sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Kotona =)

Vaikka älyttömän iso ikävä jää, kun lähtee Helsingistä takaisin Itä-Suomeen (yhtään matkaa ilman kyyneleitä ei ole taidettu tehdä), niin kotiinkin on kiva tulla. Koko matkan vain tänään satoi vettä, välillä vähemmän ja välillä enemmän. Jossain paikoissa tiellä oli niin paljon vettä, että taisimme ajaa pienoisjärvissä kotia kohti. Kotiin kuitenkin päästiin.

Helsingissä sattui olemaan Kädentaito-messut Wanhassa Satamassa tänä viikonloppuna. Kun kuulin asiasta (vasta loppuviikosta), niin halusin ehdottomasti sinne. Mies lupasi kiltisti viedä minut paikan päälle - ja kulkea kaverinakin =) Niinpä lauantaina, heti kymmeneltä, olimme katselemassa upeita kädentaitoja ja käsityötarvikkeita. Tosin niin oli moni muukin, tungos oli heti aamusta melkoinen. Jotain on aina tuotava tuliaisiksi, ja tässä meidän saaliimme.
Ennakolta olin jo päättänyt ostaa jonkin huivineulan pitämään kiinni hartiahuiveja. Ensimmäiseksi silmiini (ja ostoskoriini) sattui upeat kierrätyskorut. Ne ovat tarkoitettu sisustuskoruiksi, mutta ajattelin ommella tuon sähkökaapeleista puretun alumiinisisuksen (hopean värinen kukka ylhäällä) kiinni johonkin neuleeseeni. Tuo oli pakko saada, ihastuin siihen heti.

Varsinainen huivikoru löytyi Ritva Halonen Desing -osastolta (ei löydy nettiosoitetta), vanerista ja puusta rakennettu yksinkertainen, ei liian koristeltu koru (mustavalkoinen pyöreä oikealla). Käy varmaan useamman huivin ja asusteen kanssa, nyt vain olisi opeteltava käyttämään sitä.

Yhdeltä osastolta löysimme käsin taottuja tuotteita. Mies halusi ostaa minulle käsityösakset, ja ostikin; taotut ja tosi terävät. Vähän rouheat, mutta koekäytössä osoittautuneet erinomaisiksi. Ja käsityömessut ilman lankaa eivät ole tästä maailmasta =) Pari lankaosastoa (mm. Titityyn ja Nordian ) kiersin jo kauempaa kun olivat enemmän kuin täynnä, mutta Kauhavan Kangas-aitan osastolle tungin sekaan. Sieltä löysin pari kerää sukkalankaa, joista maksoin melkein täyden hinnan, kun en tunnustanut tekeväni sukkia Hyvänmielen Joulusukka- kampanjaan, vaan ihan omiin tarpeisiin. Ehkä teen vielä sukkia tähänkin kampanjaan, mutta sitten ihan omista varastoistani.
Kivat messut siis, väkeä oli paljon ja lämpötila hallissa sen mukainen. Hirmuisen isothan nuo hallit ja osastot eivät ole, mutta paljon näkemistä ja kokemista silti. Virkkuukoukkusen osastollakin kävin ostoksilla, mutta kypärämyssy, jonka sieltä ostin, jäi mummon mussukalle kaappiin odottamaan. Kiva ajatella, että seuraavan kerran kun Helsinkiin suuntaan, niin siellä on jo odottamassa mummon mussukka ja papan paapero =)

Kiitos myös meidän vakkari-välietapillekin! Veljen perheen luona käydään melkein jokainen kotimatka piipahtamassa; katsomassa kummipoikaa ja muuta perhettä. Siellä ihana kummipoika oli kovin Miehen perään, nimi vain tahtoi menossa unohtua. Välillä hän huuteli Outia, välillä Esaa ja välillä Outiesaa, mutta yhtä kaikki, leikit sujuivat =) Isot pojat touhusivat omiaan, eivät he enää meistä "vanhuksista" välitä ;) Kiva nähdä taas teitäkin!

Käsitöitäkin olisi valmiina, ennen matkaa valmistui yksi ja matkalla muutamat sukat. Kunhan saan ne viimeisteltyä, kuvattua ja tilastoitua, niin laittelen niitä tännekin. Nyt ei jaksa enää muuta kuin köllähtää oman peiton alle ja alkaa kuorsata =)

2 kommenttia:

Lapsukainen kirjoitti...

Liian rankka viikonloppu ;).

Marjut kirjoitti...

Eihän käsityömessuilta voi ilman lankaa lähteä.