keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Heleää helatorstaita!

Lähiympäristöstä alkoi kuulua viestiä, ettei rouva ole ehtinyt edes blogiaan päivittää. Ihan oikein, en olekaan. Johonkin nuo illat humahtavat ja sitten on jo mentävä nukkumaan, herättävä, syötävä aamupala ja lähdettävä taas töihin. Se on tuo palkka sen verran tärkeä, että kai se on ihan joka päivä käytävä ansaitsemassa. Eikä sinne työmaalle meno loppujen lopuksi niin kauhea paikka ole =) Minulla on onneksi kivoja asiakkaita! Ja jos joku väittää, että kirjanpitäjän työ on kuivaa, niin voin väittää vastaan. Olen tehnyt tätä työtä jo aika kauan ja tämän kuukauden aikana olen taas saanut opetella ihan uusia juttua - ja tuntea, että hei minä onnistuin =) Eilen meinasin sitten päivittää, mutta kun jotenkin (juu, olen aina vannonut, että en koskaan) hurahdin liittymään Facebookiin, niin siinähän se ilta vierähti. Minut löytää sieltä ihan oikealla nimellä, joten jos tavoitat, kutsu kaveriksesi!

Eilen oli ihanan kummityttömme nimipäivä. Onnea vielä kerran! Tämä kummitäti oli vaan niin saamaton/laiska/kiireinen, ettei ennättänyt lahjaa toimittaa ajoissa. Tässä kuitenkin vilautus, sillä siellä varmaan arvattiin mihin sitä villatakkia tehtiin ;)
E:n villatakki, koko 145-150 cm
Lanka jämiä ja Lidlin tarjouslankaa, taatusti kutittamatonta ja konepesun kestävää, 365 g
Puikot 4 mm pyöröt

Keräsin tässä talven aikaan jo korillisen punasävyisiä jämälankakeriä. Jotain oli enemmän, jotain vähemmän. Mielessä välkkyi hieno idea, ja vaikka itse kehunkin, niin sain mielestäni idean hyvin myös toteutetuksi. Helman neuloin poikittain, ainaoikeaa tarpeeksi vyötärön ympärille. Sen jälkeen poimin toisesta reunasta silmukat, tein muutaman kerroksen ja jaoin silmukat taka- ja etukappaleisiin. Ne tein 101n-ribbiä, osin sen takia, että halusin alaosan vähän kellottavan, osin sen takia, että istuvuus olisi näin parempi.

Hihat olisin halunnut tehdä myös jämälangoista. Mutta sitten ajattelin asiaa tarkemmin ja halusin, että takki on konepestävä. Ja että sen pystyy kuivattamaan vaikka narulla roikuttamalla. Jos olisin tehnyt hihat ainaoikeaa, ne olivat ekan pesun jälkeen olleet tuplaten pitkät ;( Joten pese-ja-pidä-takki on tehty hihojen osalta sileällä oikealla. Ei veny, vanu, eikä pauku. Nappilistan tein vain yläosalle, muutetaan myöhemmin, jos homma ei toimi näin. Eli terveisiä kummitytölle, täällä olisi vähän sinulle jotain. Ja kunhan perjantai tulee, niin käyn tähän vähän jotain "naisellista" lisäksi. Paketin saat kun seuraavan kerran nähdään, tai laitan sen Mummon mukaan lauantaina. (Niin, se jämälankakori on yhä yhtä täysi, voin tehdä näitä takkeja ainakin kymmenen ;) )

Viime viikonloppuna täällä oli S-omistajille kanta-asiakaspäivät ja kun tarjolla oli alennuksia, niin minähän kävelin Prisman lankahyllylle. Sieltä löytyikin kampanjalankaa, jota en ollut vielä kokeillut. Pakkohan sitä oli vähän saada =)
Korinpohja-kaulahuivi, 192 x 13 cm
Lanka Novitan Papagena (100% akryyliä), väri 486, 100 g
Puikot 4 mm
Tämäkään ei taatusti kutita, lanka on todella pehmeää. Mietiskelen vielä, josko ottaisin huivin omaan käyttööni. Ja tekisin pipon kaveriksi. Nyt huivi kuitenkin huilaa valmiiden laatikossa.
Nyt voisi lähteä istuskelemaan sohvalle, ottaa neule käteen ja nauttia neljästä vapaapäivästä. Ihanaa kun perjantainakaan ei tarvitse lähteä töihin. Tosin viikonlopun olisi kruunannut se, että olisin saanut Miehen jo huomenna kotiin, mutta täytyy kai tyytyä siihen lauantaihin. Onneksi taas nähdään. On jo niiiiiiiiin kova ikävä, että oksat pois. Rasvaile vaan huulesi hyvin rakas, sillä kotona odottaa ainakin miljoona pusua! Vielä viikko, niin sen jälkeen saan nukkua armaani kainalossa kokonaiset neljä kuukautta, eikä hän karkaa pois. Toivottavasti ;)

Jeps. Nyt vain toivottelen mukavaa helatorstaita kaikille, nauttikaa auringosta, jos sitä teillä näkyy sekä toisistanne. Ja pitäkää huolta itsestänne!

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivoja neulomuksia sinulla! :)

Marjo kirjoitti...

Oikein hieno villatakki!

MarjutJ kirjoitti...

Kiva takki! Saatan jossain vaiheessa varastaa ideasi, jos saan jämäkeriä tarpeeksi kasaan.

Merja kirjoitti...

Onpas kiva toi huivi! Vähän pohdiskelin, miten voisin hyödyntää Novita-klubin Papagena-tarjouksen ja tämähän olisi tosi kiva :)

Hepsi kirjoitti...

Aivan ihan pirtsakka villatakki!