perjantai 25. maaliskuuta 2011

Jee, perjantai =)

Taas on viikko vierähtänyt töiden ja muiden aktiviteettien parissa. Välillä jo toivoin, että loppuisi nämä ylimääräiset menot, sillä olimme vain kaksi iltaa tämän perjantain lisäksi normaalisti kotona. Oli synttäriä, yhtiökokousta ja muuta vierailua normaalin työpäivän lisäksi. Joka ilta kuitenkin sain puikot käsiini ja tein pari silmukkaa. Ja valmiiksi tuli yhdet bling-bling-sukata. Kimallusta kehiin =).
Kerttu-sukat, koko 37-38
Lanka Cewec Silver Soft, väri 06, 54 g
Puikot 3,25 mm Knitpro

Lanka on siis 100 % akryyliä. Ei varmaan kovin kestävää, eikä ainakaan lämmintä. Mutta tein nämä "hienostelusukiksi" ja unikäyttöön =).

Seuraava projekti - joka ajaa ohi kaiken muun - löytyi vanhempieni ullakolta. Lapsukaisen (oman tyttäreni) nukenvaunut ovat olleet säilössä jonkun vuoden (about parikymmentä) ja nyt niitä pyydettiin/tarvitaan seuraavalle sukupolvelle. Mummon mussukka ykkönen oli ihastunut kyläpaikassa nuken työntelyyn ja Superpappa (iso-isoisä) kaiveli nämä aarteet esiin. Kaikki entiset sisälmykset pistin roskiin (yöks, pahan hajuisia ja ehkä homeisiakin) ja nyt aloitetaan projekti alusta. Vaunut pestään, sisälle hommataan patjat, lakanat ja peitot, sekä vauvanukke joudutaan vaatettamaan uudelleen. On raukka vähän köykäisissä vetimissä viettänyt viimeiset kaksikymmentä vuotta....
Isoäidin lappuja on jo pino virkattuna, lisää syntyy kaiken aikaa. Ensi viikolla voisi penkoa noita meidän kaappeja, sieltä varmaan löytyy sopivaa materiaalia patjaan, peittoon ja tyynyyn. Sitten jäisi vaan vauvareppanan vaatetus; mummon on laitettava puikot suihkimaan. Tätä projektia rakennan ilolla, sillä silmiini nousevat ne iloiset pienen tytön silmät, jotka ihastuvat mummon ja papan tuodessa seuraavan kerran tuliaisia.

6 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Ihana proggis. Nukenvaunut ovat ihan parhaat, niillä saa mukavat leikit aikaan.
Kauniit blig, bling sukat.

MariJ kirjoitti...

Ihanat Kertut! Kiva projekti sinulla tulossa. :)

Neili kirjoitti...

Mukava projekti sinulla. Mummokin pääsee leikkimään nukella.

Amalia48 kirjoitti...

Ihanat sukat on Outi murjassut!
Meijän nuorimmaisella, Tinttaralla oli tismalleen samanlaiset vaunut, -niin tai onhanne tuolla jemmassa vieläkkii samon kun ne "vauvat" joita hiän hyysäsi vaunuissa;). Vaunut ja nuket vuottelloo josko hiän sais niille "perijän"... poijan viikarija on jo hänellä kaksinkappalein (kaksoset).;)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Ooho, onpas kaunista lankaa sukissa! (Ja nätit sukat tietysti muutenkin :).)
Juu, kuka tekee mitäkin: sinä suollat noita neuleita vaikka kuinka, minä olen niin lyhytjänteinen, että on pakko vaihtaa käsityölajista toiseen aina välillä :).

KristiinaS kirjoitti...

Kiva nähdä sukat tästä langasta. Tuo kimallehan on ihan inhimmillisen rauhallisesti tuossa. Lankamaailmassa Ogelissa olen tätä akryyliä hypistellyt juurikin tuon kimalluksen takia. Vois tehdä pikkuprinsessoille jotain kivaa.
Hyvää pääsiäisen odottelua:)