maanantai 27. kesäkuuta 2011

Extempore matkailua

Tänään, luottokampaajan perheajan jälkeen, tuo Ukkokulta kysyi, että lähdetäänkö sinne Ollinmäelle tänään.Minähän olin valmis kuin tinapoika sotaan, kotona vaan käytiin välissä syömässä vähän välipalaa ja minä pakkasin neuleita mukaan. Autoon siis ja baanalle. Matka meinasi hyytyä ihan alkuunsa, tässä kaupungissa kun tiehen ilmestyy monttu, niin liikenne hyytyy ihan kokonaan ja nyt yksi kokonainen risteys on uusia järjestelyjä vaille. Tupla-aika kaupungin läpimenoon ja retki pystyi alkamaan. Savonlinna-Sulkava-Puumala-Anttola reitillä pysähdyimme kerran jäätelön syöntiin Lietvedellä ja sitten Ollinmäen viinitilalla. Käymme kerran kesässä siellä hakemassa "herkkuja", eli viinejä joita nautimme sitten harkiten. Nyt varastot näyttivät olevan myymälässä vähissä, olikohan tämä alkukesän ajankohta syyllinen?

Minähän istuin kyydissä tyytyväisenä neuloen, Ukkokulta ajeli eteenpäin. Anttolasta matka jatkui Mikkeliin (Anttolahan on nykyisin Mikkelin "esikaupunkialuetta"), siellä pysähdyimme hetkeksi. Uusi toriparkki tuli testattua kun haimme iltapalaksi muutaman Subway-leivän ja samalla katsastimme Akselin-kauppakeskuksen. Sekin nähtiin jo viime vuonna, mutta nyt sitä oli laajennettu ja hankittu uusia kauppoja sisuksiin.

Siinä vaiheessa teki jo mieli kotiin, joten Ukkokulta ohjasi ajokkinsa valtatie vitoselle ja siitä Juvan kautta kotiin. Kotona taas matka meinasi tökkiä tietöihin (normaaliin kaupungin läpiajoon menee n. 15 min, nyt 1 h ), mutta viimeisellä pääsimme kotiin ja saunomaan.

Mitäpä matkalla "saimme"? Vähän viiniä, vähän Subway-leipää, Alligaattorin ja yhden sukkaparin valmiiksi. Nyt vaan ei ehdi/jaksa päätellä tai kuvata ja mitata niitä, katsotaan olisiko huomenna paremmin aikaa. Ylihuomenna on taas edessä uudet reissut, uudet kujeet ja uudet neuleet =)

Ei kommentteja: