maanantai 19. huhtikuuta 2010

Ankara arki??

Loma on iloisesti ohi ja tänään on tehty jo kiivaasti töitä. Miten tuosta viikosta ei riitä mihinkään, vaan tuhat ja yksi asiaa jää hoitamatta/tekemättä. Mutta ei oteta tilanteesta turhaa stressiä, kyllä sitä rittää omiksi tarpeiksi muutenkin ;) Se, että sain viettää suurimman osan lomasta kaikkien rakkainpieni kanssa oli parasta, millään muulla niin väliä olekaan. Etelässä kaiken leikin, syömisen ja muun touhun lomassa tein Mussukalle uudet sukat ja tumput. Loppu lanka kerittiin palloksi, se lahjoitettiin karvaiselle kaverille leluksi.
Sukat ja tumput, koko kohta 7 kk neidin =)
Lanka Novita Santorini (haalittu äkkiä Anttilasta), väri 22, yht. 40 g (palloon jäi 10 g)
Puikot 3 mm knitpicksit

Matkat etelään ja takaisin oli oikein joutavaa aikaa neuloa. Ja siinä kilometrien taittuessa syntyivät parit sukat. Tosin nämä ekat tarvitsivat vain toisen sukan pään, muu oli jo valmista. Lanka kotiutui meille Lankakauppa Kujeesta, joten sen koostumuksesta ei minulla ole tarkempaa tietoa. Se on kuitenkin Hannan itse värjäämää; kaunista ja pehmeää. Aivan ihanaa neuloa ja kun lopputuloskin oli ihan ok, niin nämä sukat jäivät minulle itselleni. Heh, tein tarkoituksella niistä niin pienet, että sopivat vain minulle ;)

Kerttu-sukat, koko 36-37
Lanka Kuje-lankaa, 77 g väri sinivihreää 
Puikot 3 mm Knitpicksit


En tiedä, saisinko käyttää tuota nimeä; Kuje-lanka, mutta kun lanka on sieltä kotoisin ja värjätty Kujeen toimesta, niin käytän tällä kertaa ainakin. Hanna varmaan oikaisee, jos tein väärin ja korjaan sitten asian =) Kerttu-sukka on tosi kiva malli, johon palaan aina uudelleen ja uudelleen. Tulee ihan kivan näköiset sukat ja malli on helppo muistaa ulkoa. Ja jotenkin nämä mallineule sukat valmistuvat helpommin ja nopeammin. Ei ole sitä tappavan tylsää osuutta neulottavaksi.
Toiset sukat on sitten melkein kokonaan neulottu matkalla Helsinkiin ja takaisin. Sekä Mikkeliin ja takaisin. Virheenkin onnistuin sisällyttämään näihin, mutta kun tein toiseen sukkaan saman virheen, niin kukaan ei sitä huomaa. Kun en vaan itse kerro mitään ;) Toinenkin sukka oli reilusti puolessa välissä kun lauantai-iltana kotiuduimme ensimmäiseltä reissulta, mutta silloin ei jaksanut tehdä muuta kuin käydä saunassa, syödä ja purkaa tavarat.

Sunnuntaina suuntasimme korjaamolla käynnin jälkeen ralliautoksi muuttuneen automme (sisälsi vain osan ralliauton ominaisuuksista, osa oli jäänyt matkalle; Miehen autossa oli epätasainen tyhjäkäynti ja valtava polttoaineen kulutus) Mikkeliä kohti. Ja tokihan ralliautolla piti matkalla tutkaan ajaa ylinopeutta =) Veljen poika oli saanut jo perjantaina mittariinsa kunnioitettavat 13 vuotta, tietenkin lähdimme syömään  herkullista kakkua. Heh, ehkä halusimme tavata myös koko perheen ja tarjollakin oli ensiksi maukasta ruokaa....
Hevoskastanja-sukat, koko 39-41
Lanka Schoeller & Stahl Fortissima Socka Mexiko, väri 8072, 68 g
Puikot 2,5 mm Knitpicksit

Sukkia oli ihan kiva neuloa, vaikka lanka olikin ohutta. Se juoksi ihan mukavasti Knitpicksien puikoilla ja kun mitään muuta mukavampaa neulomista ei ollut lähettyvillä, niin nämäkin valmistuivat. Mikkeliin päästessä oli sukat melkein valmiina, vain toisen sukan pää puuttui, mutta sekin valmistui kotimatkan aluksi. Loppumatkan taas neuloin Kuje-lankaa, nyt ihanaa lilaa eri sävyissään. Sukat on siitäkin tulossa.

Nyt on sitten taas arki edessä; töitä, kotitöitä, pihatöitä ja ihan mitä muuta vaan. Paitsi että, ensi viikonloppu on pyhitetty vain ja ainoastaan kotielämälle. Vaarana kun on, että jään taas itsekseni sunnuntaina. Onneksi Miehen pitkät keikat on nyt takana päin. Viikon vielä aina jotenkin kestää =)

1 kommentti:

Neili kirjoitti...

Mukavia matkasukkia.