perjantai 21. tammikuuta 2011

Käsityökorin siivousta

Niin se on viikko "kärvistelty" kotona. Olen kyllä nauttinut siitä täysin rinnoin (ja vatsoin ;)), tehden käsitöitä, katsomalla dvd-boxeja ja vähän kerrallaan siivotessa paikkoja kuntoon. Vaikka meillä asuu vain kaksi aikuista - joista toinen on vielä poissa melkein puoli vuotta - niin jostain syystä paikat menevät sekaisin ja kaappeihin kertyy joutavaa romua. Kuka täällä sotkee? Minäkö?

Viime postauksessa aloitetut sukat valmistuivat nopeasti. Oli niin kivaa lankaa, teki aina mieli katsoa vielä seuraava raita ja seuraava raita ja seuraava raita..... Novitalle plussaa tulee myös siitä, että tästä kerästä en löytänyt ainoatakaan solmua ja raidat täsmäsivät hyvin. Näistä sukista tuli pirtsakat.
Karkkiraita-sukat, koko 38-39
Lanka Novita 7 veljestä, väri 889 papukaija, 114 g
Puikot 3,5 mm Knitpro

Aloitin myös siivouksen käsityökorissani ja tein sieltä pois jo melkein homehtuneita käsitöitä. Tässä ensimmäinen, jo kaksi vuotta tekeillä ollut kaulahuivi. Tämä oli mukana koulutuksissa ja odotushuoneissa. Kotona en neulonut huivia kuin ihan viimeiset sentit. Feather and Fun mallina ja mukava lanka. Huivistakin tuli ihan ok.
Feather and fun -huivi, koko 160 cm x 12 cm
Lanka Trekking Hand Art, väri 513, Grenada, 99 g
Puikot 3,5 mm pyöröt


Tässä jonkun aikaa sitten kuulin, että työkaverilleni ja hänen vaimolleen oli tulossa esikoinen. Ja koska sukupuolikin oli jo tiedossa, niin ajattelin tehdä rotinalahjan valmiiksi. Työkaverini ei varmaankaan lue tätä blogia, joten uskallan näyttää jo nutun. Mallin kaivoin Novitan nettisivuilta, lehdestä löytyy varmaan kanssa. Lanka löytyi vanhoista varastoista.
Vauvan nuttu, koko 50-60 cm
Lanka Coatsin Red Heart Baby Color, väri 411, 75 g
Puikot 3 mm pyöröt

Seuraavankin työn kaivoin neulekorini pohjalta. Viime kesänä aloitin Mussukka ykköselle uutta villistä, sillä entinen oli "kutistunut", tai tytön tyllerö venynyt pituutta. Muinoin tehdystä puvusta oli jäänyt lankaa jäljelle, joten uusi villatakki valmistui siitä. Mikä tässä kesti niin kauan? Huomasin, että Mussukan äiskä oli löytänyt yhden isomman (ja mummon neuloman) villatakin kaappien kätköistä. Nyt tässä on sitten seuraava koko, pituutta pitäisi olla nyt reilusti pepun päälle.
Mussukan neuletakki, koko 80 cm
Lanka Novita Pretty Baby, väri 800, 139 g
Puikot 3,5 mm pyöröt

Tämä viikko on ollut melko tuottelias, huomaan. No, tämä ei varmaan tule tavaksi. Ensi viikolla on taas työviikko ja Ukkokultakin tulee tiistaina kotiin. Perjantaina sitten suuntaamme auton nokan kohti etelä-Suomea. Ihana Lapsukaiseni täyttää vuosia sunnuntaina ja tokihan äidin pitää päästä lapsen synttäreille =) Ja ei voi kieltää, että mummolla ja papalla on suunnattoman suuri ikävä mussukoita. Heitä pitää päästä halimaan. Mutta sitä ennen ehtii suihkimaan puikoilla vielä jokusen silmukan =)

4 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Ihania neuleita, etenkin nuo papukaija-sukat! Meilläpäin ei vielä edes ole myynnissä noita uusia Novitoja, toiset on näemmä ehtineet niistä jo meillekin jotain...

MariJ kirjoitti...

Höh, tuossa pitäisi lukea "neuloakin jotain" eikä "meillekin jotain". Testaan miehen työpaikalta lainassa olevaa iPadia ja siinä on jokin ennakoiva tekstinsyöttö... Blogspotin tilalle se ehdottaa "voiteluun"... ;)

Kangaskasa kirjoitti...

Ihastuttavia neuleita! Papukaijasukat ovat riemastuttavan upeat!!

intsu kirjoitti...

Oi,miten kauniita neuleita siellä on valmistunut. Ihanan pirtsakat tosiaan nuo sukat. Aivan ihastuttavia lasten villatakkeja myös.