sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Sunnuntaisupinoita

Jäin taas tänne kotiin yksin murjottamaan, kun Mies lähti töihin. Koko viikko pitäisi viettää aikaa yksin. Tai mikä pakko on, voinhan mennä käymään äidin ja isän luona tuossa kilometrin päässä, tai tervehtimässä anoppia puolen kilometrin päähän. Mutta silti tämä mättää joka kerran sunnuntai-iltaisin, etenkin kun nyt on taas takana Miehen kolme lomaviikkoa. Joulukuussa eteen tulee todennäköisesti se ISO-IKÄVÄ, kun laiva suuntaa matkansa kohti pohjoista. Mutta sitä on vielä turha itkeä =)

Sunnuntai kului mukavien vieraiden parissa, kiva kun pääsitte käymään. Lahjakin löysi oikean paikkansa ja minä saan nauttia mummon mussukan kuvista nyt sohvalla istuen, iso kiitos. Muutoin poltimme kynttilöitä ja vietimme rauhallista päivää. Ei mitään isoa stressiä. Viime aikoina on tullut neulottuakin vähän, vaikka tuntuu siltä, että vähän sipistelen sieltä ja täältä, eikä mitään tule valmiiksi. Sainhan aikaiseksi ainakin nämä, iloisen väriset sukat.
Naisten sukat, koko 37-38
Lanka Marks & Kattens Carolina Fantasi, väri 166, 79 g
Puikot 4 mm ebensukkikset

Värit osuivat vahingossa kohdalleen, mutta lanka oli aika narskuvaa, keinokuitua kun taisi olla. Mutta eivätpä kutita herkintäkään ihoa. Ainakin minä pystyin neulomaan nämä ongelmitta, toisin kun Puro lankaa. Kämmenet aukesivat, ranteet ovat täynnä ihottumaa ja yskitti. Taidanpa jättää väliin seuraavat kerät.
Kaulahuivi, malli Novitan lehdestä, koko 11 cm x 160 cm
Lanka Novita Puro, väri 803 (tundra), 143 g
Puikot 5 mm pyöröt

Kolmesta kerästä tuli melkoisen pieni huivi. Joko olisi pitänyt tehdä isommilla puikoilla tai sitten vain lisätä rohkeasti yksi kerä. Mutta kun olin ostanut lankaa vain kolme kerää. Novitan Biancaa ostin puolestaan neljä kerää kun löysin sitä Jumbon Anttilasta tässä syksyllä. Ja kas kummaa, tämä aiheutti ihan samat oireet kuin Purokin. Sitkeästi tein kuitenkin huivin loppuun.
Baktus-huivi, koko 37 x 163 cm
Lanka Novita Bianca, väri 136, 201 g (eli neljä kerää)
Puikot 5 mm pyöröt

Anoppi näki edellisen Baktukseni ja kysyi miten olin jo ehtinyt neulomaan sen, kun vastahan sen ohje oli ollut Me-lehdessä. Mutta kun etsin sen oikean ohjeen jo aikaisemmin aidosta lähteestä ;) Koko sopan (myös niiden aikaisempienkin Novitan touhuilujen) ansiosta tai johdosta olen minäkin päättänyt boikotoida kyseistä firmaa ensinnäkin perumalla lehden tilauksen. Eikä tuota lankaakaan tarvitse heti ostella. Novitalla on kuitenkin useita hyviä lankoja, vaikka nämä uutuudet eivät meikäläisen hipiälle käykään.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Kauniin värisiä neuleita! :)