maanantai 11. helmikuuta 2013

Kaikenlaista

Tässä on taas aikaa vierähtänyt kaikenlaista touhutessa. Viime viikko kului pitkälti remonttihommissa, vaikka minä en siihen osallistunutkaan kuin siivousporukassa. Lumitöitäkin on saanut tehdä ihan urakalla. Onneksi lunta ei tullut kuitenkaan niin paljon kuin etelässä, meikäläisen polvi olisi kyllä paukkunut silloin liikaa....

Mummon mussukoista ensimmäinen pyysi viimeksi käydessäni villapaitaa. No, kun kevät jo tulossa, niin tein paidan kuitenkin vähemmän villaisesta langasta. Toivevärit kuitenkin löysin ja neuloin ihan peruspaidan, toivottavasti neiti tykkää.

"Villa"paita, koko 110 cm
Lanka Novita Puro Batik, väri 892, 282 g
Puikot 3,5 mm

Tuo lanka on niin mukavaa ja nopeaa neuloa, kiva kun siitä voi tehdä vielä mussukoille lisää vaatteita. Värisävyjä löytyy nyt mummon lankakorista joka lähtöön =). Siinä sivussa, kun on halunnut vaihtelua puikoille, tein parit sukat.

Sukat, koko 38-39
Lanka Novita Pirta, väri 011, 83 g
Puikot 3 mm

Kerttu-sukat, koko 37-38
Lanka Kujeen värjäämää ihanaa... 104 g
Puikot 4 mm

Tilasin Lankakauppa Kujeesta sukkalankoja, jotta saan tehtyä itselleni luxus-sukkia. Mukana paketissa oli Hannan värjäämää lankaa, joka oli myös ihan luksusta. Pehmeää, sopivan paksua ja mukavaa neulottavaa. Kokeilin sitä ensiksi Kerttuihin. Lanka oli juuri sopivan värikästä tähän malliin. Kuviot eivät hukkuneet. Tykkään.

Sitten vielä palataan niihin remonttihommiin. Meidän taloyhtiössä päätettiin keväällä vaihtaa uudet ikkunat. Entiset olivat vanhat ja hatarat. Ikkunan vieressä pöydällä ei voinut kynttilöitä polttaa, kun tuuli niin paljon ;). Nyt meillä on uudet ikkunat, valoisat ja vedottomat.

Ennen
 
Jälkeen

Remonttipäivän olin evakossa äidin ja isän luona ja kun illalla tulin kotiin, niin olin niin iloinen.... Remontti oli onnistunut, kaikki ikkunat paikallaan ja miehet olivat siivonneet jälkensä. Vain pölyä jäi jälkeen.... Sitä sitten siivoilin pari seuraavaa päivää =).

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Kaunis pusero!

Anonyymi kirjoitti...

Ei sulle sattunut jäämään tuosta puserosta yhtään Puro Batikia yli (väri 892)? Mulla on samasta langasta huivi kesken ja lanka loppuu kesken, eli tarvitsisin sitä lisää. Vajaakin kerä riittäisi 😊 ... jos jäi ja voisit sen mulle myydä niin laittaisitko viestiä osoitteeseen kasityotaivas@gmail.com 5670