tiistai 14. kesäkuuta 2011

Eihän tämä ole tottakaan =)

Eilen tuo neulesuoni puhkesi.... ukkokultakin ihmetteli, että taasko sitä tuli valmista. Tulihan sitä, kun tekemättä oli langanpäiden päättely. Ta-daa!! Ablodeja, taputuksia! Tässä blogissa löytyy neuleitakin.
Taikajakku, koko iso (siis leveä) naisten
Lanka Novita Rose Mohair Lux, väri 798, 190 g
Puikot 3,5 mm pyöröt

Kuva ei tee ihan oikeutta nutulle. Reunat on vinksallaan ja kun tähän hätään ei löytynyt mallia kuvauksiin, niin saatte tyytyä tähän kuvaan =). Tätä jakkua tein innolla ajatuksena laittaa se ylioppilasjuhliin hihattoman mekon kaveriksi. No, kun sain mekon reunavirkkauksia vaille valmiiksi, huomasin, ettei tämä olekaan meikäläisen vaate. Ei vaan istunut. Sisulla ja sitkeydellä tein kuitenkin reunatkin valmiiksi. Ja toisekseen, luulin, ettei olemassa oleva lanka riittänyt ja tilasin sitä reilusti lisää. Heh, entisistäkin jäi puolitoista kerää jäljelle. Nyt saan tehtyä myös ISON huivin jäljelle jääneistä langoista. Meillä löytyisi nyt joutava jakku, kenelle vaan kelpaa. Suvun naiset, ensimmäisenä ilmoittautunut saa tämän, jos koko vaan sattuu =). Sen hihattoman mekon kaveriksi juhliin laitoin melkein kymmenen vuotta vanhan neuletakin, sekin on itse tehty.....

Kesken taikajakun teon sain ahaa-elämyksen. Käly oli valmistumassa ammattikorkeasta ja halusin muistaa häntä jollain itse tehdyllä. Nainen kun on niin sitkeä, että opiskelee töiden ohella ja hoitaa kolme pojan vilperttiä (kaksi teiniä ja yhden leikki-ikäisen), yhden miehen (minun veljeni) sekä kodin siinä sivussa. Se on sen verran iso urakka, että vieläkin pitää nostaa hattua ja onnitella. Valmistujaislahjaksi (joka vielä on kyllä meillä, kun valmistui vasta eilen) tein  hänelle lukunutun. Paljastan sen kuitenkin jo nyt; Kikka; tämän saat lauantaina kun tulette tänne =)
Lukunuttu, malli omasta päästä, koko naisten.
Lanka Novita Wool sävy, väri 830, 214 g
Puikot 3,5 mm Addi-pyöröt

Fabel-sukat, Jaywalker-muunnelmat, koko 37-38
Lanka Drops Fabel, väri 903, 57 g
Puikot 2,5 mm Knitpicksit

Nämä sukat ovat olleet kuukauden valmiina. Niistä vain ei ole ehtinyt päätellä langanpäitä ja sitten tuo kuvaus ja mittaus on vähän ontunut. Tänään tehtiin sitten ukkokullan kanssa yhteistyötä; hän kuvasi ja minä mittasin. Nyt on kuitenkin iso osa käsityökorista valmistunut, enää on reumalankasukat puikolla -ja mitä muuta sitä löytyykään tuolta ympäri huushollia kun ruvetaan kaivelemaan....

Huh, ihan hengästyttää itseäkin tämä valmistuneiden määrä. Kuukauteen kun ei ole tullut mitään järkevää valmiiksi. Eikä hirveästi tule lisää valmistuneita, tässä on 1,5 viikkoa tiivistä työaikaa. Sitten alkaa loma, tosin vain kaksi viikkoa, mutta lomalla muutama ajomatka Helsinkiin ja Kuopioon pyörittää vähän puikkoja. Katsotaan mitä niillä reissuilla saadaan aikaan.

6 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Hienoja neuleita, lukunuttu on huippu kaunis.

Neili kirjoitti...

Kivat neuleet.

Hepsi kirjoitti...

Kauniita neuleita!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kiva tuo lukunuttusi ja monikäyttöinen. Tuli heti mieleen, että sitä voisi varmaan käyttää myös hameena.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Lukunuttusi toimisi ihanasti hartianlämmittimenä töissä tietokoneen ääressä. Voisitko ystävällisesti antaa edes summittaisia silmukkalukuja ja kavennuksia ohjeeksi?
Kiitos ja hei
Maiju

Outi itse kirjoitti...

Voi Maiju miten vaikeita kysyit =). Olisikohan tuossa ollut jotain 200-300 silmukkaa, mittailin taikajakkuun leveyttä, ja tietty tuo mallineule asetti omat rajoituksensa silmukoille. Mallineule taisi olla 14 s leveä. Ylhäällä sitten jätin ensin langankierrot pois ja sen jälkeen muistaakseni kavensin aina joka kolmen silmukan jälkeen 2 o yhteen. Yläpuolen neulos on 1o 1n, joten se vetää jo kasaan itsestään. Joissain 80-luvun lehdissä oli lukunuttujen ohjeita, sekä Dropsin sivuilla, sieltä saat varmaan tarkempia ohjeita.