keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Novitalaisia

Tulipa taas pitkä katko jutustelemiseen, mutta viime aikoina on ollut niin paljon kaikenlaista, ettei tämä blogi ole ollut ihan ensimmäisenä mielessä. Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai miten se nyt oli?

Syyskuun alku oli kovin kiireinen töissä. Tiesin jääväni taas pitkälle sairaslomalle ja sairasloman aikana työpaikkani loppuu. Piti luovutella asiakkaita toisille toimistoille ja tarkastella, että työt on tehty niin, että ne kehtaa luovuttaa. Onneksi olen aina pitänyt ohjenuoranani sitä, että kaikki on tehtävä niin hyvin ja selvästi, että kuka tahansa mappiin tarttuisi minun jälkeeni, pystyisi ottamaan siitä tolkun. Joten eipä ollut nyt paljon "korjailtavaa", sai luovutella mappeja hyvillä mielin. Paitsi mitä nyt muuten tuntui, että olisin laskenut lapsiani maailmalle. Olinhan tehnyt useimman asiakkaan kanssa yhteistyötä koko sen 12 vuotta, jonka olin työnantajallani töissä. Ihania sanoja sainkin sitten läksiäiskahvillani ja puhelimitse noilta "lapsiltani", eivät hekään olisi halunneet luopua minusta. Mutta elämä on ja se kulkee eteenpäin.

Iltaisin sitten tein jotain vähemmän aivotyötä vaativaa, nautiskelin sukkien neulomisesta ja katselin telkkaria. Sitäkin normaalia vähemmän, sillä Ukkokultani on ollut nyt kotona ja sitä on löytynyt muutakin tekemistä. Tässä saalista:

Lasten sukat, koko 25-26
Lanka Novitan Nalle Taika, väri 853, 71 g
Puikot 3,25 mm

Lopusta Nalle-kerästä sain aikaiseksi vielä pienet sukat. Melkein jo tiedän kuka neitokainen nämä sukat saa/haluaa itselleen. Pitääkin nostaa ne etelään menevään kassiin =).

 
Tuubi kauluri, koko 33x 33 cm
Lanka Novitan Siru, väri 892, 148 g
Puikot 7 mm
Tämä Novitan kausilanka oli tarjouksessa Prisman Osta pois- päivillä ja sen ihanan värin takia hyppäsi ostoskärriin. Halusin tehdä siitä itselleni tuubihuivin, mutta lanka on niin kamalan karkeaa ja pisteleväistä, etten voi pitää sitä. Iltaisin, kun neuloin tätä pyjama päällä sohvalla, niin pistely tuntui ihan trikoon läpi. Huivi valmistui kuitenkin, katsotaan voiko joku sitä pitää.
Kirjavat sukat, koko 36-37
Lanka Novitan Nalle Taika, väri 827
Puikot 3,25 mm
 
Kirjava Nalle Taika oli niin hauskan näköistä, että sitäkin oli ihan pakko ostaa. Samalla ostin myös sitä vihreäkirjavaa, mutta se on vielä kerällä. Ja iloiset sukat tästä langasta syntyikin.
 
Nyt on sitten taas aikaa neuloa, kun toinen polvi operoitiin perjantaina ja sairaslomaa on seuraavat kolme kuukautta. Tai mistä minä vielä tiedän, oli lääkäri unohtanut kirjoittaa minulle sairaslomatodistuksen. Hänen potilaansa taitavat olla normaalisti jo eläkkeellä, joten eivät erillistä sairaslomaa tarvitse, mutta minun on sellainen saatava jo sen vuoksi, että saisin Kelalta päivärahaa. Oma työsuhteeni loppuu lokakuun loppuun ja sen jälkeen ollaan "vaan" sairaslomalla. Mitä sen jälkeen tehdään, jää nähtäväksi.

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Onpa kauniin väriset nuo Nalle Taika-sukat!
Pikaista toipumista ja leppoisaa oleilua sairaslomalla!