lauantai 18. helmikuuta 2012

Sukkia ja kieputusta

Mummo lähti viimen viikonloppuna leikkimään, tuliaisina sukat kaikille mussukoille. Vähän pelotti miten mitoitus ontui, mutta kerrankin sukat olivat sopivia, kaikille kolmelle. Siinä leikin lomassa ehdittiin testata sukkia tosi toimissakin ulkolenkillä ja taisivat olla ihan lämpimät.
Mussukka ykkösen sukat, koko 2 v
Lanka Cewec Merino Soft, 25 g
Puikot 3,5 mm
Mussukka kolmosen sukat, koko 4 kk vauva
Lanka Novita Santorini, väri 027, 28 g
Lanka 3,5 mm

Kahden viikon tiistai-illat ovat sitten kuluneet paikallisessa TaitoShopissa opettelemassa kierreneulehuivin tekemistä. Helpommallakin tämän tekisi, mutta tulipa opeteltua tämäkin tapa. Ei ompelemista, vaan aina oikeaa.
Kierreneulehuivi no 1, koko 55x12 cm
Lanka Brilla (42% puuvilla, 58% viskoosi), 163 g
Puikot 4 mm pyöröt

Eli kyse on ihan tavan tuubihuivista, joka tehtiin valmiiksi kierteelle ja ympyräksi. Nuo mitat on siis kaksinkertaisesta huivista. Huivin pystyi kieputtamaan kaulan ympäri kahdesti.
Kierreneulehuivi no 2, koko 57 x 13 cm
Lanka Novita Pretty Baby, väri 818, 119 g
Puikot 5 mm pyöröt

Tästä kuvasta ehkä selviää vähän tuon huivin teon salaisuutta. Pyöröpuikko kieputellaan niin, että siimakin on kiepillä ja silmukat luodaan nostamalla vuoron perään lanka puikon ja siiman ympäri. Sen jälkeen neulotaan oikeaa, kunnes "raita" on tarpeeksi korkea ja sitten työ käännetään ja taas neulotaan oikeaa =).
Neule jatkuu siis ylös- ja alaspäin saman aikaisesti. Helpommallahan tämän tekisi neulomalla tasona pitkän huivin ja ompelisi sen yhteen kääntämällä toisen pään. Tämä on kuitenkin kiva telkkarineule, ei tarvitse ajatella muuta kuin "makkaroiden" korkeus, tässä se on 7 kerrosta.

Ei kommentteja: