sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Aurinkoista sunnuntaita =)

Miten se menikään "aurinko, aurinko lettuja paistaa...". Ihanan valoisa päivä jälleen, eilen oli myös. Pakkasmittariin vaan ei kannata katsoa, alkaa palentamaan jo pelkkä ajatus. Eilen -15, tänään -22. Tosin eilinen pakkanen sai tappaa pölypunkit meidän petivaatteista, tänään en ajatellut siivota.

Tämän viikon aikana (tai onhan näitä aloitettu jo aikaisemmin) on valmistunut vain sukkia. Päätin, että ensimmäiset sukat uuden vuoden jälkeen valmistuvat vain ja ainoastaan minulle. Meikäläisen sukkalaatikossa kun on kahdet (!) villasukat ja niistä toiset alkavat tulla jo tiensä päähän.
Miun sukat, koko 35-36 (juu ihan totta)
Lanka TeeTee Pallas, väri 51, 68 g
Puikot 3,25 Knitpics

Ihana lanka neuloa, ei halkeile, juoksee puikoilla sukkelaan ja sukistakin tulee mukavan pehmeät. Kerän lopun sitten käytin vauvan sukkiin. Nämä matkaavat todennäköisesti Helsinkiin Mussukoiden käytettäväksi kuun lopulla.
Mussukan sukat, koko 22-23
Lanka TeeTee Pallas, väri 51, 27 g
Puikot 3,25 Knitpics

Alkuviikosta menin innokkaana katselemaan Tokmannin lankahyllyjä, koska ilmoituksessa oli lukenut lankojen olevan alennusmyynnissä. Ja höh. Meidän Tokmanni möi vain Novita Rosea aavistuksen verran halvemmalla, muut langat olivat ihan entisen hintaisia. Mukaan lähti kuitenkin yksi Kyyhky-kerä, en ollut kokeillut vielä tätä väriä. Onneksi kokeilin, sillä pidin kovasti väriyhdistelmästä. Niin minun värit. Mutta sukista eivät tulleet minun sukat. Paremmin koko voisi sopia Ukkokullalle.
Perussukat, koko 40-42
Lanka Novita 7 veljestä, väri 864, kyyhky, 119 g
Puikot 4 mm KnitPro

Mukavaa kun noita samanmoisia puikkoja on minulla sekä Knitpicsin että Knitpron nimellä. Nimestä niin väliä, hyvä niillä on neuloa. Muita en käytäkään, jos sopiva koko vaan löytyy ja on vapaana. Ensi viikolla onkin aikaa neuloa, sillä fibro-lääkärini laittoi minut viikon lomalle. Meillä tuli vähän erimielisyyksiä lääkityksestä. Minä yritin selittää hänelle, etten voi syödä päätä turruttavia lääkkeitä (kuten Triptyl tai Tramal), jos aioin käydä töissä. Siellä kun on ajateltava selkeästi ja on oltava virkeä, eikä missään lääkepöhnässä. Sen takia olinkin jättänyt nuo lääkkeet syömättä ensimmäisten kokeilujen jälkeen ja ottanut pahimpina kipupäivinä "vain" Voltarenia. Nyt lääkäri oli kuitenkin määrännyt minulle jo puolivuotta sitten uutta lääkettä. En vain ollut uskaltanut kokeilla sitä, sillä jos en ollut töissä, niin lomilla oli aina pieniä (ja vähän isompia) lapsia kyläilemässä ja silloinkin pitää olla pää kunnossa. Lääkäripä totesi siihen, että sitten sinut laitetaan lomalle. Nyt on viikko aikaa kokeilla uutta lääkitystä. Kaksi iltaa olen jo ottanut pillerin. Sen piti auttaa yön unettomuuteen (juu, olen heräillyt entistä useammin) sekä kipuihin. Ainoastaan aamuiset selkäkivut ovat helpottuneet, muutoin ei vielä ihmeitä ole tapahtunut. Paitsi oikean pikkurillin nivelet ovat tulleet ihan järkyttävän kipeiksi =(. Tosin syön noita aika pienellä annostuksella, mutta ihan helposti en halua annosta isontaakaan. Päin vastoin haluaisin, ettei kolotuksiin tarvitsisi syödä pillerin pilleriä. Se vaan taitaa olla käytännössä mahdotonta.

Aurinkoisen päivän innoittamana etsin iloisen ja riemunkirjavan langan seuraaviin sukkiin. Novitan uudet kevätvärit ovat aika kivoja. Etenkin tästä Papukaijasta tykkään paljon, karkkivärit. Mutta kuvittelenko vain, että tämä on paljon ohuempaa kuin esim. tuo Kyyhky.

4 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kauniita sukkia taas valmistunut!
Hyvä että lääkäri laittoi sinut lomalle, jotta saat lääkitykset kohdalleen!

MariJ kirjoitti...

Ihania sukkia! :) Minä myös olen ihan intona noihin Novitan uusiin sateenkaariväreihin, en tosin ole vielä päässyt livenä näkemään, kun lähikauppaan ei ole tullut, ja muualle en ole ennättänyt. Täytynee tulevalla viikolla käydä edes vähän tsekkaamassa, vaikkei minulla vielä olekaan ostolupaa. ;)

Oranssi kirjoitti...

En olekaan nähnyt noita uusia lankoja. Papukaija näyttää heti sellaiselta, että Kuopus tilaa siitä itselleen sukat.

Tsemppiä lääketaistoon.

- H - kirjoitti...

Onpa papukaija tosiaan iloisen kirjavaa.

Itse olen myöskin lääkärin kanssa vääntänyt kättä erään lääkeaineen sivuvaikutuksesta. Lääkäri(t) eivät usko, että moista voisi olla, vaikka ihan viime aikoina onkin se vihdoin todettu. Yritän kyllä syödä sitä, mutta pienemmällä annoksellaja pienemmillä sivuvaikutuksilla, sillä vaihtoehto on leikkauspöytä.