sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Puron solinaa

Kevät alkaa olla jo pitkällä, joten meillä on kuulunut Puron solinaa =). Prisman lankahyllyltä on kotiin kantautunut Puro Batikia, sillä mummon mussukoiden neuleet ei lopu. Viimeksi käydessämme vein vanhimmalle "villapaidan" ja seuraava kyseli silmät suurina mummolta "missä miun on"... Voih, miten raapaisikaan mummon sydänalusta ja lupasin itselleni, että tästä lähtien vien kaikille yhtäaikaa nämä tilatut neuleet. Nyt on Mussukka kakkosenkin villapaita valmiina lähdössä.

Mussukka nro 2:n villapaita, koko 110 cm
Lanka Novita Puro Batik, väri 881, 216 g
Puikot 4 mm

Lapsukaisen perheellä on tiedossa kesällä juhlia ja hän pyysi, josko tekisin tytöille uudet liivihameet kun entiset ovat pieniä. Ja eikä niillä kesällä olekaan kiva juhlia, molemmat olivat villasekoitetta. Puro Batik tuntuu sen verran puuvillaiselta, että uskon, että näillä kelpaa pyörähdellä auringon paisteessakin.

Musssukka Nro 1:n hamonen, malli Novita Kevät 2013, koko 122
Lanka Novita Puro Batik, väri 854, 280 g
Puikot 4 mm

Neiti on vaalea, joten hänelle valikoitui väriskaalasta tämä vaalein punainen. Itsekin hän kyllä osoitti Novitan värikartalta tätä väriä ja ilmoitti, että tää on miun. Sitä saa mitä tilaa =).
 
Mussukka nro 3:n hamonen, malli Novita Kevät 2013, koko 110
Lanka Novita Puro Batik, väri 856, 209 g
Puikot 4 mm

Pikkusisko on tummempi ja pippurisempi luonteeltaan, joten hänelle tehtiin mekko tummemmista väreistä. Ensin ajattelin tästä tulevan liian tumman, mutta ihan kivahan siitä tuli. Onneksi lanka on mukavaa ja nopeaa neuloa, sillä puikon suihkinnan on jatkuttava. Nuoret herrat on vielä vaatettava, mummo ajatteli väkertää pari palmikkovillatakkia. Ja tästä samaisesta langasta ainakin toisen, katsotaan sitten mistä pienimmälle bambinolle takki tehdään.

Tässä on viikko vielä tehokasta neuleaikaa jäljellä, sitten tämä sairasloma loppuu ja pitäisi lähteä töihin. Olisihan tuo mennyt aika kotonakin, mutta taitaa se olla ihan hyvä rahapussin sisukselle käydä välillä hankkimassa. Ja kun ortopedi oli sitä mieltä, että jalka on kuntoutunut hyvin, niin mikäs siinä sitten. Vaikka epäilen, että buranaa kuluu alkuun vähän enemmän....

6 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Olet tehnyt todella onnistuneita neuleita. Ei ihme, jos näitä odotellaan innokkaasti. Puro Batik on kivaa lankaa.

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Voi miten kauniita neuleita! Kyllä noissa mekoissa kelpaa juhlia!

MariJ kirjoitti...

Ihania neuleita! :) Minä en tykännyt kerällä noista tämän kevään Puro Batikin väreistä yhtään, mutta kivoilta ne näyttävät nyt valmiissa neuleissa!

Virpi kirjoitti...

Aivan ihania neuleita, varsinkin mekot on sen näköisiä, että täytyy itsekin kokeilla. Ja tuo Puro Batik tuntuu kivalta langalta siihen :)

Virpi kirjoitti...

Hei, sinulle olisi haaste blogissani :)

Hepsi kirjoitti...

Kyllä on taas kauniita neuleita mussukoille valmistunut!