keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Ukkostaa

Kylläpä on pimeä ja sateinen iltapäivä. Ukkonenkin on tainnut pyörähdellä, ainakin vierestä hivutellen. Onkin hyvä syy olla tekemättä pihahommia ja viimeistellä nämä jo monta päivää nurkassa lojuneet työt =)

Lankakauppa Nordiassa ihastuin pastelliseen mohairlankaan, joka huusi päästä huiviksi. Aluksi aloitin virkata salomoninsolmuja, mutta ne eivät jotenkin iskeneet. Sitten muistin Ullasta tulostetun Lumihuivin ohjeen ja kas, lanka ja huivimalli olivat löytäneet toisensa.
Lumihuivi, koko 185 x 75 cm
Lanka Gjestal Topp Mohair, 90 g
Puikot 5 mm addin pitsipyöröt
Tässä vielä lähikuva reunakuviosta ja langan hennosta värityksestä.

Nordiasta tarttui mukaan myös paksua ja pehmoista lankaa. Tai oikeastaan Lapsukainen valitsi langan vauvan haalariin (ja kuulema lopusta voi äidille tehdä lapaset). Kun lanka oli paksua ja puikot isot, niin haalarikin valmistui nopeasti.
Vauvanhaalari, ohje omasta päästä, koko 68-72 cm
Lanka Trysil Garn Anna, (100% akryyliä), 222 g
Puikot 5 mm

Kun neuleesta sileänäkin tuli paksu, en halunnut enää tehdä mitään palmikkoja tai helmi-/korinpohjaneuletta. Ja tein tarkoituksella vähän reilumman, että sopii sitten sydäntalvella mummon mussukalle ;) Lanka oli tarjouskorista, joten napit ja koristekuva maksoivat enemmän kuin lanka.
Huomennakin ukkostaa =) Saan nimittäin Ukkokullan koko kesäksi kotiin. Sitä sietää perjantaina juhlistaa hyvällä grilliruualla. Pitääkin etsiä tuoretta maissia (ei niitä vakuumipakattuja, yöks), kesäkurpitsaa ja hyvät pihvit.... Nam, tuliko teillekin nälkä ;) Huomenna ei ehdi grillailla, sillä illalla on 7v-ystävämme kouluun siunaaminen ja minä olen saanut kunnian mennä alttarille siunaukseen. Poika itse sai valita siunaajan ja minä voitin mummot ja papat! Kummit (Lapsukainen ja Vävy) olisivat olleet itseoikeutettuja tähän hommaan, mutta matka on ihan liian pitkä pikaiseen käyntiin arki-iltana =(

2 kommenttia:

Lapsukainen kirjoitti...

Hih, ihana toi koristekuva =).

MarjutJ kirjoitti...

Minullakin on oma lumihuivi. Sain SNY:ltä sen paljastuspaketissa:)