sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Vielä yksi Mussukkaneule

Jos ei viime tippaa olisi, niin meikäläinen ei saisi varmaan puoliakaan töistä valmiiksi. Niin tämä Mussukka ykkösen mekkokin (kuulema se ykkönen on katti =) mie vähän oon eri mieltä) valmistui vasta matkalla Helsinkiin perjantaina. Olihan se jo Mäntsälän kohdalla valmis, joten ei mennyt edes viime tinkaan. Mitä nyt silitin mekon Mussukan kotona. Ja sitten sitä soviteltiin, ihan yöpuvun päällä =) Neiti oli kovin otettu, helmat heilui ja käytävää juostiin eestaas.... Kuvat ladattiin ihan äiskältä & iskältä kysymättä, mutta uskalsin, sillä neitokaisen naamaa ei näy.
Murun mekko, ohje Kesä 2009, Neulottu tytön liivimekko, koko 90 cm
Lanka Hjertegarn Palino (100 % merino villa, konepestävä), väri 8390, 179 g
Puikot 3,5 mm pyöröt

Mekko oli ihan "ihqu", niin tytön kuin mummonkin mielestä. Tarpeeksi pituutta, että kestää käyttöä vähän aikaa (kiitos äidille kun jaksoi mitata ja mitata), helman leveyttä oli tarpeeksi, vaikka silmukat otettiinkin kaikkein pienemmästä koosta ja muut mitat ysikymppisen kohdalta. Lankakin oli mukavaa neuloa ja kaiken huipuksi se on ihan konepestävää, niin kuin lasten neuleissa kuuluukin.
Vielä pitäisi etsiä sopivan väristä silkkinauhaa, jolla tehtäisiin vyötärölle koristus ja rusetti, pisteeksi iin päälle. Anttilassa olisi ollut, mutta palvelumyynnissä ja liian paksua, joten jäi sinne. Vielä se löytyy.

Mussukka Kakkosen pipotkin olivat ihan kivoja päässä. Toinen niistä pääsikin heti perjantai-iltana käyttöön, kun lähdettiin kaupoille Jumboon. Onneksi lähdettiin, sillä lauantaina meidät olisikin häädetty kesken ostosten. Niin ja Ykkösenkin kaulahuivi todettiin ihan käyttökelpoiseksi (se puna-valk-harmaa).

Miten ihanaa onkaan mummoilla aina noiden lasten kanssa, mutta miten kauheaa onkaan se kotiin lähtö. Itku ja ikävä ovat siinä eteisessä lähtiessä niin läsnä. Onneksi kuitenkin on seuraava kuukausi ja uusi mummoilukausi. Niin, ja taas se uusi ikävä.

8 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Ihana mekko!

- H - kirjoitti...

Nätti mekko.
Novitan lasten mallit ovat niin leveitä, että meillä pitäisi kai ottaa ainakin pari kokoa pienemmästä silmukkamäärät kuin pituus, jotta lapset eivät niihin hukkuisi.

Hepsi kirjoitti...

Herttainen mekko!

intsu kirjoitti...

Mekko tosiaan on aivan ihqu:) Värikin prinsessoille sopiva!

Pitsisukka kirjoitti...

Suloinen kolttu pikku prinsessalla!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä löytäisin ohjeen mekkoon :)

Outi kirjoitti...

Ohje on Novitan Kesä lehdessä vuodelta 2009. Tai siinä vanhassa Novitan ohjepankissa netissä.

Outi kirjoitti...

Ohje on Novitan Kesä lehdessä vuodelta 2009. Tai siinä vanhassa Novitan ohjepankissa netissä.