lauantai 1. toukokuuta 2010

Mukavaa vappua!

Onpa vappu kovin harmaa ja sateinen. Sää on kaukana keväästä, meillä on niin pimeääkin, että valot on pidettävä päällä mikäli meinaa nähdä jotain. Mutta nyt on hyvä syy istahtaa sohvalle ja olla tekemättä ihmeempiä. Siinä sivussa pyörii astian- ja pyykinpesukoneet. Eilinen iltakin sujui rauhallisesti, fiilistelimme Miehen kanssa kuunnellen uudella levysoittimella vanhoja levyjä =) Ei me jakseta enää juhlia.

Neuleitakin on valmistunut. Ainahan sitä pitää olla puikot kädessä kun istahtaa telkkarin ääreen. Sukkan alkuja oli käsityökorissa useimpiakin (taitaa olla vieläkin) ja minä aloitin korin tyhjentämistalkoot. Saaliina ensimmäiseksi valmistui naisten pitsisukat, joiden väri on oikeasti paljon enemmän lila. Kujeen Hanna oli värjännyt minulle toiveiden mukaista lankaa ja toden totta; tämä oli ihanaa väriltään ja laadultaan. Mallineuleen otin piposta, jonka aikaisemmin tein.
Naisten pitsisukat, koko 38-39
Lanka Kuje-lankaa, väri lila-pun kirjava, 103 g
Puikot 3,25 mm Knitpicsit

Seuraavat sukat eivät tahtoneet valmistua millään. Tahkosin ensimmäisen sukan vartta varmaankin kuukauden ja jotenkin vaan homma junnasi. Lopulta älysin vaihtaa bambuiset puikot eebenisiin ja työ sujui sen jälkeen kuin leikki. Nyt tiedän, etten yhdistä aloe-lankaa ja bambupuikkoja. Niiden yhdistelmä oli jotenkin tahmea.
Miesten sukat, koko 40-41
Lanka Austerman Step 6 mosaik, väri 103, 112 g
Puikot 3,5 mm ebensukkikset

Mussukan neuleista jäi jäljelle nöttönen lankaa ja pääsiäisenä kotiin tullessa tuhosin sen junassa. Meni vaan muutama viikko, että sain kasattua tämän palapelin ja virkattua solmimisnauhat. Mussukka saa tämän, jos tarvitsee/haluaa.
Vauvan perinteinen pipo, koko 5- kk
Lanka Novita puro batik, väri 834, 57 g
Puikot 4 mm pyöröt

Mitähän sitä tänään tekisi? Jos käytäisiin äidin ja isän luona munkkikahvilla. Itse en viitsinyt tehdä niitä, meillä menisi kaksi-kolme munkkia. Niin pientä taikinaa en kehtaa tehdä ja pakkanen on täysi entisiäkin pullia. Eikä meillä ole simaakaan. Yritin tehdä sitä useampana vuonna, mutta jostain syystä sain aina aikaiseksi sokerivettä, jossa oli lievä sitruunan maku ;) Niinpä luovutin, ollaan juotu sen jälkeen simaa anopin sekä minun vanhempieni luona.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neuleita olet saanut valmiiksi! Etenkin nuo pitsisukat ovat upeat!
Minä juuri äsken sain munkit paistettua.
Hauskaa vappua!

Neili kirjoitti...

Iloista vappua ja toukokuuta sinulle kauniiden neuleiden pariin.

Zelda kirjoitti...

Oletpas ahkeroinut! Iloista vappua toivottelen!

upa kirjoitti...

Ihania neuleita.
Erityisesti nuo naisen pitsisukat kolahtivat!