sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Viikkouutisista, hyvää päivää.

Mihin lie tuo mennyt viikko vilahti, kun paljon ei ehtinyt huomata sitä.... Eikä olevinaan ollut edes mitenkään kiire. Perusviikko kuitenkin, tasaista tahtia töissä ja kotona. Tänään kävimme sitten ristiäisissä Pohjois-Karjalan puolella. Autossa on tullut istuttua sateessa ja paisteessa. Mutta vähällä minä olen päässyt; Mies parka joutuu tekemään täyden työpäivän auton ratissa ja sitä voi pylly puutua ennen kuin hän on tänä iltana Naantalissa. Vauva käyttäytyi mallikelpoisesti kasteen ajan ja iso sisko (2v.) pyyhki vauvan pään papin kasteltua sen. Päivän sankarille veimme neulotun nutun ostopuvun lisäksi.
Vauvan nuttu, koko n. 65 cm
Lanka Novita Wool, väri 378, 117 g
Puikot 3,5 mm pyöröt
Nutussa käytin samaa mallineuletta ja omasta päästä putkahtanutta malliakin, kuin mummon Mussukan takissa aikaisemmin. Takista tuli ihan erillainen, kun lanka oli yksiväristä. En kyllä tämän jälkeen tee vauvan vaatteita Woolista, minusta tämä oli ihan liian karheaa (huuhteluainekylpy vähän pehmensi) ja jostain syystä en saanut neulottua tästä tasaista sileää neuletta.Tyttövauvalle neuloin tarkoituksella muun väristä kuin vaaleanpunaista, sitä väriä oli kyllä hyvin edustettuna lahjapöydässä muutenkin.

Nutun jälkeen aloitin systemaattisen lankojen tuhoamisoperaation. Kerä kerrallaan esille ja tehdään mitä tehdään. Ensiksi käsiin sattui Kukkaketolanka ja sukathan siitä tuli.
Sukat, koko 38-39
Lanka Novita Nalle Kukkaketo, väri 831 sinikello, 88 g
Puikot 3,25 KnitPro

En jaksanut edes etsiä mitään mallia, pudottelin perussukat syksyä varten. Jollekin kelpaa varmasti saapassukiksi. Yhtenä iltana tarvitsin jotain tosi aivotonta ja löysin kerän jämän Puro Batikia. Tiskirättikokeilu.
Ainaoikein-tiskirätti, koko 19 cm x 15 cm
Lanka Novita Puro Batik, väri 887, 22 g
Puikot 4 mm pyöröt

Lisää tuhottavia keriä löytyi laatikosta (ja vielä niitä löytyy jokunen lisää ;)). Novitan Puroa kaksi kerää ja lisukkeeksi jotain vastavaa kerän loppua, jonka olen joskus ostanut Lankakauppa Nordiasta. Luultavasti lanka on Järnbo Garnin Fantasi. (Mikä ihmeen muttura tuossa keskellä huivia on?? )
Helmineule kaulaliina, koko 200 cm x 12 cm
Lanka Novita Puro, väri 801 kanervikko, 136 g
Puikot 5 mm pyöröt

Uusi viikko on alkamassa ja se tuo uudet kujeet mukanaan. Koululaisille pitää toivottaa jaksamista vielä viimeiselle viikolle. Sehän on tunnetusti tosi pitkä, mutta toivottavasti opet ovat keksineet teille mukavaa tekemistä. Ja Vävylle pitää toivottaa työn iloa, Mussukan hoito vaihtuu aikuisten paimentamiseksi, tsemppiä viikkoon =) Lapsukainen ja Mussukka saa vaan muuten halit, kunpa pääsisin pian näkemään teidät.

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Suloinen nuttu ja aivan ihanan värinen tiskirätti! :) Muutkin neuleet kivoja tietysti.

Lapsukainen kirjoitti...

Tuo huivi on varattuna - mulle ! Kiitos ! Onneksi saadaan livehalit jo muutaman viikon päästä ;).

Outi itse kirjoitti...

Ok, Lapsukainen, huivi on sinun =)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis nuttu! Kovasti olet taas saanut aikaiseksi!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Helmineule on kyllä kaunis kaulahuivissa! - Ja nuo vauvanvaatteet - oih - ne ovat niin sulosen ihania aina! Tuo nutunmalli on muuten tutunnäköinen. Varmaan tein aikoinaan (odotusaikana, 19 v. sitten!) esikoiselle aika tavalla samanoloisen nutun, keltaisen vain.

nna kirjoitti...

Sievä nuttu.

Sini kirjoitti...

Puro Batik? Muistanko mä jotenkin ihan väärin ku muistelen että se on akryylia? Miten se toimii tiskirättinä? Mulla ei oo ku puuvillaa ja bambua, en oo keksiny kokeilla muuta.

Outi itse kirjoitti...

Puro Batik on akryyliä, mutta kovin puuvillaisen tuntuista. Muuten se toimii ihan ok, mutta en tykkää siitä, että paksuna rättinä se jää älyttömän märäksi ja kuivuu monta päivää. Tämän rätin tein kokeilumielessä kun en keksinyt langanlopulle muuta järkevää kohdetta ja täytyy myöntää, en tee toista samanmoista