torstai 5. marraskuuta 2009

Minä olen nyt vähän ärrinpurrin =(

Alkuviikosta tajusin, etten ollut tehnyt mummon mussukalle yhtään villasukkia. Talvikin on tulossa, lämmintä tarvitaan! Ei kun äkkiä sukkasta puikolle, vaikka sukkasato onkin jo ohi. Viikon aikana muiden töiden ohella sain aikaiseksi kaksi paria minisukkia.
Juna-sukat, koko aika iso baby
Lanka jotain sukkalankajämää, olisko Onlinen, 27 g
Puikot 2,5 mm knitpicksit
Nämä sukat mahtuvat kyllä pitkään. Nyt veikkaisin, että näistä lähtisi helposti sukkahousut =) Ainakin varsi yltää pitkälle reiteen.... Toiset sukat on hieman pienemmät, josko näistä tulisi ne käyttösukat tähän syksyyn....
Perusukat, koko 1 kk (ainakin siihen tähdättiin)
Lanka Zitron Trekking Hand Art (?), vyyhti on komeasti kateissa, 14 g
Puikot 2,5 mm knitpicksit

Kyllä tämän kokoiset sukat on näpertämistä. Mutta niin ihanat tehdä, etenkin kun ne tulevat niin tärkeälle ja rakkaalle ihmisen alulle.

Huomenna lähdemme etelä-Suomeen kastetilaisuuteen. Pikkurakkaamme saa ihan oikean nimen, vaikka ensimmäinen nimi onkin ollut jo tiedossa vanhemmilla, meillä ja kummeilla. Mutta se loppu, se vähän jänskättää ;) Ristiäislahjaksi väkersin ristipistoilla kastetaulun, siinä oli tunnetta mukana ainakin 110%. Siksi meinasinkin puhjeta harmin kyyneliin, kun hain taulun tänään kehystyksestä. Kehystysliikkeen entinen omistaja oli ihan huipputyyppi. Hän kuunteli asiakasta, vaikka hellävaraisesti johdattelikin oikean kehyksen ja paspiksen valinnassa. Lopputulos oli ihan joka kerta mieluinen, upea ja huolella tehty. Kehykset kävivät tehtyyn työhön, kehystystyö oli huolellista ja ammattitaidolla tehty. Tykkäsin käydä tässä liikkeessä kovasti.

Mutta nyt, omistajan vaihdoksen jälkeen olen tosi pettynyt. Ensinnäkin meinasin saada aikaan tappelun kehyksiä valitessa; uusi omistaja ei tykännyt minun ajatuksistani, hän olisi halunnut saada taululleni "arvoisen kehyksen" eli kultaa paljon ja leveän kehyksen. Minä taas tiesin, että vastaanottajat, eli Lapsukainen ja Vävy, eivät tykänneet siitä tyylistä yhtään. Enkä pidä minäkään. Hillityt, ristipistotyöhön ja taulun ympäristöön sopivat kehykset, paspiksella terästettynä olivat lähtökohtana - ja minä tiesin mitä halusin. Lopulta etsin itse seinältä sopivia kehyksiä ja enkä antanut periksi. Ja omistaja otti työn (kai vähän muristen) vastaan.

Tänään kävimme hakemassa valmiin taulun pois. Ja voih. Meinasin revetä jo siellä liikkeessä. Sanoinkin heti taulun nähdessäni, etteikö siitä muka saatu noita ruttuja pois. Kehystäjämies ei tainnut edes ymmärtää kysymystäni, sanoi vain, että sellainen siitä tuli. Hölmistyneenä maksoin laskun (yli 50 egua) ja lähdin pois. Kotona katselin taulua tarkemmin ja eihän ne rutut olleet edes olemassa silloin kun vein taulun kehystettäväksi. (Silitin työn hyvin molemmilta puolilta ennen kehystystä, mutta silti keskitaitos oli näkyvissä.) Nyt työ oli liimattu pohjapahviin kiinni ja liima oli hirveinä kokkareina siinä välissä, hyvin näkyvissä. Ja ne rutut johtuivat tästä liimasta. Ei voinut edes ajatella, että jotkut solmut takana olisivat pullottaneet, kurtut olivat puhtaan kankaan alueella. Entisen omistajan aikana tälläinen ei olisi tullut kuuloonkaan, ikinä en saanut näkyviin ristipistotöissä kurtun kurttua. Ja niitä töitä on kuitenkin kehystetty kymmeniä. Tänään voin laittaa malliksi taulun taustan, entinen kehystäjä laittoi joka kerran metallilangan taulun reunasta reunaan, jolla taulu ripustetaan seinälle. Kiinnitykset olivat aina kehyksissä, taulun koosta riippuen joko niiteillä tai lenkkiruuvilla.
Nyt kiinnitys oli liimattu törkeän näköisesti taulun taakse - ja tämäkin oli lahjakkaasti vinossa. Ihan niin kuin itse taulukin, kehyksiin nähden vinossa =( Apua, voisin itkeä.... Mutta nyt ainakin tiedän, että kierrän tämän liikkeen ohi ja kaukaa.... joku muu saa kehystää tästä lähtien tauluni. Katsellaan, voiko paikanpäällä vähän pimittää kehystyksen virheitä. Mutta harmittaa niin vietävästi, kun käytin aikaa ja ajatuksia itse ompeluun - ja sitten joku tumpelotaavi tuhoaa työn pelkällä kehystämisellä. Argh!!

9 kommenttia:

Sini kirjoitti...

ei voi olla totta!! voi ei! mä voin kuvitella miten paljon harmittaa :(. siinä on ihan hirvee duuni takana ja sit jotkut urpot menee hitto pilaamaan sen. voi hemmetti. mut hyvä tietää, enpä vie pistelyitäni sinne..just yks päivä kun ohi ajettiin niin mietinkin että onkohan paikka säilyttäny hyvän tasonsa ku omistaja vaihtu.

Pami kirjoitti...

Onneksi minä löysin tasokkaan kehystäjän Rantasalmelta! Harmittaa varmasti, jos kehystäminen epäonnistuu eikä sitä tekijä edes tajua! Kannattaa todellakin kiertää tuo liike kaukaa.

Hepsi kirjoitti...

Voi itku! Uskon että harmittaa! Viidakkorumpu vain kumisemaan tuollaisesta palvelusta!:(

Kiki,purkaja kirjoitti...

Sinun ei ole mikään pakko hyväksyä ala-arvoista työtä. Marssi takaisin ja vaadi että työ kehystetään suoraan ja liimakokkareet eivät kuulu lainkaan työn alle. Se huono kehystystyö vaivaa sinua joka kerta kun katselet sitä taulua, vauva eikä vanhemmatkaan pety, jos taulu tulee myöhässä, mutta harmittelevat kaikki huonoa työtä.
Jos kehystäjä alkaa valittaa, ota yhteyttä kuluttajaneuvojaan. Uuden yrittäjän kannattaa hankkia hyvä maine, täällä blogistaniassa huono maine leviää valonnopeutta nopeammin.

MariL kirjoitti...

No voi ruma sana! :( Kyllä minuakin ottaisi päähän ja rankasti tuollainen! Itse asiassa itselläni on vähän samanlainen kokemus yhdestä oululaisesta kehysliikkeestä (taitaa olla onneksi muuten lopettanut, enkä ihmettele...), jossa kehystytin kuopuksen vauvataulun. Siellä se omistaja tyrkytti koko ajan vain omia näkemyksiään, eikä millään olisi kelpuuttanut minun ajatustani sinisistä kehyksistä. Ja syy oli se, että rouva itse ei tykkää sinisestä! Mutta entä jos asiakas tykkää, taulussa itsessään on sinistä ja myös huoneessa johon taulu tulee on sinistä? No, sitten se kehystys piti maksaa etukäteen ja maksoi muistaakseni 68 euroa (pienestä taulusta - oon joskus kehystyttänyt kaksi isoa taulua yhteensä satasella, ja tuon kokoluokan taulut ovat olleet n. 25-30 euroa muualla...), ja kun menin hakemaan valmista työtä, niin olivat kehystäneet sen niin, että se työ ei ole keskellä, vaan yhdellä reunalla on leveämmästi sitä paspaa kuin muualla, ja se näyttää ihan oudolta, koska itse pistely on tasan neliönmuotoinen.

Eli kokemusta on siitä, miten kehystäjä voi laittaa taulun pilalle, ja se harmittaa! Ja vielä enemmän harmittaa, jos tekee taulun lahjaksi.

Joka tapauksessa hyvää kastejuhlaa kaikille teille! Sukat ovat söpöjä. :)

Marjut kirjoitti...

Voi että! Mene vaan vaatimaan oikeuksiasi liikkeeseen; huonosta työstä ei tarvitse kärsiä.

Kaunista kastejuhlaa!

Marjo kirjoitti...

Mie oon käyttänyt ko. kehystämöä. Eka heidän kehystämänsä vein takasin, oli rutussa. Tekivät uudelleen, tuli suorana. Sen jälkeen oon pari taulua kehystyttänyt siellä ja ne on ollu ok. Enää en ehkä vie ku poikkeustapauksissa, koska mie en tykkää siitä liimajutusta. Eihän sitä niin pitäisi tehdä? Tai ainakin siltä miusta tuntuu. Edellisen omistajan aikana hyö sanoi miulle, että ei tarvii silittää työtä, hyö pingottaa sen tiukalle, jolloin rutut häviää.

Minna kirjoitti...

Kurja juttu :( Nuo kehystäjät taitavat olla aika vaihtelevan ammattitaitoisia. Minä olen samaa mieltä, että vie ihmeessä takaisin, äläkä hyväksy huonoa työn jälkeä. Tuo on vielä ihan huippu, tuo kiinnitys. Tuollaisen koukun kanssa kun taulua ei saa ikinä suoraan, vaikka itse koukku olisikin suorassa.

Sini kirjoitti...

niin, ajattelin muuten ihan samaa kun marjo - ei kai sinne mitään liimajuttuja pitäis väliin tunkea? joskushan voi tulla semmonen tilanne että kehykset pitää vaihtaa ja mitäs teet jos työ on alustassa jumissa..