lauantai 7. toukokuuta 2011

Hyvää äitienpäivää!

Ihana äitienpäivä aatto =) Aurinko on paistanut kirkkaana koko päivän ja meillä on vietetty leppoisaa lauantaita. Aamulla kävimme torilla ensimmäisen kerran tänä kesänä ja ostin serkulta pari kuukausimansikkaa ja viinisuolaheinäruukun. Serkulla on luomutila naapurikunnassa ja nuo ostetut ruukut olivat niiiiin paljon paremman näköisiä kuin marketin vastaavat, että oli ihan pakko korjata ne talteen. No, meillähän ne eivät tietty kasva enää (meikäläisen viherpeukalo on aika tunnettu), mutta lähtökohta on ainakin hyvä. Ruukut vaihdoin heti isompaan ja laitoin ne kasvamaan meidän uuteen kasvihuoneeseen. Heh, kasvihuoneessa on neljä pientä hyllyä ja muovit ympärillä, mutta riittävä meidän tarpeisiin. Ukkokulta kasasi kasvihuoneen seinän viereen, joten voin hänen ollessa jäitä särkemässä täyttää sen yrteillä ja kukan taimilla. Tässä sen näkee, miten pitkä Suomi on; meillä nurmi ja koivut vihertävät, mutta Ukkokulta lähtee töihin pohjoiseen maanantaina. Jotenkin, joka kevät, tämä tilanne ihmetyttää ja kummastuttaa minuakin, vaikka luulisin olevani jo tottunut.

Seuraavalle kolmelle viikolle on muitakin työtehtäviä ja tavoitteita. Minun pitäisi öljytä meidän kesäkalusteet ( Ukkokulta jo öljysi terassin) ja neuloa yksi taikabolero, sillä kesäkuun alussa kummityttöni pääsee ylioppilaaksi ja minulla on visio juhlakoltusta =). Siksi nyt ei ole mitään valmista neuletta näytettäväksi, sillä sellaista ei vaan ole. Kaikki entiset työt jäivät kesken, kun ahaa-elämys syntyi ja uutta mallia sekä lankaa kaivettiin esiin työstettäväksi (onneksi omista varastoista). Kyllä se tästä taas joskus, niitä valmiita neuleita siis. Valmiina kesään on meidän hurtta, talvi on syötetty hyvää ja ravitsevaa ruokaa, nyt turkki kiiltää =). Hurttahan on Vävyn isän tekemä.

Oikein hyvää ja lämmintä äitienpäivää! Meillä vietetään ensin lapsettomien lauantaita (vilkutus kaikille Ukkokullan ja minun tekemille enkelivauvoille) ja sitten äitienpäivää (vilkutus erityisesti Lapsukaiselle, Vävylle ja mummon Mussukoille ♥).  Niin tämä elämä pyörittää, ympäri-ämpäri ja väärin sekä oikein päin, mutta joka päivästä olen kiitollinen. Olenpahan oppinut, että kaikkea ei voi saada ja sen minkä saa, se on oikeastaan taivaan lahja.

2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kevät on tosiaan ihan eri vaiheessa eri puolella maata. Täällä ei ole vielä vihreästä nurmesta tietoakaan, saati lehdistä puissa, ainoatakaan kukkaa en ole nähnyt, ja paikoinhan on vielä luntakin. Ja Oulu on kuitenkin vasta Suomen puolivälissä!

Lapsettomien lauantai on koskettanut meitäkin, kun kummankin lapsemme saaminen on vaatinut lääkäreiden apua. Kyllä saa olla kiitollinen siitä, että huomenna on oikeutettu viettämään äitienpäivää! :)

Lapsukainen kirjoitti...

♥ Rakas äiti ja mummo ♥