maanantai 18. maaliskuuta 2013

Haasteita vai haastattelua?

Virpi jätti minulle haasteen, johon lupasin vastata aikaa myöten. Tässä ne vastaukset =)

1.Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

 - haluasin oppia tekemään ihania kirjoneuleita…. mutta se varman jää haaveeksi, sillä inhoan monen langan kuljettamista yhtä aikaa työssä, nyplätäkin haluaisin, kun vaan joskus oppisin/ehtisin opetella

 
2. Mikä on ollut kunniahimoisin toteutuneista käsitöistä?

- no ristipistot varmaankin, en pidä niiden tekemisestä, mutta olen tehnyt kuitenkin Lapsukaiselle ja Vävylle vihkitaulun ja lastenlapsille kastetaulut, paitsi tämän viimeisen babyn taulu on vielä vähän vaiheessaan

 
3.Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

- no ei takuulla jää, päinvastoin, ongelma on liian monta aloitettua työtä

 
4. Mitä käsityötä teet mieluiten?

- ehdottomasti neulon, välillä innostun virkkaamaan

 
5.Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

- naputtelen tietokonetta, joten kovin luovaa se ei ole… halusin kyllä lapsena käsityön opettajaksi. elämä vain vei vähän muita ratoja…

 
6.Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

- minulla on lipasto käsityötarvikkeita varten, siinä vallitsee hallittu kaaos…. lankoja löytyy sitten sängynaluslaatikoista, kaapissa laatikoista, koreista….

 
7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan tehnyt siitä mitään. Kuinka kauan olet sitä säilönyt?

- kahvipussit meinasivat olla tällaisiä, mutta sitten ahkeroimme Ukkokullan kanssa niistä koreja… tai Ukkokulta ahkeroi, minä ompelin muutaman nauhan…. kahvipusseja on vieläkin puoli vaatehuoneellista odottamassa… niin ja kankaita on valmiina ompelua varten. Milloinhan ehtisin ompelemaan?

 
8.Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen, rauhoittuen? Miten?

- yleensä käyn sohvannurkkaan huilaamaan ja otan neuleen käteeni. Siis nautiskelen ja rauhoitun.

 
9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä keksinyt joskus mielestäsi jonkun aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissäsi?

- ohjeen mukaan teen harvoin mitään, yleensä katson mallin ja mittoja, muutoin sovellan rankasti. Mutta en ole varmaankaan keksinyt pyörää uudelleen.

 
10.Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

- joku työ on kympin arvoinen, jollekin antaisin häppäräppä vitosen… keskimäärin varmaankin kasi, en tee useinkaan kovin vaativia töitä, vaan helppoja ja simppeleitä…

 
11. Mikä on sinulle rakkain jonkun muun tekemä käsityö?

- Lapsukainen teki koulussa monta rakasta työtä, Kummitytön tekemä seinävaate on tärkeä ja seinällä esillä, lastenlasten piirustukset ovat erittäin tärkeitä… jo edesmennyt tätini virkkasi meille ison pöytäliinan, sekin on aarre. Näitä on monia, kaikki rakkaita.

 

Ei kommentteja: