pienenivät. Lopputuloksesta tuli hieno ja se jäi joulupukin konttiin odottamaan jonkun tärkeän ihmisen yllättämistä.

Muutoin tämä viikonloppu on ollut ihanan rauhallinen, ollaan oltu kotona ja tehty kaikkea kivaa lainalapsen kanssa. Vähän joulukadun avajaisia, vähän jouluvalojen ripustamista, saunomista, elokuvia ja herkuttelua. Huomenna alkaa Miehen viimeinen vapaa viikko, sen jälkeen ei kotiviikonloppuja kovin montaa olekaan. Laskin juuri tänään, että kolme kotiviikonloppua kahteen kuukauteen, loput vietetään etelässä rakkaiden kakaroiden (kaksi isoa ja kaksi pientä - ai niin ja kissa) kanssa. Nyt tää jatkaa kummitytön neuletta; yksi hiha ja hillitön kaulus vielä tekemättä!

Niin ja vielä sekin, että voitin Sukkasadon arpajaisissa Ilun Neulekirjan! Kiitos, kirja on perillä. Olin vain ostanut ko. kirjan jo heti ilmestymisen jälkeen, joten nyt olisi toinen myynnissä. Tarjoa siitä jotain, niin katsotaan tehdäänkö kauppoja =)

2 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Kivannäköiset potkuhousut! :) Ei noita nappeja varmaan liikaa ole, mutta ehkä ovat vähän isoja tuon vaatteen muuhun kokoon verrattuna. Hauskat joka tapauksessa! Ja tuo pannunalunen on siisti! :)

Outi itse kirjoitti...

Kiitos Mari vinkistä, sinäpä sen sanoit, pienemmät napit =)