lauantai 19. syyskuuta 2009

Mie en ala!

Minä en tee tätä enää. Vaikka koskaan ei pitäisi sanoa "ei koskaan", niin nyt kyllä kokeilen. Tässä Austermanin Step langassa oli nuo väriraidat niin harvassa, että ajattelin tehdä kerrankin kohdistamalla sukat. Toista sukkaa aloittaessa jouduin kerimään pienen määrän lankaa pois etsiessä uutta aloituskohtaa, ja alkuun menikin hyvin. Varsista tuli identtiset. Mutta sitten, voihan p******, s****** ja muut tunnetut kirosanat. Eihän se onnistunut =( Toisen väriraidan jälkeen olikin ihan eri määrä mustavalkoista osuutta ja siitä se sitten lähti. Pieleen män miun suunnitelmat. Eli en enää ikinä kohdistele sukkien raitoja, en.
Austerman Step-sukat, koko 45-46
Lanka Austerman Step, joku väri Serengeti sarjasta, 78 g
Puikot 2,5 mm Knitpicksit
Kun kuvailin sukkia keittiön pöydällä, niin alkoi näyttämään siltä, että taisi tulla muutenkin sutta ja sekundaa. Käskin Miehen laittamaan sukat jalkaan ja huh. Olihan ne sopivan kokoiset, näyttivät vain vähän oudon leveiltä tuossa pöydällä.
Tämä kuva vain todisteena, että ei ne ihan pieleen menneetkään. Paitsi valotus ja kuvan värit =)
Mitäpä muuta tässä menneellä viikolla. Tänään juhlittiin isolla joukolla Miehen kummipojan tyttären (heh. ei voisi selvempää ilmausta löytyä...) 2v-synttäreitä. Tytön serkkujakin oli paikalla neljä, kaikki viisi tenavaa olivat alle kouluikäisiä. Menoa ja meininkiä siis riitti. Ensi viikonloppuna jatketaan juhlahumua kummipojan 2v-synttäreillä. Oikea päivä on jo huomenna, joten iso halirutistus kummeilta sinne Mikkeliin hymypojalle =)
Muutoin viikko on mennyt arkisissa merkeissä. Neulotuksikin on tullut vähän enemmän kuin nuo sukat, mutta työt on vielä kesken. Ja sitten on tulossa ristipistoillen yksi minulle tosi tärkeä ja rakas työ. Jo se, että minä rupean ristipistoilemaan osoittaa, että on aika isosta asiasta kyse. (Viimeksi tein Lapsukaiselle ja Vävylle häätaulun.) Mutta se on vielä alkutekijöissään, vielä on monta pistoa pisteltävänä.
Mutta nyt pulinat seis ja sukan tekoon. Paitsi, että tässä samalla vietetään ekoja pikkujouluja. Juu, meillä aloitetaan ajoissa, että keretään pitää tarpeeksi monet =) Pikkujouluiksi meille riittää piparit, suolakeksit, erilaiset juustot ja rauhallinen koti-ilta. Pipari sinihomejuuston kera on muuten aika namia!

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivat sukathan nuo ovat, ja pääasia, että lämmittävät! :) Välillä kyllä noissa itse itseään raidoittavissa langoissa on kaikenlaisia oikkuja, jos ei muuta niin sitten solmu keskellä kerää, jonka jälkeen raidat lähtevät menemään päinvastaisessa järjestyksessä...

Hyviä pikkujouluja teille! Hyvähän ne on jo heti juhannuksen jälkeen aloittaa... ;) Olikohan meilläkin tänään pikkujoulu, kun pistin omenapiirakkataikinaan vähän jouluisia mausteita? :)

Lapsukainen kirjoitti...

Häätaulu onkin seinällä ja se, mitä siellä puuhailet tulee päätymään myöskin seinälle - uskoisin niin ;).

Marjut kirjoitti...

Olen tullut siihen tulokseen, että en edes yritä kohdistaa raitoja raitalangoissa. Silloin ne vaikka saattavat tulla kohdakkain:)
Ihan mukavan lämpimät sukat noista tuli!

Minna kirjoitti...

Mä niin inhoan raitojen kohdistamista tai sen yrittämistä. Nallen marjaretkissä se onnistui kyllä hyvin vaikken oikeestaan edes yrittänyt.

Mutta nuo sukat on kivan näköiset vaikka raidat menisivätkin sikin sokin.