perjantai 5. maaliskuuta 2010

Sukkaa ja pipoa

Aurinkoinen päivä on jo painumassa illan puolelle. Paljon en ehtinyt hyvästä, vaikkakin kylmästä, ilmasta nauttia, kotiläksyinä oli tänään 17 veroilmoitusta. Etäpäivänä niitä on mukavampi tehdä, kesken laskutoimituksien ei tule puhelua tai asiakasta ja homma hoituu jouhevasti. Tosin puolessa välissä urakkaa mietin olinko aikoinaan tehnyt oikean uravalinnan, mutta onneksi tätä veroilmoitusrumbaa on vain kerran vuodessa. Ehkä minä sen taas kestän, vaikka jäljellä on ainakin toinen mokoma, jos ei enemmänkin. Onneksi oma veroilmoitus tulee ehdotuksena, sen teossa ei kauaa mene, yleensä kun se on jo kerralla oikein.

Ihan ensimmäisesksi pitää onnitella Vävyä! Iso hali ja sylin täydeltä onnitteluja täältä ja Perämereltä tämän päivän johdosta! Nyt on yksi tutkintotodistus taskussa, ja kun sen suorittaa vielä työn ohessa, se nousee arvoon arvaamattomaan. Hyvin tehty! Anoppi ja appi tarjoaa juhlakahveja ja/tai herkkuruokaa ensi viikonloppuna.

Viikon aikana on täällä katsottu Poirotia ja neulottu. Mitäpä minä muuta yksin istuessani. Mitään maata kaatavaa ei ole tehty, edelleen perusjuttuja. Nämä vain lähtevät yllättävän hyvin liikenteeseen jemmalaatikosta.
Miesten sukat, koko 39-40
Lanka Katia Ole Socks Taiga, väri 9950, 73 g
Puikot 2,5 mm knitpicks

Tämä lanka näytti ihan älyttömän rumalta kerällä, mutta kun otin kerän mukaan yhdelle koulupäivälle ja aloitin sukkia, niin niistä alkoikin tulla ihan siedettävät. 6 oikein 2 nurin neuletta varsi ja jalan päällinen ja muutoin kaikki peruspalikat. Ihan mukavat sukat tuli. Jaksoin jopa kohdistaa raidat.

2o2n-pipo, koko nainen/mies
Lanka Järbo Garn Raggi, väri 1535, 90 g
Puikot 4 mm pyöröt ja sukkikset

Vävyn pää kaipasi kuulema lämmikettä. Nyt on tehty muutama peruspiponen, jotta voi näistä sitten valita. Tai viedä kaikki, jos tarvetta on. Ensimmäinen oli paksumpi ja raikkaamman värinen. Ihan käytettävä pipa varmaan. Seuraava sitten lähti tulemaan Austermanin aloe vera -langasta. Nyt on sitten päänahan hoitokin tehty samalla kun ulkoilee =)
2o2n-pipo, kääntöreunalla, koko naisten/miesten
Lanka Austerman Step 6 mosaik, väri 105, 75 g
Puikot 3 mm pyöröt ja sukkikset

Kunnon kääntöreuna, vaikka välillä tuntui, että pipo ei lopu koskaan. Loppui se ja nyt on reilu kaksinkertainen osa, ei pitäisi tuulen päästä niin helposti sisään. Ja vielä yksi piponen sukista jääneestä lankakerän lopusta. Tässä loppui lanka kesken, kääntöreunasta tuli töppö, jos sitäkään.
2o2n pipo pienellä kääntöreunalla, koko naisten/miesten
Lanka Austerman Step 6 mosaik, väri 108, 55 g
Puikot 3 mm pyöröt ja sukkikset

Loppupäivän meinaan istua sohvan nurkassa ja neuloa. Veroilmoitusurakan päätteeksi kävin jo saunan lämmössä rentoutumassa, söin mahan täyteen ja nyt otan puikot esiin. Sukkaa taas pukkaa ja käsittelyssä on Nalle Kukkakedot sekä Ticotico. Vielä ei ole mitään pahaa sanottavaa kummastakaan. 

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Nättejä neuleita, etenkin tykkään tuosta piposta, jossa on punaista ja vihreää, kauniit värit! :)

Vävy kirjoitti...

Kiitos Kiitos Onnitteluista !!!