lauantai 20. huhtikuuta 2013

Sukkia ja kilpikonnia

Tällä viikolla olen tehnyt sukkia, niistämisen ohella. Viimein se keväinen flunssa saavutti minutkin, kuumetta ei ole nostanut, mutta nenän pielet ovat jo hellinä niistämisestä. Onneksi on jo helpottamaan päin, kun olen syönyt urakalla c-vitamiinia. Näiden lankojen kanssa on mieli levännyt.

Pitkästä aikaa käytin sukanpingottimia ja pitsineuleiset sukat avautuivatkin niissä kippuraisista mytyistä kaunokaisiksi.

Valk. Opal-sukat, koko 38-39
Lanka Opal 8-fach, väri 6808 natur, 110 g
Puikot 4 mm

Siniset Opal-sukat, koko 39-40
Lanka Opal 8-fach, väri 6801 marine, 132 g
Puikot 4 mm

Pinkit Opal-sukat, koko 38-39
Lanka Opal 8-fach, väri 6806 pink, 115 g
Puikot 4 mm

Romanssi-sukat, koko 39-40
Lanka Opal Romance, väri 6011, 105 g
Puikot 3,5 mm

Tänä aamuna kaivelin sitten ompelukoneen kaapista ja ompelin kahdelle mummon mussukalle uudet päiväpeitot. Kolmas mussukka halusi valita kankaan itse, joten se jäi ensi viikonlopulle. Nyt on ensi viikolla tuleviin isojen lasten sänkyihin päiväpeitot. Huoh, mussukat kasvavat, pinnasängyt ovat kohta historiaa....
 
Hauskaa, että kuva vääristää näin värejä. Kanttinauha on täsmälleen samaa molemmissa peitoissa, mutta tuossa vaaleassa se näyttää tummemmalta.... Kuvasta ei näy, mutta vaalean peiton pinnassa on mollamaijoja ja pieniä pupuja. Poikamussukan toiveena oli elukoita, joten hän sai kilpikonnia ja pienempi tyttömussukka rakastaa pupuja, joten hänelle niitä. Vanhempi tyttömussukka on jo niin kriittinen, ettei hän luottanut mummon valintoihin, vaan haluaa valita oman peittonsa itse =).

Mutta näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Upea aurinkoinen päivä kutsuu hommailemaan kaikkea kivaa.

6 kommenttia:

Kisa kirjoitti...

Kauniita sukkia :)

Virpi kirjoitti...

Tosi nättejä sukkia :)

MariL kirjoitti...

Ihania sukkia!

Hepsi kirjoitti...

Kauniita sukkia olet neulonut!

Katja V kirjoitti...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

Anne-Mari kirjoitti...

Vino pino kauniita sukkia.