perjantai 21. toukokuuta 2010

Huh hellettä =)

Upea, kesäinen viikko on takana. Tosin auringosta ja lämmöstä on päässyt nauttimaan vain osittain, sillä suurin osa päivästä on kulunut työpöydän ääressä. Hiki on kyllä tullut sielläkin. Kotona on voinut sitten ihastella pihan kasvun ihmeestä. Kuten näistä valkovuokoista.
Ihanat valkoiset ryppäät valtaavat pihaamme. Tänä vuonna enemmän kuin viime keväänä. Sitä aikaisemmasta ajasta ei olekaan kokemusta tässä pihassa. Näitä en kitke pois, päin vastoin, yritän laittaa yksittäiset alut turvaan ruohonleikkurilta. Vielä en ole muuten laittanut kukkia pihalle, perennoita voisi tietysti jo ostaa, mutta kesäkukat taitavat olla vielä vaarassa näillä korkeuksilla. Jos nyt ainakin odottaisi alta pois ensi viikon kylmät ilmat.
Tämä hukka vartioi meidän terassiamme. Tai ihan oikeasti tämä on suomen pystykorva, kuvasta on jäänyt pois tyypillinen pystykorvan häntä. Hukka raukka on vähän halkeillut, mutta on yhä ihana. Tämä on Vävyn isän tekemä, hänen käsistään on lähtenyt lukuisa määrä upeita moottorisahaveistoksia. On meillä pihassa saman taiteilijan karhukin, jäi vaan kuvaamatta.

Viime viikonloppuna katoin ruuan terassille. Mies hoiti ruuan tekemisen grillissä. Tänään myös grillattiin, mutta nyt söimme sisällä, sillä keltainen siitepöly valtaa yhä enemmän terassin pintoja. Pelkkä harjaaminen ei auta mitään, pitäisi ottaa vesi ja pölyriepu käyttöön. Mutta kun puhdistat kaikki pinnat ja odotat tunnin, tuntuu siltä, ettei terassilla olisi käytykään. Luovutimme siis vähäksi aikaa.

Tänäänkin oli pöydässä grillattua ruokaa, mutta nyt vähän erilaista. Mies toi eilen kotiin tullessaan kaksi pihviä strutsinlihaa ja tänään söimme ne. Yllätyin, miten mautonta tuo liha oli. Muutoin liha oli jotain naudan ja linnun väliltä. Ihan syötävää kuitenkin. Vielä pitäisi kokeilla puhvelin lihaa, pitää vain etsiä se paikka, joka on tällä puolella Suomea. Muistaako kukaan?

Käsitöitä; ei oo, ei tuu. Tai tulee ehkä joskus, nyt vähän junnaa. Tosin tänään kävin ostamassa nappeja yhteen nuttuun, mutta siitä lisää vähän myöhemmin. Muutoin olen lähinnä makoillut sohvalla ja yrittänyt kestää hengissä. Lääkäri vaihtoi vähän lääkitystä ja nyt se on sitten kohdallaan. En ole ollut näin kipeä vuosiin, jokainen askel on tuskaa... Tosin kuulema nämä lääkkeet saattavat pahentaa tilannetta aluksi. Mietin vain, miten pitkään annan sen pahentua; lääkäri lupasi soitella perään parin viikon päästä. Entäs jos sitten en enää pääse kävelemään? Mutta hei, huomenna on puutalkoot äidin ja isän mökillä, kyllä sitä siellä vetristyy =)

Ei kommentteja: