keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Mussukoille =)

Viime Helsingin reissulla tämä mummo huomasi pari puutetta Mussukoiden neulevarastoissa. Ja nyt, viikkoa ennen uutta reissua, tuli kiire tehdä viemisiä =). Meidän "kuumakalle"-Mussukka (ei luonteeltaan, mutta muuten) - se nuorempi -  hikoili villamyssyissä. Mummo ajatteli kokeilla puuvillaa. Tai ei tämä mitään puuvillaa ole, Puro Batikia, mutta sama tuntu - ja hyvät värit. Ja sitten kun vielä löytyi uudesta Ullasta myssyn ohje, jonka nimi oli Mussukka, niin hetihän se piti  tehdä. Hyvä myssy, kiitos ohjeesta.
Mussukka-myssy x 2 (isompi ja pienempi), pään ympärys 40 cm ja 42 cm
Lanka Novita Puro Batik, väri 811, yht. 68 g
Puikot 4 mm pyöröt

Pidin ihan älyttömästi tästä ohjeesta. Jotenkin tuntui, että myssy valmistui paljon nopeammin kuin se perinteinen, poikittain neulottava ja tämän kokoa on helpompi muunnella. Katsotaan miten myssy käy Mussukan päähän =)

Mussukka ykkösellä, sillä neitokaisella, oli kaulassaan viimeksi kaupan tädin tekele. Eihän se sovi ollenkaan, kun mummo osaa neuloa =) Siis lankalaatikosta mukavan pehmeää lankaa ja yksi ilta. Perinteinen, pujotettava kaulaliina syntyi hetkessä ja on niiiiiin ihanan pehmeä. Väreistä en tiedä, ei kovin tyttömäiset, mutta onhan siinä ripaus vaaleanpunaista.
Perinteinen kaulaliina, koko 1,5-2 v
Lanka Sirdar Crofer Dk (60 % akryyliä, 25 % puuvillaa, 15 % villaa), 21 g
Puikot 4 mm 

Muistaakseni ostin tämän langan kesällä Tapion kaupasta, kerän väritys oli niin kaunis. Kaunis tuli huivistakin ja todella pehmeä. Ei pitäisi kutitella Mussukan kaulaa =) Ja kun innostuin tästä mallista, niin toinen syntyi heti perään. Kaivelin vaan varastoista uuden kerän.
Perinteinen huivi, koko pikku prinsessa
Lanka Järbo Garn Lady (100% akryyli), 42 g
Puikot 4 mm

Tämä huivi on edellistä paksumpi ja himpun verran karheampi.. ja hieman edellistä isompi, mutta tekee varmaan tehtävänsä. Nyt on siis Mussukoille viemistä perjantaina. Vähänkö tällä mummolla ja tuossa vieressä istuvalla papalla on ikävä tenavia, niin pieniä kuin isojakin. Kiva viikonloppu siis tiedossa, ohjelmassa leikkimistä, leikkimistä ja leikkimistä =)

Muutoin on taas viikko hurahtanut töiden merkeissä. Ihana asia on se, että tuo Ukkokulta tuli taas työmaaltaan kolmen viikon lomalle. Nyt voin taas kaivautua illalla toisen kainaloon, selkä tulee pestyä saunassa ja mikä parasta; Ukkokulta touhuaa hellan vieressä; saan taas herkutella =). Jos jotain negatiivista tästä viikosta pitää etsiä, niin se on tuo työn määrä. Kiirettä saa pitää, että kaikki tulee tehtyä. Ja tuleeko sittenkään, aina on pieni paniikki päällä. Onneksi osaan jättää työasiat sinne työmaalle, en näe unta työasioista. Koti on rentoutumista varten.

7 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Ihania neuleita mussukoillesi olet jälleen saanut aikaan! Minunkin pitää kokeilla tuota Ullan uutta ohjetta.

MariJ kirjoitti...

Ihania neuleita! :)

TeSa kirjoitti...

Aivan ihanat myssykät ja kauniit huivit.

intsu kirjoitti...

Oi kuinka kivoja neuleita mummin mussukoille!

Pami kirjoitti...

Kaikki ihania neuleita, mutta tuo harmaa-pinkki kaulaliina on aivan valloittava!!

mariia kirjoitti...

Hienoja. Huomasin heti Ullasta tuon mallin, jota on aikaisemmin kutsuttu "norjalaismyssyksi". tein viime kesänä bambulangasta vastaavan - ja oli kuulemma paras ja käytetyin.

Sini kirjoitti...

Ihanat noi myssyt! Taidanki kokeilla tota ohjetta kun yks kaveri ilmotti juuri että saavat vauvan.