sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Viikon tuotoksia

Picasan kautta kun latailee näitä kuvia, niin ne tulevat ihan satunnaisessa järjestyksessä, enkä ymmärrä, miksi en saa siirrettyä kuvien paikkaa sitten Bloggerissa. No, kun kuvat ovat täällä satunnaisesti, niin jututkin on sitten sitten sitä, sillisalaattia =)

Ensimmäisenä sattui kyllä latautumaan kauemmin valmiina ollut työ; Baktus-huivi. Etsin kivaa talvitakin kanssa käytettävää huivia ja kun vielä löysin kutittamattoman langan, niin se oli siinä. Minun talvihuivini.
Baktus-huivi, koko 180 cm x 35 cm
Lanka Novita Luxus Alpaca, väri 010, 95 g (siis kaksi täyttä kerää!)
Puikot 4 mm

Asiasta sitten ihan kolmanteen (juu, johtuu näistä kuvista). Eilen pidettiin meillä Tupperware-kutsuja, pitkästä aikaa. Edelliset olivat varmaan lähemmäs 10 vuotta sitten. Serkkutyttö esittelee näitä tuotteita sivutyönään, joten kutsuimme sukulaisia ja naapureita iltakahville. Tarjouspussukasta jäi heti käteen meille uusi salaattiastia. Näin aurinkoisesta astiasta (huomioi retroväri) on ilo tarjota salaatteja, ja kansi auttaa ylijäämä salaatin säilytyksessä. Viime yönä näimme sitten molemmat, Mies ja minä, unta tupperi-kutsuista. Toinen täytti epätoivon vimmalla tilauslomakkeita ja toinen värväsi uusia esittelijöitä mukaan ;) Ei, ei ne kutsut niin kamalat olleet, koko päivä vain kun meni asian tiimoilla, niin yölläkin saman meno jatkui =) Kaiken kaikkiaan oli ihan kiva ilta, vieraita oli sopivasti ja tilauksiakin tehtiin.


Ja taas palaamme pikku sivujuonteen kautta käsitöitöihin takaisin.... Viime viikolla tarvittiin jotain aivotonta käsityötä. Lankalaatikosta kerällinen Pirtin kehräämön villaa ja sopivat puikot. Peruskaulahuivi, nopeaa ja helppoa, eikä tarvitse miettiä.

Peruskaulahuivi 202n, 170 cm x 13 cm
Lanka Pirtin kehräämön liukuvärjätty, se sekundalaatikosta kaivettu punamusta
Puikot 4 mm pitsiaddit
Jotain piti saada sukkasatoonkin. Ensi viikonloppuna olemme menossa pienen neidin 2v-synttäreille ja lelulahjan lisäksi pakettiin on menossa mukaan sukkia. Tässä vastavalmistuneet marjaretki-sukat.
Lakka-sukat, koko 2 v
Lanka Novita Nalle Marjaretki, väri lakka, 35 g
Puikot 2,5 mm knitpicsit

Yhden Baktuksen tehtyäni innostuin mallista niin, että halusin tehdä samanmoisen myös jostain värikkäämästä langasta. Eilen illalla en luovuttanut ennen kuin viimeinenkin silmukka oli tehty.

Baktus-huivi vol 2, 200 cm x 35 cm
Lanka Järbo Garn Fantasi, väri 60145, 147 g (siis vajaita keriä, aloitin nimittäin neljättä kerää)
Puikot 4 mm pitsiaddit
Jeps, tässäpä näitä, viikon tarinoita. Tänään on vietetty huilipäivää, huomenna alkaa taas arki ja aherrus. Käsityöt jatkuu, nyt aloitetaan jotain muuta kuin Baktuksia ja sukkia.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihania neuleita, erityisesti nuo pienet lakka-sukat. :)

Kuvien järjestely onnistuu ihan perinteisellä leikkaa-liitä -systeemillä. Eli leikkaat kuvan (Ctrl+X), siirrät hiiren siihen kohtaan, mihin kuvan haluat laittaa ja liität (Ctrl+V). Itse tosin järjestelen kuvat html-systeemissä; Bloggerissahan voi valita, kirjoittaako tekstit "Muokkaa html-koodia" vai "Luo"-tilassa. Luo-tilassahan kuvat näkyvät ihan sellaisenaan, mutta html-tilassa niiden tilalla on koodimössöä. Itse tykkään leikata-liittää sen koodimössön, mutta kyllä sen pitäisi onnistua ihan siinä luo-tilassakin. Tai sitten onnistuu myös, kun pistät hiiren sen kuvan päälle ja "vedät" sen kuvan oikealle paikalleen pitämällä hiiren nappia pohjassa. Siis ihan kuin yleensäkin missä tahansa tekstinkäsittely- tms. ohjelmassa. Kokeileppa seuraavalla kerralla! :) Ja voihan se Mies vaikka vähän auttaa, jos tuntuu vaikealta. ;)

Taija K kirjoitti...

Joo, kyllä Luo-tilassa onnistuu kuvien siirtely ihan niin kuin Mari tuossa kuvaili. Picasasta kuvat mun käsittääkseni tulevat siinä järjestyksessä kuin ne ovat koneellanikin, mutta jos jälkikäteen lisään jonkun kuvan, se tulee aina ensimmäiseksi. Niitä joudun sitten aina siirtelemään leikkaa-liimaa-meiningillä.

Kivoja huiveja, mullakin on Baktus tekeillä.

Marjut kirjoitti...

Heh, olen menossa keskiviikkona tupper-kutsuille. Kaukaa viisaasti olen päättänyt ostokseni etukäteen:)

Nina kirjoitti...

Tuosta marjaretkestä aloin neulomaan tytölleni haalaria...kivan väristä!

Tuo huivi näyttää hyvän malliselta...