sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Sunnuntaina saa paljon aikaan

Vaikka se vähän peloittelikin huonolla viikonlopun kelillä, niin sää on ollut mukava. Mitä nyt viime yönä vähän paukkui ja rätisi, mutta ukkosethan kuuluvat kesään =) Eilen jopa päästiin grillailemaan ja syömään terassille, tänään tuuli vähän liikaa.

Aamulla ennen kuin meille tuli mukavia vieraita (Lapsukainen ja Vävy), niin ehdin päättelemään revontulihuivin nro 8. Kuusi niistä on tehty tämän vuoden puolella, joten alkaa olla jo kuviot hallussa. Yhä vieläkin teen mallin tarkoituksella väärin, lisäykset teen langankierroilla.
Revontuli vol. 8, malli Ullasta, 188 x 84 cm
Lanka Pirtin kehräämön villa, väri lupiini (tämän kevään uutuus), 312 g
Puikot 5 mm pitsiaddit

Puikot olisivat voineet olla numeroa suuremmat, tällä yhdistelmällä luulin välillä tekeväni peltihaarniskaa ;) Huuhteluainekylpy ja venytys vähän vetreyttivät neuletta ja nyt se on ihan pidettävä. Mutta seuraavan kerran kun alan neuloa tätä kolmelankaista, niin otan isommat puikotkin. Huivi odotteli korissa viikon, ennen kuin ehdin/kehtasin laittaa sen venymään sängyllemme. Jostain syystä Mies valitti vielä illalla, että hänen puolensa petistä on aika kostea =) Huivikaan ei ollut kuivunut päivän aikana! Se oli vaan ukkosen syytä, se kosteus =)

Yhtenä iltana viikolla tuli ihan suunnaton himo neulomaan sukkia. Onneksi yksi pari oli kesken ja pääsin tarttumaan siihen suoraan. Tänä vuonna on jostain syystä tullut tehdyksi älyttömän vähän sukkia. Ei ollenkaan minun tapaistani. Pitänee parantaa tahtia loppuvuodeksi.
Steppi-sukat, koko 38-39
Lanka Austerman Step, väri 044, 67 g
Puikot 2,5 mm KnitPicksit
Juu, niissä ei ole yritettykään täsmäyttää värejä, raidat menevät miten sattuvat. Käyttökelpoiset kuitenkin.

Mieskin teki tänään omia "käsitöitään". 7v-ystävämme oli ilmoittanut Mummolleen, että hän haluaa rahaa, jotta saisi ostettua potkulaudan. Me hommasimme sellaisen ilmaiseksi! Alkuun lauta oli vähän surkean näköinen, ruosteessa ja kaikkea.....
Mutta pienen tuunauksen jälkeen lauta ei paljoa häviä uudesta. Vähän hiontaa, uutta maalia ja kimaltelevia tarroja =) Huomenna olisi luovutus. Voin arvata miten leveäksi pojan hymy käy, kun auton takakontista nostaa tämän hökötyksen. Siinä taas säästettiin äidin/Mummon/Papan rahoja, kun maalitkin löytyivät Miehen vanhoista varastoista.
Mukavaa viikonalkua kaikille, onkin tiedossa lyhyt viikko ja juhannus sen päälle. Me aiottiin laiskotella koko juhannuksen ajan =)

7 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Wau mikä ihana huiviväri!

Mari kirjoitti...

Ihanan hempeän värinen huivi! :)

Anne K-R kirjoitti...

Olen miettinyt, miltä tuo Pirtin kehräämön lupiini näyttää. No, nytpä tiedän. Kiva väriyhdistelmä ja huivikin on tosi kaunis.

Tupuna kirjoitti...

Kaunis huivi. :)

MarjutJ kirjoitti...

Hieno huivi eikä potkulaudassakaan mitään vikaa ole:)

Lapsukainen kirjoitti...

Mikä oli ilme, kun laudan sai ? Missä ne bling-bling tarrat on, kun eivät kuvassa näy...

Outi itse kirjoitti...

Poikahan loisti kuin naantalin aurinko, oli jo koko päivän odottanut sitä! Bling-blingit on keskellä edessä, sekä tuossa ajokahvojen välissä. Muistaakseni niissä luki Hot Wheels =)