sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Aurinkoista sunnuntai-iltaa

Kiva, meillä on nyt piha siivottu! Tai kukkapenkit odottelevat vielä rapsutusta, mutta muuten haravat voidaan taas siirtää vähän syrjemmälle. Tänään kyllä jo kyllästytti niin, että marisin Miehelle, että jos aikanaan olisimme olleet viisaita olisimme ostaneet yksi kerroksisen (nyk. 3 krs) talon, jossa on vain 800 m2:n piha (nyt 1465 m2). Päästäisiin vähän helpommalla =) Mutta kunnon kohotusta kaikki! Ja herkuttelemaankin on päästy. Eilen grillissä valmistui kanafileitä, kesäkurpitsaa, paprikaa ja peruna-sipuli-kasvissuikalenyyttejä. Nam. Kesäisin me ei syödäkään muuta kuin grillattua ruokaa, tosin eilen syötiin vielä sisällä, vaikka ruoka valmistuikin ulkosalla.

Olen minä vähän saanut jämälankatöitäkin tehtyä. Aina silloin tällöin kun tekee muutaman silmukan, niin pienet työt valmistuvat vähitellen. Isoista ei nyt puhuta =) Kalle Kyykäärmeen, sen joka asuu Kankaanpäässä, serkku Samu Satukäärme on syntynyt tänne Savonlinnaan. Pituutta käärmeellä on 15o cm ja (langoista) painoa 263 g, kokonaispaino syötyine eväineen on 456 g. Iso vauva siis.


Samu Satukäärme, 15o cm x 18 cm

Langajämistä, painoa 263 g
Virkkuukoukku 3,5 mm

Ja silloin kun ei keksi muuta tekemistä jämistä, niin patalaput pelastavat päivän. Näitä on jo nähty monessa blogissa, täälläkin useamman kerran, mutta näytetetään vielä millaisia ovat kaksi rumaa ja kaksi vähän kauniimpaa patalappua.

Pyöreitä ja Himppu Mummun patalappuja, koko 19 c m x 19 cm

Lankoina, 7veikkaa, Nallea, Kolibria, Satua, sukkalankoja

Virkkuukoukku 3,5 mm

Nyt on jo uudet kerät korkattuna, noita jämälankatöitä voi tehdä tästä eteenkin päin jossain välissä. Tämän kuukauden aikana vajaita keriä on kulunut 1005 g, eikä vajausta vielä näy laatikossa ;) Mies kyllä tilasi itselleen toisen käärmeen, sillä on kuulema erinomaista rapsutella kutisevaa selkää..... hmph.....

7 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Suloinen käärme!
Ja patalappuja tarvitsee aina!

Tupuna kirjoitti...

Hyvä, kun alkaa toi grilliaika, helpottaa vähän ruuanlaittoa,,
Pirteä, komea Samu. Mitähän lie syönyt?:-)
Patalaput ovat aina tarpeellisia. Minulla on kans mielessä tehdä noita Himppu Mummun patalappuja!

möhönasu kirjoitti...

Kiva käärme :) Tuossa on kaveri Luirulle...virkkasin jämäprojektissa myrkyttömän käärmeen :)

Päivi kirjoitti...

Söpö käärme!

MarjutJ kirjoitti...

Käärmeeksi tosi söpö :)

Sartsa kirjoitti...

Miä grillasin kerran kanaa, niin naapurin ukko huus että soitanko palokunnan :(
Kiva kärmes.

Lapsukainen kirjoitti...

Samu Satukäärmeen serkku lähettelee terveisiä !