perjantai 1. helmikuuta 2013

Ihanat, rakkaat lapset

"Normaalia" pidempi tauko johtuu siitä, että olen ollut kovasti menossa viime viikon. Ukkokulta tuli kotiin ja muutaman päivän kotona oltuamme auton nokka kääntyi kohti eteläistä Suomea. Sopivasti Lapsukaisen syntymäpäivänä. Pääsi äiskä halimaan lastaan synttäreinä ja siinä samalla sai halia neljää mummon mussukkaa =).

Reilut puoliviikkoa leikimme, luimme, vietimme aikaa Lapsukaisen, Vävyn ja pienten kanssa. Miten se aika kuluukin nopeaan kun on mieluista seuraa! Jalkaparkani ei vain aina ollut samaa mieltä kanssani ja kotona on nyt pitänyt olla vähän rauhallisemmin, että kinttupoloinen on saanut toipua ;). 
 
Lapsukaisen röyhelöhuivi, koko 8 cm x 160 cm
Lanka Schachenmayr Argentina Color, väri ?, 100 g
Puikot 6 mm
 Jotain itse tehtyä piti viedä lahjaksi ja niinpä Lapsukainen sai röyhelöhuivin (sen kymmenennen?) haluamastaan väristä. Niin ja se minulle tehty myssykin siirtyi kuitenkin Lapsukaisen omistukseen, nyt on äiti lasten kanssa samoissa väreissä... Niin, ne lasten huppumyssyt olivat tosi onnistuneita. Sopivia ja hyviä käytössä. Ei päässyt päät ja kaulat palelemaan, kun alle puettiin vielä puuvillaiset kypärämyssyt. Mummoakin lämmitti, kun näki sen.
 
Ukkokullan urotyönä sitten valmistui tämä "pärekori". Hän ompeli ja punoi tätä niinä päivinä, kun minä makoilin kirurgisen osastolla, ihan tarkoituksena tehdä Lapsukaiselle syntymäpäivälahja. Korista tuli tarkoituksella reilu, meinasimme sen työuraksi puunkannon, mutta loppujen lopuksi se päätyi lasten lelukoriksi. No, hyödyllisessä hommassa kuitenkin. Synttärilahjaksi täytimme korin kuluvalla tavaralla, sillä tiedän Lapsukaiseni inhoavan turhia koriste- ym. esineitä. Mutta kahvia ja makaronia siinä taloudessa kuluu =). Mukana oli muutakin pientä kivaa...
 
Tällä viikolla olen sitten hylännyt kyynärsauvat nurkkaan, opetellut ajamaan jälleen autolla ja vienyt Ukkokullan Flybe:n, Finnairin ja sitten Arctican hoiviin. Tai saatoin vain ensimmäisen hoteisiin, siitä hän jatkoi itse ns. valtion leipiin.... Loppuviikon olen vähän siivoillut, käynyt 11 v- synttäreillä ja neulonut pienen tytön villapaitaa. 3v tapitti minua tähtisilmillään ja räpsytti pitkiä ripsiään samalla kun kysyi voisiko mummo neuloa hänelle villapaidan. No totta kai voi, kuka voisi vastustaa tuollaista ♥. Tosin mummo vaihtoi vain villa-villan Puro Batikkiin, värit on kyllä toiveen mukaiset, lilaa ja mustaa. No, tummalila korvatkoon mustan.
 
Mutta näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Valmiina odottaisi jo yhdet säärystimet, huomenna sitten valmistuu mussukan neulepaita.... aktiivisesti neulonnassa on vielä kahdet sukat ja neuletakki itselleni Novitan Kelo-langasta.

1 kommentti:

Sari K. kirjoitti...

Upea kori!! :)