keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Hyvää Uutta Vuotta!

Tämä uusi vuosi on jo pitkällä menossa, joten ihan ensimmäiseksi toivottelen kaikille oikein mukavaa alkanutta vuotta. Viime vuosi meni ohi jotenkin hujahtaen, nopeasti, mutta kyllä se jälkensä jätti. Hyviä ja huonoja, mutta täyttä elämää kaikki.

Neuleita tein vähemmän kuin edellisenä vuonna, ainakin kilomäärillä mitattuna. Koko ajan kuitenkin neuloin, yhtään pidempää taukoa ei tullut. Johan olisin ollut todella kipeä, mikäli puikot eivät olisi käsissäni pysyneet. Sairaalassa ollessakin aina uusi hoitaja kysyi ensimmäisenä "mitä sinä neulot" =). No, myönnetään että ensimmäisenä päivänä en neulonut, jalka tuntui kovin kipeältä, mutta nyt se on jo paremmassa kunnossa, joten neuleitakin syntyy.... Bloggauskin on ollut viime vuonna huonommassa hapessa kuin edellisenä vuonna. Johtuuko se runosuonen kuihtumisesta vai mistä, kuka tietää. Ainakin olen laittanut enemmän töitä postausta kohden, kuvat kertokoon puolestaan.

Joka tapauksessa, nyt lähdetään kohti uutta vuotta uusin kujein. Mitään ei luvata, vaikka viime vuoden satasen saldo piti (hyvä minä!!), vielä jäi kymppi käyttämätöntä rahaa. Moni on kysynyt, onko tälle vuodelle samanlainen ostorajoite, mutta pois se minusta! Toista samanmoista erhettä en tee, vaikka ostorajoite teki ihan hyvää varastoilleni. Eikä enää tee mielikään ostella ihan kaikkia ihanuuksia, tai sitten näitä ostohimoja hillitsee pankkitilin saldo. Palkka putosi Kelan päivärahoille ja niinpä menotkin on suhteutettava tuloihin.

Näihin tuubihuiveihin hommasin kyllä langat tuon ostorajoitteen jälkeen, varastosta kun ei löytynyt sopivaa paksua, oranssia tai pinkkiä lankaa. Pienimmän mussukan kummitäti oli kysynyt Lapsukaiselta, josko minä voisin neuloa hänellekin huivin, jos hän hommaisi langat. Minä lupasin, hommata ne langatkin, kun huomasin miten ihanan lämpimästi ja aidosti hän kohteli kummilastaan.

Tuubihuivi nro 1, koko 30 x 80 cm (kaksinkerroin)
Lanka Novita Isoveli, väri 278, 300 g
Puikot 6 mm

Tämän huivin tein tasona 3o3n ja ompelin sen jälkeen päät yhteen. Molemmissa reunoissa on 3 silmukkaa aina oikein, ettei huivi lähtisi pahasti rullaantumaan.
 
Tuubihuivi nro 2, koko 20 cm x 120 cm (kaksin kerroin)
Lanka Sirdar Big Softie, väri 334, 250 g
Puikot 10 mm pyöröt

Tämä huivi tuli taas tehtyä pyörönä suoraan. Korkeampikin se olisi saanut olla, mutta lanka loppui kesken, vain muutaman sentin pätkä jäi päättelemisen jälkeen. Huivi ainakin menee monta kieppiä kaulan ympäri, joten eiköhän se lämmitä =). Vielä en ole kuullut tuomiota huivien omistajalta, mitä hän on tykännyt. Mutta perästä varmaan kuuluu.

Näiden jälkeen on jo tehty monta uutta työtä (pieniä, mutta rakkaita = mussukoille), mutta niistä lisää myöhemmin. Kunhan saan ensin niitä viimeisteltyä ja punnittua, sekä kuvattua. Nyt on aikaa neuloa, kun jalka ei anna pomppia pystyssä montaa tuntia kerrallaan ja kahdella kepillä käveleminen ja muun tekeminen on hiukan hankalaa. Useasti kyllä heitän toisen kepin nurkkaan ja teen vapaalla kädellä kotihommia, mutta kauan ei jaksa vielä.

3 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Hyvää tätä vuotta sinnekin!

Olet oikeassa siinä, että täytyy aika kipeä olla, ennen kuin käsityöt unohtuvat. ;) Minulle tehtiin leukaleikkaus v. 2001, ja kun ison leikkauksen jälkeen pääsin heräämöstä osastolle, pyysin ensimmäisenä hoitajaa tuomaan kaapista käsilaukkuni. Hoitaja vastusteli, mutta sanoin, että kun siellä on mun kutimet. Hoitaja intti edelleen, että et sinä mitään pysty kutomaan, kun oot justiin herännyt nukutuksesta, niin minä ärjäisin, että tuo nyt se laukku tänne vaan! Ja niin sitten kudoin, torkuin ja oksentelin vuoronperään. ;)

Nyt ei ole pitkä sairastaminen rajoittanut käsitöiden tekoa, mutta sellainen luontainen langanostolakko on tullut, kun ei jaksa lähteä kauppoihin. Onneksi on ollut varastoa, mitä neuloa pois! :) Mullakin on välillä ollut noita itse kehiteltyjä langanostolakkoja jos minkälaisia, mutta nyt oon huomannut, että kyllä se lankavarasto pysyy luonnostaan kurissa. Välillä tulee osteltua isompia lankamääriä kerralla, välillä sitten on monta kuukautta taukoa, ettei tule ostettua lankaa lainkaan. Sellainen sopiva tasapaino pysyy koko ajan. :)

Sukkailija kirjoitti...

Parenemisia sinulle, ja muutenkin kaikkea hyvää vuoteen 2013!

Neili kirjoitti...

Neuloisaa uutta vuotta! Ja ota vain rauhallisesti keppien kanssa, sillä voithan pyöritellä puikkoja...