maanantai 20. joulukuuta 2010

Ei mennyt kuin Strömsössä =(

Ukkokultani varpaita aina palelee sohvalla istuessa. Meillä on kylmät lattiat. Minulle taas tuli siitä kuningasajatus pukin konttiin valmistettavaksi. Tekisin armaalleni huovutetut töppöset! Kauppaan kipinkapin Novitan Huopasta ostamaan ja viikonlopun aherruksen tuloksena minulla oli kaksi leipälapion lämmitintä, suuren suuria tossuja (koko oli ainakin 50). Harmi, etten muistanut silloin ottaa kuvaa. Kuitenkin tein monta senttiä pidemmät tossut kuin Novitan viimeisimmän numeron ohjeessa oli. Tänään sitten nakkasin ne koneeseen parin pyyhkeen ja vanhojen villasukkien kanssa. Jostain ohjeesta vielä luin, että muovin voi laittaa kiinni hakaneuloilla, niin ei tarvitse purkaa niitä lankoja pois. Heh, älkää vaan tehkö niin! Minä tarvitsin tossujen viimeistelyssä alla olevaa työkalua =) Ja hakaneuloistakin tuli vähän huonokuntoisia ;)
Hakaneulojen päät olivat pyörähtäneet tossun väärälle puolelle ja eivät ne sieltä enää läpi tulleet. Ja yksi oli melkein kadonnutkin neuleen syövereihin.... Ja mitäkö tuli tossuista. No ei ainakaan sopivia ukkokullalle. Koko 45 vaihtui viisi vuotiaan kokoon =)
Tossujen ohjeessa luvattiin kutistuvuudeksi noin 40 %. Heko, heko. Nämä ovat tuskin kolmasosaakaan alkuperäisten koosta. Ja tuosta pinnastakin tuli ruma. Nyt sitten mietin mitä näille tekisi. Laittaisinko kaapin päälle muistutukseksi, että ÄLÄ-KOSKAAN-ENÄÄ-IKINÄ-HUOVUTA-MITÄÄN, vai säästäisinkö näitä muutaman vuoden mummon pikkuisille ja antaisin sitten ne varustettuna tarinalla "silloin kuin sinä olit ihan pieni, niin mummo vähän neuloi......"

7 kommenttia:

Ukkoseis kirjoitti...

Kannattaa jättää suosiolla tossut pienille jaloille!

Pami kirjoitti...

Voih! :-))
Hyvä, kun kerroit tuon hakaneulaongelman. Minä olisin saattanut joskus sitä vaikka kokeillakin. Muuten, minunkaan huovutukset eivät ole aina onnistuneet. Joitain löytyy kaapin pohjalta... naurettavaksi! :-)

MariJ kirjoitti...

Minä olen kans kaivanut hakaneuloja tossujen ja lapasten sisästä, mutta en kyllä tykkää lankojakaan purkaa.

Aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. :) Noista tulee kuitenkin tosi hyvät tossut pikkuisen jalkoihin, ja onhan se papallekin hyvä joululahja, tieto siitä, ettei lapsenlapsen jalkoja ainakaan palele, vaikka talvet olisivat muutaman vuoden päästäkin kylmiä ja runsaslumisia. :)

Neili kirjoitti...

Tuon takia minä en ole edes yrittänyt huovuttamista...

Taija K kirjoitti...

Anteeksi nyt Novitan lankojen nimiin vannovat, mutta ongelma on tuo lanka, minun mielestäni. Huopasesta olen yhden kerran huovuttanut ja sain tulokseksi kamalaa peltiä olevat lapaset, joita ei voi käsissä pitää kun eivät jousta yhtään ja ovat kovat koppurat. Muista langoista sen sijaan olen onnistunut huovuttamaan tosi hyvin, mm. Fritidsgarnista, Pirtin kehräämön hahtuvasta ja virolaisesta villasta ja hahtuvasta. Ja ihan oikeasti, näistä langoista kun huovuttaa, sisään ei tarvitse laittaa mitään muoveja tms! Katso esim. näitä: http://taijankutomukset.blogspot.com/2008/12/joulukuulumisia.html

Outi itse kirjoitti...

Juu, olen samaa mieltä, että se on tuo lanka. Kaksi kertaa olen yrittänyt Huopasesta tehdä jotain, molemmat menivät pieleen. Eli etsimään toisia lankoja =)

Remuttaja kirjoitti...

Pakko kommentoida tota Huopasta. Itselläni ei ole kokemusta muista huopautuvista langoista, mutta mun mielestä noissa väreissä on eroa, miten huopuu.. Itsekkään en oikeen onnistunu ton sinisen huopasen kanssa, pinta näytti juurikin tolta. Kaikki tein tismalleen samalla tavalla, mutta eri värien huopumisessa oli kuitenkin suurta eroa. Tiedä sitte.. Ja huovuttamisenhan oppii vaan huovuttamalla, ettei tosta pienestä kämmistä kannata itteensä ottaa :)