lauantai 22. toukokuuta 2010

Eräänlaista käsityötä

Tämä päivä on vietetty näissä maisemissa. Puutöissä. Siivosimme hakkuujätteistä metsää, keräsimme isoimmat oksat polttopuuksi ja loput ohuet oksat jätimme luonnonlannokkeeksi. Päivän aikana meidän porukka (eli minä ja mies) sekä siskon ja veljen perhe äidin ja isän lisäksi ahkeroimme hiki hatussa (ja niissä likomärissä t-paidoissa) ja kaikkemme antaneena. Oli ihan älyttömän mukavaa, vaikkakin rankkaa. Juomista kului (onneksi sitä oli kaikilla reilusti mukana - silti taisimme juoda kaikki veljen perheen tuomat vichyt =) ) ja sitä äidin kuuluisaa paistia ruokatunnilla. Mutta mukava seura ja "herjanheitto" siivitti töitä ja taisimme ylittää itsemme =) Kivat pinot rankoja saimme kuitenkin aikaan. Jotain piti kuitenkin säästää.
Kuten nämä naimisissa oleva puu. Hauskasti oksa toisesta puusta on kasvanut toisen sisään. Tämä on jätetty kaatamatta ihan tämän erikoisuuden vuoksi. Puu on kuin laulussa Kaksi vanhaa puuta, Juha Tapion esittämänä. Nämä ovat juuri ne. Paitsi nämä ovat yhteisten juurien lisäksi punoneet yhteen myös oksat =)
Ja tämä linnunlaulupuu. Äidin (eli meidän supermummon) tahdosta tätä puuta ei kaadettu. Perheen sisällä on veikattu miten laho puu tämä on, mutta se säästettiin silti. Puu on valtava, sen oksille sopii monta pikkulintua laulamaan =) Iso kiitos talkooväelle, meillä oli ainakin mukavaa, eikä tällä hetkellä ainakaan olla kovin kipeitä. Katsotaan huomenaamuna miten reippaana ja notkeana nousemme ylös.

Neuloin reippaana koko menomatkan (meiltä mökille on noin tunnin matka), mutta kotiin tullessa en jaksanut katsella muuta kuin maisemia. Vähänkös päivä oli vienyt mehut =)

2 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Hyvä, että säästitte linnunlaulupuun:) Voin vain kuvitella miten jäykkänä olette seuraavana päivänä;)

Minna kirjoitti...

Ja minä kun en tarvitse kuin joskus päivän kaupungilla, enkä jaksa enää neuloa kotimatkalla :)