lauantai 8. lokakuuta 2011

Sukkia

Aika on taas hävinnyt jonnekin mustaan aukkoon. Päivät kuluvat nopeasti, mutta mitään ihmeellistä en ole saanut aikaan. Osaltaan keskittymiskykyä on häirinnyt tietyn puhelimensoiton odottelu. Minä säikähdän joka kerran, kun puhelin alkaa laulaa Suvi Teräsniskan äänellä "hei mummo.....". Hermostuneille sormille pitää olla jotain tekemistä ja mikä onkaan mukavampaa kuin neuloa.
Naisten sukat, koko 38-39
Lanka TeeTee Pallas, väri 50, 98 g
Puikot 3 mm Kollaget

Nämä sukat neuloin neliskanttisilla puikoilla. Muuten neule-elämys olisi ollut ihan mukava, mutta kun on liukkaat puikot ja liukas lanka, niin pudonneita silmukoita sai metsästellä tämän tästä. Seuraavat sukat neuloinkin vanhoilla tutuilla. Tosin, ei minulla ole noita neliskanttisia kuin nuo yhdet puikot ja niiden koko ei sattunut tähän lankaan.
Miesten sukat, koko 40-41
Lanka Novita 7 veljestä, Kyyhky, väri 864, 142 g
Puikot 3,5 mm Knitpicksit
Ihanat sukat, koko 38-39
Lanka Kuje-lankaa, 75 g
Puikot 3 mm Kollaget

Tämän sukan mallin näin jonkun blogissa (jos joku tunnistaa, saa huutaa hep) ja painoin päähäni silmukoiden määrän ja mallineuleen. No, sitten kun aloin tehdä näitä, en sitä blogia enää löytänytkään, vaan tein sukat ihan muistikuvan mukaan. Minusta tuli ihan kivat sukat - jo langankin vuoksi - mallista en tiedä, onko tarkkaan jonkun vai vähän oma sovellus =). Tässä langassa oli niin minun värit, sinisen eri sävyjä, ja langan näppituntuma oli nautittava. Pehmeää, mutta tiukkakierteistä, helposti neulottavaa lankaa. Onneksi näitä lankaherkkuja on vielä kaapissa tallessa. Sen verran luksusta, etten raaski niitä ihan mihin työhön vaan käyttää.
Tässä vielä mallineuletta lähempää. Helppoa ja kaunista.

Tämä meidän elämä on ollut viime aikoina yhtä juhlaa =) Viime viikonloppuna juhlimme kaksia syntymäpäiviä, mummon mussukoiden 2 ja 1 vuotispäiviä, ja tänään olimme jälleen kaksilla syntymäpäivillä.Ukkokullan sisko täyttää tänään vuosia ja hänen tyttärensä, meidän ihana kummityttömme, täyttää vuosia ensi lauantaina. Sankareille veimme lahjaksi villasukkia -yllätys, yllätys- onneksi koot sattuivat just eikä melkein. Nyt sitten jäädään odottelemaan seuraavaa juhlaa; mussukka kolmosen syntymää. Ja juuri sen takia pitäisi ristipistoneulan suihkia....

1 kommentti:

Marjut kirjoitti...

Kauniita sukkia aj tuon viimeisen mallineule on tosi kiva.