perjantai 17. joulukuuta 2010

Sekalaista seurakuntaa

Jotain valmistuu tältäkin tehtaalta, vaikka välillä tuntuukin epätoivoiselta. Yht´äkkiä kuitenkin monet puikot humahtavat tyhjiksi ja taas saa aloitella uusia töitä. Tai sitten ei. Tänään siivosin käsityökoriani ja löysin muutaman keskeneräisen =) Pitäis varmaan käydä niiden kimppuun seuraavaksi.

Nyt kun tänä vuonna ei tarvitse niin älyttömästi touhuta tuota joulua (nuoriso hoitaa sen puolen), niin illalla on joutanut neulomaan. Ja kun en suunnitellut kenellekään joululahjoiksi mitään neuleaiheista, niin on saanut tehdä sitä mitä on huvittanut. Eikä kovin iso työ ole huvittanut. Muutamat sukat tuli tehtyä junamatkoilla Sln-Hki-Sln. Kun junamatkojakin oli useampi (kaksi viikonloppua peräkkäin), niin sukkiakin syntyi kaksi paria, olihan yhden reissun neulonta-aika noin neljä tuntia. Plus sitten ne myöhästymiset.
Seiskaveikka-sukat, koko 37-38
Lanka Novitan seitsemän veljestä raita, väri 895, 101 g
Puikot 3,5 mm

Ihan perus-perus sukat, mutta minä pidin tästä väriyhdistelmästä. Nyt kun ympärillä on vain valkoista, harmaata ja pimeää, niin sielu kaipaa räväköitä värejä. Ja tässä langassa niitä löytyi. Kerrankin täsmäsin raidat kohdilleen.
Auringonkeltaiset sukat, koko 39-40
Lanka Online Supersocke, väri 1193 (comic color), 98 g
Puikot 3,25 mm Knitpics

Näissä sukissa joustavuutta antaa jalkapöydän päällä kulkeva ribbi 2o2n, mutta sitä ei kuvasta näy. Sukkia oli ilo neuloa, vaikka en yleensä pidä keltaisesta väristä, niin nämä loistivat ja piristivät kuin aurinko.
Naisten lapaset
Lanka Drops Big Fabel, väri 672, 79 g
Puikot 4,5 mm ebenit

Joulukuun alussa Lankalinjan joulukalenterissa oli tarjouksessa Big Fabelia ja minä sorruin tilaamaan sitä, vaikka tarvetta ei olisi ollutkaan. Tuotakin lankakauppaa voin suositella; palvelu oli nopeaa, langat olivat jo parin päivän sisällä tilauksesta käytössäni. Jotenkin vain tuntui, että tämä lanka on jo liian paksua sukkalangaksi. Niinpä tekaisin lapaset. Värejä en kohdistellut ollenkaan, tarkoitus oli saada lapaspari yhdestä kerästä. Ja sain.
Tuubi, 2o2n, koko minulle sopiva
Lanka Drops Delight, väri 13, 98 g
Puikot 3,5 mm pyöröt

Ja sitten tämä ikuisuustyö. Tuubia neuloin monen monta maanantai-aamua keuhkopolin odotushuoneessa. Hoitajat vain kävivät ihastelemassa langan väriä, joka kyllä minustakin on hyvä. Jännää vain, että kaksi saman "väristä" kerää olivat niin eri sävyisiä. Toinen oli paljon enemmän puna-oranssi voittoinen ja toisesta taas löytyi mustaa ja harmaata. Mutta tässä työssä ei moinen haittaa. Pituutta tein sen, mitä kahdesta kerästä lähti.
Hyvin yltää mytättynä kaulan ympärille. Koekäytössä kauppareissulla kauluri oli kaksin kerroin ja silti se pyrki nousemaan suun eteen. Lämmin ja pehmeä tämä kuitenkin on.
Piponakin menee hätätapauksessa, tuli sen verran pitkä.

Nyt alkaa tämän kuun ainoa kotiviikonloppu (ai niin, onhan se uusivuosikin). Sen verran on tullut reissattua tässä joulukuun aikana, että on ihan kiva viettää tämä viikonloppu neuloen ja sohvan nurkassa löhöten. Vaikka ne reissutkin ovat olleet tosi mieluisia; olen mennyt Lapsukaisen ja Vävyn luo. Neulonta-aika on vaan siellä kortilla - tai sitä ei ole ollenkaan - kun mummoilu vie ajan tarkkaan. Mielummin minä kyllä mummoilenkin sen ajan minkä pystyn, kotona joutaa aina neulomaan. Pikku tytön tirppana on niin mainio tapaus, että itku tuli viimeksikin lähtiessä. Eikä pikkuveljessäkään mitään vikaa ole, hän vaan ei osaa vielä vaatia mummon huomiota. Kunhan tässä parisen kuukautta vanhetaan, niin......

Mutta nyt neulomaan uusia lapasia, joku siellä Helsingissä on kuulema kadottanut lapasen. Pitää neuloa kaksi tilalle =) Mukavaa viikonloppua armaat ystäväiseni, älkää stressatko liikaa itseänne jouluvalmisteluilla.

1 kommentti:

MariJ kirjoitti...

Ihania värejä neuleissasi! :)