torstai 6. marraskuuta 2008

Vilkas viikko

Yksi päivä kotona tällä viikolla, tänään. Onpa kiva viettää vaan aikaa, neuloa ja odotella saunan lämpiämistä. Edessä rauhallinen ilta kotona, sillä huomenna mennään taas!

Tiistaina Savonlinnan naiset neuloivat taas porukalla. Valitettavasti minä en päässyt mukaan, kun olin koulutuksessa Tampereella. Muut viettivät Marjon vauvakutsuja ja jotain siellä oli mukana minultakin. Neuloin tulevalle pikkuiselle tossut ja myssyn.

Vauvan perinteinen setti, myssy ja tossut, koko n. 60 cm
Lanka Nalle Colori, yht. 58 g
Puikot 3,5 mm
Alkuviikko siis vierähti maailmalla. Maanantaina ajelimme Kouvolan, Korian ja Porvoon kautta Helsinkiin. Mies mittaili otsasta lämpöä Korian kohdalla, kun ilmoitin, ettei Novitan tehtaanmyymälässä tarvitse käydä, olisin tyytyväinen Porvoon tarjontaankin =) Ei ollut kuumetta, nyt vain ei ole tarvetta Novitan langoille. Porvoossa shoppailimme; Brunbergin tehtaanmyymälästä suklaata ja muuta nameja, samassa talossa olevasta leluliikkeestä vähän täydennystä meidän salaisuuslaatikkoon sekä itselleni saman talon peränurkasta aivan namu läppärikassi.
Eikö olekin syötävä?? Joudun kuljettamaan läppäriä tuolla koulutuksessa ja tähän mennessä en ollut ostanut sille kunnon laukkua. Nyt voin kuljettaa konetta huolettomammin julkisilla kulkuneuvoilla, sillä niillä sitä pitää tästä eteenpäin kuljeksia. Tämä eka koulureissu olikin luksusta kun Mies oli mukana, pääsin joka paikkaan autolla. Itse en kehtaa/uskalla/jaksa lähteä Tampereelle asti ajamaan, etenkään talviaikaan. Paljon mukavampaa on istua neulomassa joko junassa tai bussissa.

Porvoossa piti käydä katsastamassa entinen Lankatalo, joka oli nyt muuttanut keskustaan. Minä olen opettanut jo tuon Miehenkin hyväksi lankakaupan bongaajaksi, sillä näytin kerran ohimennen kaupan uuden paikan netistä ja nyt pääsin suoraan melkein ulko-oven viereen. Hyvin vainuttu =) Sisällä olikin kaikkea ihanaa, paljon muutakin kuin lankaa. Ja lankaakin oli, valoisassa, tilavassa myymälässä oli oikein mukava kierrellä. Eikä sieltä päässyt pois ihan tyhjin käsin. Austermanin Bambouta yksivärisenä ja Colorina sekä Sidarin Hug lankaa, josta oli ihan mukava tarjous avajaisten kunniaksi. Ehei, en minä tyytynyt kerään per lanka, tuli sitä mukaan vähän enemmän ;) Maltillisesti kuitenkin.
Eilen illalla ajelimme läpi puolen Suomen kotiin. Matkojen aikana olen neulonut ahkerasti, aina silloin kun on ollut valoisaa. Osa matkoista on jouduttu ajamaan pilkkopimeässä (eilen kotiin ja tiistaiaamuna Helsingistä Tampereelle) jolloin on pitänyt vahtia hirviä tienlaidasta. Onneksi niitä ei tavattu yhtään. Neulomisen tuloksena on vain tulossa jotain vielä salaista, varmaankin joulupukin pussiin menevää, joten niistä myöhemmin. Käly2:n taikajakku on viimeistä hihansuuta vailla, kohta saat sen käyttöösi. Kunhan vain pääsisin olemaan vähän aikaa kotona, että saisin virkattua loputkin.

Mukavaa loppu viikkoa! Huomenna ajellaan taas Helsinkiin, käydään Aleksanterin teatterissa vähän naurattamassa itseämme, vietetään Miehen ja minun synttäreitä Lapsukaisen ja Vävyn sekä Kattisen kanssa, sekä nautiskellaan elämästä! Toivottavasti Lapsukaisen flunssa on jo mennyt ohi, niin hänkin jaksaa olla mukana.

5 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Läppärilaukku on kyllä tosi hieno :)

Lapsukainen, Vävy ja Albert-kissa kirjoitti...

Nuha taikka ei, mukana menossa ollaan täysillä !!! Ihanaa, kun nähdään taas huomenna. Albertillakin oli tiistaina kova ikävä teitä, naukui pitkin kotia ja etsiskeli...

Marjo kirjoitti...

Suuri kiitos siulle Outi! Mie olin ihan pyörryksissä yllätyksestä.

Sini kirjoitti...

Iiiiihana, toi läppärilaukku! Oikeen hauskaa reissua teille =). Niin, ja sitä synttäripäivää kanssa.

Kirsi kirjoitti...

Oikein hyvää syntymäpäivää sinulle!