sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Sunnuntaisupinoita =)

Tämä on näkyjään tullut tavaksi; päivittää blogi sen jälkeen kun Mies lähtee ajelemaan töihin. Iskeekö silloin kenties tekemisen puute ja levottomuus? Viikonloppu taas oli ja meni, ihan liian lyhyt aika perhe-elämään.

Viikolla näin telkkarista jonkun ohjelman, jossa tehtiin ryytimaata tämän kevään hittiin, viljelylaatikkoon. Satuttiin olemaan samaan aikaan Miehen kanssa puhelinyhteydessä ja minä hihkuin heti, että tuollaisen minäkin haluan. Eilen Mies kaivoi varastosta pari laudan pätkää ja teki eukkoselleen kasvimaan. Jes, jes. Tänä aamuna sitten ostimme yrtit kasvamaan. Ensiksi kävimme läheisellä puutarhalla, mutta sieltä ei löytynyt kuin muutama vaivainen kukka (ei tuo omistajan vaihdos oikein herättänyt luottamusta), mutta Prisman kesäpiha on mahtava paikka. Sieltä kaivelin oreganoa, basilikaa, sitruunamelissaa, viiniheinää, ruohosipulia ja persiljaa, sekä muutaman kuukausimansikan taimen. Tuossa "tyhjällä" osalla on kasvamassa sipulia ja sokerihernettä. Tämä riittää mainiosti meidän tarpeisiin.
Muutama kukkalaatikko tuli myös täytettyä, pääasiassa laatikoissa on pelargonioita, ne kun kestävät kuumaa ja vähän kuivuuttakin. Eivätkä säikähdä viileästä ja märästä kesästäkään, jos vaan välillä saavat vähän aurinkoa. Tuo muratti on kokeilussa tänä vuonna, jospa ne lähtisivät kiipeämään tuota näkösuojaksi tehtyä ristikkoa myöten. Terassin toisella reunalla ristikkoa pitkin kiipeää jo humala.
Olen minä neulonutkin, sohvan reunalla odottaa pino sukkia, jotka pitäisi mitata, kuvata ja arkistoida. Mutta siihen ei ole aika riittänyt. Niistä joskus myöhemmin sitten. 

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Kiitos Outi KIP-tiedosta! Toivottavasti ehdin ainakin käväisemään paikalla. Harmi, kun sinä et pääse. Olisi ollut hauska tavata.