lauantai 24. syyskuuta 2011

Viikon ajan olen taas kokeillut elämistä yksin. Ukkokulta painui työmaalleen ja toiveissa olisi, että ensi viikolla nähdään =) Ja odottavan aika on pitkä. Etenkin kun "samaan pakettiin" saan muutkin rakkaani. Pappa on päässyt käymään tällä viikolla mussukoiden luona, mummon oli tyytyminen siihen, että laittoi mukaan viemisiä.
Mussukka kakkosen hattu, malli mukaelma Kruunupiposta (malli Ullasta)
Lanka Novita Puro Batik ja Novita Wind Luxus, 62 g, batikin väri 833
Puikot 4 mm
Mussukka ykkösen hattu, sama malli kun edellä
Lanka Novita Puro Batik, ja jämälankaa, batikin väri 826, yht. 60 g
Puikot 4 mm

Mummo mietiskeli kotona, mittaili hattujen kokoa ja luuli tekevänsä sopivia nyt käytettäväksi. Toinen oli kuitenkin totuus. Lapsukainen kertoi puhelimessa, että reppanat olivat hukkuneet hattuihin, nillä olisi lämmitetty myös nenänpäätäkin. Voi, voi. Kyllähän ne jossain vaiheessa käy, täytyy vaan nyt tehdä uudet ja pienemmät. Mummon mitoitus on vähän sylkenyt tässä viime aikoina muutoinkin. Seuraava todisteena siitä.
Mussukka-takki, malli oma, koko piti olla 1 v, onkin 2 v
Lanka Drops Merino, väri 18, 230 g
Puikot 4 mm

Alunperinhän tästä piti tulla kummipojan takki, mutta pian huomasin, että liian pientä on tulossa. En ruvennut purkamaan tekelettä, vaan jatkoin mielessäni Mussukka kakkonen. Kun kasasin takin, ajattelin sen kyllä olevan reilu. Se olikin sopiva isolle siskolle. Käyttäköön sisko sitten tätä ensin, kunnes pikkuveli ei huku takkiin.
Mallineule oli kivan helppo ja onnistui ilman apupuikkoa. Joskin sen tekeminen alkoi jo puuduttaa, enkä laittanut sitä enää hihoihin hihansuuta lukuunottamatta.

Yksi vauvan hattukin piti välissä neuloa. Pomon pojan perheeseen odotetaan vauvaa syntyväksi mikä hetki hyvänsä, joten pään lämmikettä pienokaiselle oli tehtävä.
Mussukka-hattu, koko 60-70 cm
Lanka Novita Puro Batik, väri 833, 43 g
Puikot 4 mm

Vihdoin tein tämän hatun tarkalleen mallin mukaan ja hyvältä se näyttää näinkin.

5 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Ihania pikkuneuleita!

routa kirjoitti...

oi miten kaunis tuo takki on, mallineule on jännännäköinen, olis varmaa kiva aikuisenkin neuleessa, joillei uuvu sen toistamiseen. onneksi lapsilla on tapana kasvaa ja täyttää alkuun liiansuuret neuleet.

Rinri kirjoitti...

Ihana mallikuvio tuossa pikku takissa. :o)

Nna kirjoitti...

Mukavan näköisiä pikkuneuleita.

pitsisukka kirjoitti...

Kiitos vierailusta!!
Ihastuttavia pikkuneuleita.