lauantai 3. marraskuuta 2012

Mummoilua

Ei ole tuo runosuoni viime aikoina sykkinyt, tai sitten on ollut niin aika kortilla, että tänne kirjoittelukin on jäänyt vähemmälle. Sen ajan olen kyllä käyttänyt neulomiseen. Pihatöihinkään ei ole tarvinnut "hukata" paljoa aikaa tänä syksynä, kun tuo Ukkokulta on ollut monta viikkoa lomalla ja hoitanut haravointihommat.

Viimeksi kun lähdin Mummon mussukoiden luota minulla oli tuliaisena lista haluttavista neuleista. Pienin mussukka halusi (tai oikeastaan hänen äitinsä) mekon. Tein sen tutuksi tulleella mallilla. Tai siis otin mitat ja suunnilleen katsoin minkälainen pitäisi tulla. Muut sovelsin siinä tehdessä.

Mussukka kolmosen mekko, koko 1 v
Lanka Cewec Delano, väri 11, 59 g
Puikot 3 mm pyöröt

Rakkaalle mussukalle piti valita napitkin huolella =).

Väri-iloittelua tästä ainakin löytyy, toivottavasti pieni neitikin tykkää (ja neidin äiti). Lankaa kului tosi vähän, tämä on melkein yhden kerän mekko.

Keskimmäiselle mussukalle piti sai tehdä liivin. Entinen kun oli mennyt vähän lyhyeksi. Vai olisiko pojan nappula vuoteen vähän kasvanut ;). Nyt oli toiveena palmikoita ja sitähän saa mitä tilaa.
 
 Mussukka kakkosen liivi, koko 2 v
Lanka Red Heart Denver, väri 12, 99 g
Puikot 4 mm pyöröt

Tätä lankaa jäi jäljelle useampi kerä Karhu-paidan teosta, joten nappula sai saman värisen liivin kuin papan pusero on. Kuuden silmukan palmikoita ympäri liivin, mitään mallia ei ollut, muutama mitta osviittaa antamassa.

Toinen olkapää napitettiin pukemisen helpoittamiseksi. Napeiksi löytyi "papan laivat". Taitaa vaan olla toinen murtaja törmännyt isompaan jäävuoreen, kun noin kallellaan kulkee.....

Listalle jäi vielä Mussukka ykkösen villatakki. Neiti halusi itse, että sen pitää olla keltainen. Onneksi mummon varastoista löytyi keltaista lankaa. Villatakkia jo kuulema kyseltiin, mutta se on vielä vähän vaiheessaan. Mummon pitää kilkutella puikkojen kanssa ahkerasti, jotta takki valmistuu pian. En tiedä ehtiikö siiheksi valmiiksi asti, kun Mussukka nelonen ilmoittaa haluavansa nähdä sisaruksensa ja tulevan maailmaan. Se voi tapahtua mikä päivä tahansa, joten jännittäviä aikoja eletään.

8 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa aivan ihana pikku mekko, tosi kiva malli. Ja nätti on liivikin, napit on kiva yksityiskohta :)

MariL kirjoitti...

Tosi hienosti sopii tuossa mekossa malli ja lanka yhteen, siksak-malli on parhaimmillaan raitalankojen kanssa!

Hepsi kirjoitti...

Kauniita pikkuneuleita olet taas Mussukoillesi neulonut! =)

Nna kirjoitti...

Ihania neuleita. Etenkin mekko on tosi ihastuttava.

Sini kirjoitti...

Ooh, ihana ihana ihana mekko!

Kisa kirjoitti...

Kaunis mekko ja komia liivi :)

Karkati kirjoitti...

Voisiko tähän kauniiseen mekkoon saada ohjetta!

Outi itse kirjoitti...

Karkati, tämä mekko (http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91818) on ollut mallina, mitä nyt lanka on vaihdettu, mallineule on vaihdettu ja sitä myötä silmukatkin... vaikeaa antaa sinulle ohjetta, kun en edes kirjoittanut siitä mitään ylös tehdessä. Ne tulee jostain selkäytimestä =)