lauantai 6. kesäkuuta 2009

Kissoja, kun ei ole muutakaan

Alkossa käydessä (ai minäkö, en suinkaan, vaan se naapuri =)) huomasin, että kissoihin oli tullut uusi väri. Sehän oli pakko saada, kun niitä on kerätty tässä jo jokunen vuosi.... Reunimmainen, tuo musta, on nyt Alkon hyllyssä. Juu ja ihan oikein huomasitte, viiniä on vain siinä uudessa pullossa =)
Tässä koko kymmenen pullon kokoelma. Kaksi pulloista on saman väristä, saatiin lahjaksi pullo, joka oli jo hankittu itsekin. Tämä on ollut aivan ihana keräys kohde; kivat pullot, hyvä viini. Kysyin viimeistä pulloa ostaessani Alkon myyjältä montako kertaa vuodessa kissan väri vaihtuu. Se kuulema vaihtelee, mutta kaksi, kolme väriä vuoteen on melko vakio. Kymmenen pulloa, no, viitisen vuotta on tainnut tulla kerättyä näitä.... Tänään juuri laskettiin leikkiä Miehen kanssa, että perinnöksi jälkipolville meiltä jää vain suunnaton kissakokoelma ;)
Käsitöitä on tehty aina iltaisin ja vähän kerrallaan. Yksi Revontuli on viittä vaille valmis, muut työt ovat melkoisen vaiheessaan. Ainoastaan Mies on saanut käsityönsä tehtyä, huoneiden seinät on saaneet uutta väriä, sekä keittiön kulahtaneet kaapin ovet ovat nyt kuin uudet! On se kiva, kun on noin ahkera ja kätevä käsistään tuo kumppani =) Sen ja tuhannen muun syyn takia haluankin elää tuon Miehen kanssa, enkä ikuna vaihda häntä toiseen =)
Tänään, taas kerran, kierreltiin huonekaluliikkeissä etsimässä remontoitavaan makuuhuoneeseen uutta komerokokonaisuutta. Iskussa myyjä piirsi meille ihan kivan kaappikompleksin, mutta sai sille myös ihan kivan hinnan ;) Jos jollakin on ylimääräisiä viisisatasia, niin saa laittaa meille! Sitten voitaisiin hankkia se mitä halutaan, nyt on vain tyydyttävä siihen mihin on varaa..... Maskussa oli myös hyvä kokonaisuus, meille ihan passeli, ja hintakin on tonnin halvempi kuin Iskussa. Ja molemmat kaapit olivat suomalaista työtä. Mistähän se hinnan ero oikein muodostuu kyselee yksi epätietoinen ;)
Niin ja ihan erikseen on mainittava se, että veljen isot pojat (ja koko muu perhe) ovat kylässä mummolassa, tuossa kilometrin päässä. Ekana iltana pojat ajelivat potkulaudoillaan meille kylään. Kyllä tämän tädin sydäntä lämmitti, oltiin sen verran tärkeitä! (Tai sitten se ärrä-kioski, joka on tuossa nurkan takana.) Huomenna nähdään sitten koko perhe, myös ihana kummipoikamme.

7 kommenttia:

Lapsukainen kirjoitti...

Se on se ärrä ;).

Pami kirjoitti...

Minäkin olen kerännyt noita pulloja ja mulla on vasta 6, kun en ikinä Alkossa muista, onko mulla sen värinen vai ei. Mutta mustaa mulla ei ole, joten tässähän tuli Alkon reissu eteen (taas)!

Tupuna kirjoitti...

Hieno kokoelma. Mulla on yksi oranssi. En muista millaista viiniä siinä oli.

Anonyymi kirjoitti...

Tupuna mä voin ottaa sen oranssin! Turhaan se sulla yksinäisyyttään itkee ;-)

No, joo..

Ihanaa väriterapiaa =)
En tiennytkään, että noissa on ollut viiniä. Näitä näkyy silloin tällöin kirppareilla. Onko niissä valko-/ vai punaviiniä? Vai vaihteleeko (joo joo tyhjiähän ne nyt on ;-))?

Outi itse kirjoitti...

Pullot ovat joskus sisältäneet saksalaista valkoviiniä ;) Tai nyt on osaan laitettu meidän omaa kotiviiniä ja loputkin tyhjät pullot täytetään seuraavalla satsilla (kun sen vaan joku ehtisi tekemään).

Taija K kirjoitti...

No ei teitä voi ainakaan alkoholisteiksi sanoa, jos pari pulloa viiniä ostatte vuodessa ;o)

Mullakin on tuollainen sininen pullo, pakko oli se ostaa ja säästää, kun oli niin kiva. Käy hyvin maljakoksi. Viinistä en muista, mitä tykkäsin, kun on jo vuosia sitten juotu.

Kaapistoista. Mullakin on haave, että vierashuoneen halpiskaapin tilalle saisi sellaisen kaapiston, joka istuisi tilaan kuin valettu. Nykyinen kaappi oli täällä, kun muutimme, ja se ei täytä koko seinää ja on lisäksi vielä rumakin. Mutta kun ei viitsi puoltatoista tonnia kaapista maksaa, niin on tyydyttävä tähän. Ikeasta saisi jollain 600-800 eurolla kaapiston, mutta kallis se on sekin.

Anonyymi kirjoitti...

mulla on tuosta kissa pullo kokoelmasta 9 (ei mustaa ja valkoista) koska ne ei sovi minun tyyliin :D eli samat värit löytyy kuin sinulla mutta lisänä semmonen matta punainen :) aivan ihana! yhtä lukuun ottamatta kaikki ostettu kirppareilta ja hintaa on kertyny ettei pysty enään luopumaan :)

t. minna