lauantai 8. tammikuuta 2011

Vuoden ensimmäiset grammat

Tulipa tässä taas mieleen, että onhan minulla blogikin. Ja sitä voisi joskus päivittää. Etenkin kun jotain on saanut pois puikoiltakin, niin voisi aloittaa taas uuden vuoden langan kulutuksen seuraamisen. Mutta ihan ensimmäiseksi kuva todisteksi siitä, ettei ne tossut sopineet, ei sitten millään =). Huopatöppöset saivat kuitenkin uuden kodin kummipojan luota, tosin ne hänellekin olivat vielä isot, mutta jos ensi talvena kävisivät.
Muutoin on tullut suhrailtua yhtä jos toista. Intoa ja ideoita olisi enemmän kuin aikaa, mutta ehkä tästä taas vauhtiin päästään. Käsityökori vaan pursuaa keskeneräisiä töitä, niitä ei ennätä tehdä valmiiksi kun uutta pitää jo aloittaa. Yhden työn sain sitkuteltua loppuun asti. Ukkokulta kun valitti jouluaattona hautausmaalla, että kaulaa palentaa, niin lupasin tehdä tuubi-kaulurin. Itselleni aikaisemmin tehty malli kelpasi - ja lanka omista varastoista. Tai tuo ukkokulta totesi, että jos meiltä ei löydy jo valmiina lankaa hänen kauluriinsa, niin sitten sitä ei tarvitse tehdä =). Dropsin Delightia löytyi vielä neljä kerää, josta kaksi "tarpeeksi miehekästä" valikoitui puikolle.
Ukkokullan tuubi-kauluri, koko 38 cm x 26 cm, 2o2n-neuletta
Lanka Drops Delight, väri 14, 100 g
Puikot 4,5 mm pyöröt

Tässä (kuten aikaisemmassakaan) kaulurissa ei ole mitään muotoilua, peruspötkäle vaan, mutta käytännössä se venyy kyllä alareunastaan niin hyvin, että reuna jää kiukuttelematta takin alle. Itse olen käyttänyt omaani ahkerasti ja tykkään, vaikka tälläistä villaherkkää lanka hieman kutittaakin. Sen huomasin, että tässäkin värissä kaksi eri kerää olivat kovin erisävyisiä, vaikka samaa väriä olivatkin.
Pienen ihmisen sukat, koko 24-25
Lanka Online supersocke, väri 1193, 30 g
Puikot 3,25 mm Knitpics

Isojen sukkien langanlopusta jäi sen verran lankaa, että sain neulottua pikkuihmiselle sopivat sukat. Nämä taitavat olla vielä isot mummon mussukoille, mutta jätetään odottamaan aikaa uutta. Lasten jalat - ja itse lapsetkin - kasvavat niin kovaa vauhtia, että neuleiden ikä on kovin lyhyt. Onneksi mussukka ykkösen nutut ja housut kierrättyvät mussukka kakkoselle. Ja onneksi suurin osa on tehty sukupuolineutraaleista väreistä, ettei pojan tarvitse koko ajan vaaleanpunaisissa oleskella. Vaikka tiedän, etteivät mussukoiden vanhemmat piittaa tyttöjen ja poikien väreistä, heillä vaatekaappi on riemun kirjava =)
Tiskirätti, koko 17 cm x 18 cm, korinpohjaa
Lanka tuntematonta puuvillalankaa, 30 g
Puikot 3 mm

Sitten vielä sattui käymään niin, ettei mikään jo korissa tekeillä olleista napannut. Onneksi sieltä löytyi puuvillakeränen, josta välityönä neuloin tiskirätin. Tämän piti valmistua jo jouluksi, mutta eihän me oltu silloin kotonakaan pyyhkimässä pöytiä. Tulee se joulu vielä tänä vuonnakin =) Vaikka aluksi olinkin kovin skeptinen näihin paksuihin rätteihin, niin kyllä niitä aina joku pyörii siinä sifonetin rinnalla. Nämä vaan pitää viskata pyykkiin viimeistään kolmen päivän käytön jälkeen.

Eh, taas tuli tälläinen jättipostaus. Toivottavasti jaksoitte olla mukana viimeiseen pisteeseen asti. Nyt minä lähden ensiksi lumitöitä tekemään. Tein ne jo kerran tässä aamulla, mutta aura-auton kutale ajoi tuosta edes takaisin. Sitten minä käyn neulomaan, yllätys, yllätys =)

2 kommenttia:

Oranssi kirjoitti...

Kauhean namiskuukkelit pikkusukat. Itselläkin on aika paljon n. 30 g sukkalanganjämiä, voisikin niistä puikotella pikkusukkia.

MariJ kirjoitti...

Ihanan värisiä neuleita!