keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kettutarhausta

Nyt kun olen sairaslomalla ja minulla ei ole muuta kuin aikaa (höh, miksi silti päivän tunnit loppuu aina kesken....) niin päätin ruveta kettutarhuriksi. Mikäs sen mukavampaa kuin huolehtia pienistä karvakasoista, etenkin kun nämä ovat vielä erittäin vähäruokaisia ;). Mummon mussukat saavat siis lisää lahjoja ensi viikolla. Vanhin mussukoista kun kyseli viimeksi puhelimessa, mitä lahjoja sitä mummo ja pappa tuokaan tullessaan..... Kumpi lie tärkeämpi ja odotetumpi; mummo+pappa vai lahjat???
 
Viisi ketunpoikaa, ohje täältä
Lankana Novita Palma, Pierre Cavallo, Opal, Zauberball ja Araucania Ranco, yht. 190 g
Puikot 3,5 mm ja 4 mm
 
Silmät kävin hakemassa paikallisesta kangaskaupasta. Napitkin olisi varmaan riittäneet, mutta halusin näihin vähän enemmän eläimellisyyttä. Ja eikä tuo hirmuinen investointi ollut, silmäpari maksoi 50 senttiä. Nämä olivat ihan hauskoja tehdä, helppoja ja nopeita. Toivottavasti myös tuottavat iloa mussukoiden kaulassa. Ja niin, musskoita on neljä, en ole laskenut heitä väärin, vaan tein yhden ylimääräisen kaulurin. Onpahan varalla, jos joku menee pesuun.
 
Yksi aamu aloin purkamaan nurkassa seisonutta käsityökoriani ja sen pohjalta löysin todellisen ufon (un-finished-objects). Tätä villatakkia aloin tehdä kummitytölleni vuonna jotain.... Nyt tuo neitokainen on minua päätä pidempi, joten hän ei liene pahastu, jos annan tämän jollekulle muulle. Mussukoillehan tämän vien, käyttäköön kuka käyttää, kokonsa puolesta menisi varmaan vielä vanhimmalle. Tein siis takkiin nyt hihat ja resorit, kaikki muu löytyi jo korista.
 
Jämälankanuttu, koko varmaan 4v
Lanka kaikenlaisia jämiä, hihat ja resorit Lidlin Sportimo, yht. 191 g
Puikot 3,5 mm
 
Ja kun takki on kuin punainen kukkaniitty, piti sinne laittaa muutama leppäkerttu =).

7 kommenttia:

jantta kirjoitti...

Ihania :)Pittääki katella tuota ohjetta tarkemmasti.

Marjut kirjoitti...

Olen myös noita kettuja katsellut sillä silmällä:)

Neili kirjoitti...

Ihania kettuja!

MariJ kirjoitti...

Ihania kettukaulureita ja aivan mahtava tuo värikäs neuletakki! :) Minä kans tuon kuvan nähtyäni aloin laskea, että olenko jo pudonnut kelkasta, kun ei minunkaan muistini mukaan sinulla vielä viittää lapsenlasta ole. ;) Mutta pitäähän sitä tosiaan varakaulureitakin olla.

Virpi kirjoitti...

Ihania kettuja ja oikein nätti neuletakki :)

Hepsi kirjoitti...

Ihania kettupuuhkia! Minäkin mietin tuota viidettä... Ja villatkki on syötävän suloinen. =)

Sukkailija, ent. Kangaskasa kirjoitti...

Kettuset on kyllä ihania! Pitää katsoa ohjetta, jos vaikka innostuisin pienelle kummilapselle tekemään. Neuletakki on aivan namunen, niin kaunis!!