lauantai 27. helmikuuta 2010

Leppoisa lauantai

Onneksi ei tarvinnut eilen katsella Suomen jääkiekkopeliä kuin ensimmäinen erä, niin aamulla heräsi aikaisemmin. Aamuteen jälkeen olikin ensimmäisenä suunnistettava lumitöihin. Onneksi lunta ei ollut satanut kuin muutamia senttejä, mutta omatuntoni ei antanut rauhaa, ennen kuin piha oli putsattu =) Niin, että terveisiä vaan sinne Perämerelle; jäi niitä lumitöitä miullekin!

On täällä kaiken aikaa neulottu, vaikka blogissa ei ole vähään aikaan mitään nähtykään. Näkisittepä käsityökorini, sen on vallannut keskeneräisten armeija. Kun tuota lankaa pitää kokeilla, ja tuota, ja tuota.... Josko nyt viikonloppuna saisin niistä jonkun myös valmiiksikin. Mutta tässä näitä edellisiä, jotka ovat odottaneet kiltisti viikon julkituloa =)


Perussukka, koko 38 (varsi 5o2n, 14 s / puikko)
Lanka Austerman Step 6 mosaik, väri 108, 86 g
Puikot 3 mm

Ursulan paketista ensimmäisenä käteen tarttui tämä sininen lanka. Samaa lankaa on monta kerää lisää, eri värisinä tosin. Kiva lanka, vaikka jotenkin sain sen noilla puikoilla hajoamaan usein. Piti olla tarkkana, ettei tullut puolikkaita silmukoita. Pehmeää tämä ainakin on ja loppulangasta on tulossa nyt Vävylle pipo. Oli entiset anopin tekemät pipot ruvenneet kiristämään ;) Vai olisiko se ollut itse anoppi? ;)

Kummitytön koululla on talvirieha maaliskuussa ja sinne tarvittiin arpajaispalkintoja. Mitäpä neuloja muuta antaisi kuin neuleita =) Lupauduin tekemään muutaman pipon kun emme pääse osallistumaan itse riehaan, sattuu muita juhlia samalle ajalle.

Pipoja 3 kpl, koot lasten - naisten, malli Novitan Kevät 2009
Lanka sinivalk; Helena Babygarn, väri 996, vihreä Marks&Kattens Carolina, väri 824, pun; Novita Nalle Colori, väri 844, yhteensä 99 g
Puikot 3,5 mm

Kun uudet Novitan langat ilmestyivät kauppoihin, oli pakko käydä hyllyllä vähän hypistelemässä. Niiden Kukkaketojen lisäksi tätäkin oli pakko saada =) Kiva lanka, jos vain molemmat kerät olisivat olleet priima kunnossa. Pidin muuten, pehmeää, puuvillaisen tuntuista vaikka onkin akryyliä ja nämä värit, ah.
Batik- huivi, 2krs:n helmineule, 240 x 13 cm
Lanka Novita Puro Batik, väri 883, 199 g
Puikot 4 mm

Toinen kerä sisälsi sitten solmuja solmun perään. Ja lanka jatkui solmun jälkeen aina yllätyksellisesti. Väriraidat ovat mitä ovat, neuloin langan kuitenkin kaikki.
Mieleni tekisi aloittaa jotain huivia. Tai ei mitään jotain, vaan Revontulta. Lankakin olisi valmiina - tai langat ainakin kahteen revontuleen. Mutta ehkä maltan vielä ja teen ensin näitä perusjuttua varastoon (eli teen nuo keskeneräiset pois). Jostain syystä tuo laatikko aina välillä tyhjenee =) Vaikka kyllä minä tyrkytänkin neuleitani pitkin sukua; mielummin neulon tarpeeseen. On kiva nähdä kun tuotoksiani myös käytetään =)

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihania neuleita! :) Tosi kivannäköistä tuo Step-lanka, tuotahan voisi vaikka kokeilla joskus. Kauniit mallineuleet pipoissa ja kaulahuivissa!

Lapsukainen kirjoitti...

Siun tekemät jutut ovat kovassa käytössä =).