tiistai 8. tammikuuta 2013

Hatuttaa

Jos aikaisemmin tämän postauksen vähän erilaisena, niin näit ihan oikein. Onnistuin hävittämään ensimmäisen version ja nyt yritän tehdä tämän uudelleen.

Viimeksi ulkoillessani Mussukoiden kanssa, huomasin, että vanhimmalla pojalla oli koko ajan niska paljaana. Ei siinä paljon auttanut, vaikka myssyjä oli parikin päällekäin, tuuli puhalsi niskaan koko ajan. Niinpä mummon ei auttanut muuta, kuin ruveta neulomaan myssyjä, jotka suojaisivat otsan, posket ja niskan.... Ja eihän siinä riitä yksi myssy mihinkään.

Ensimmäinen myssy oli harjoituskappale. Tein sen sukkalangasta ja kun kokeilin sitä omaa ihoani vasten, tuntui siltä, että se myös vähän kutitti. Mutta kun tuli tehtyä, niin laitetaan samaan kasaan.

Neon punainen hattu, koko lasten
Lanka Hot Socks Neon, väri 81, 66 g
Puikot 3,5 mm

Tämän jälkeen kaivelin kaikki vanhat varastot esiin. Sieltä löytyi onneksi Novitan vuosikertalankaa, kunnon Cloudia, joka on ainakin pehmeää. Värejä löytyi useampi, joitain oli enemmän, joitain vähemmän. Mutta myssytehtaalle ne joutui kaikki.

Valkoinen myssy, koko lasten
Lanka Novita Cloud Luxus, väri 010, 125 g
Puikot 4 mm

Vaaleanpunainen myssy, koko lasten
Lanka Novita Cloud Luxus, väri 536, 115 g
Puikot 4 mm

Vaaleanvihreä myssy, koko lasten
Lanka Adriafil Bucaneve, väri 73 (vihr) ja Novita Cloud Luxus, väri 175 (sin), yht. 101 g
Puikot 4 mm

Kolme myssykkää löytyi pehmoisista langoista, siinä vaiheessa kyselin Lapsukaiselta, josko pienimmäinenkin tarvitsisi kypärämyssyn. Tietty, niinpä yksi myssy vielä kehiin.

Lila myssy, koko pieni lasten
Lanka Pirtin Kehräämön villa, 53 g
Puikot 3,5 mm

Jos tämä lanka kutittelee pienimmäisen herkkää ihoa, niin mummo lupaa neuloa vielä yhden, joka ei kutita. Mallina kaikkiin myssyihin on ollut Kauneimmat käsityöt-lehden numero Sukat, lapaset ja asusteet (ABC 3), malli nro 46. Tosin yksikään myssykkä ei ole valmistunut täysin ohjeen mukaisesti =).
 
Siinäpä koko myssyarmeija, valmiina lähtöön eteläiseen Suomeen. Tosin siihen menee vielä parisen viikkoa, sillä Ukkokulta murtaa vielä pohjoisessa meren jäätä ja meikäläisen polvi ei tykkää vielä pitkistä reissuista. Lupaan kyllä kuntouttaa sen pariin viikkoon sellaiseen kuntoon, että voin touhuta lasten kanssa jotain. Tosin eilen vähän innostuin liikaa, pitäisi muistaa, että hiljaa hyvä tulee.

5 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Kivoja myssyjö mussukoille. Eipä niskoja palele!

MariJ kirjoitti...

Tuollahan se sinun ensimmäinen versiosi on ihan kokonaisuudessaan edelleen luettavissa Google Readerissa, eli ei se varsinaisesti ole mihinkään hävinnyt. :) Osoitus vain siitä, että netistä ei saa mitään ikinä pois.

Mutta hienoja myssyjä olet tehnyt, eiköhän noilla tarkene!

iso gnu kirjoitti...

Upea sarja myssyjä! Kyllä pienten kelpaa.

Virpi kirjoitti...

Nyt ei kyllä niskaa palele, kun on noin hienot myssyt lämmittämässä :)

Lapsukainen kirjoitti...

Koekäyttö reilun viikon päästä, voidaan kertoa sit kuinka toimivat =).