tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kesä(loma)käsitöitä

Ihanaa, kesäloma on vihdoin hyvässä vauhdissa - toinen päivä jo - ja elämä hymyilee... No, ei se ole vastustanut tähänkään asti, mutta tälläiset rennot kesäpäivät ovat erittäin mukavia... Yksi perjantai, etätyöpäivän jälkeen, istuin terassilla ja liimailin kaakelinpaloja. Assistenttina minulla oli Ukkokulta, joka hajotti kaakeleita ja leikkeli niitä sopivan kokoisiksi. Sekä puristi liimaa tuubista paperilautaselle, kun omat voimat eivät riittäneet =). Tälläistä me saimme aikaan.

Vielä tämä tekele on kesken, sauma-aineet pitäisi sekoitella ja saumata, mutta vielä ei ole ilmaantunut niin pitkää taukoa touhuihin, että olisin ehtinyt. Katsotaan, joko ensi viikolla ehtisin ja malttaisin. Kaapissa olisi pari muutakin saumattavaa työtä, ne voisi hoidella siinä samalla.

Puikotkin ovat suihkineet säännöllisesti, mitään ihmeellistä ei niiltä ole pudonnut. Normaaleja sukkia vain. Joitain vähän isompia projekteja on kanssa menossa, siinä sivussa tulee tehtyä näitä nopeammin valmistuvia.

Siniset Pallas-sukat, koko 38-39
Lanka TeeTeen Pallas, väri 51, 79 g
Puikot 3,5 mm

Punaiset Pallas-sukat, koko 35-36
Lanka TeeTeen Pallas, väri 56, 67 g
Puikot 3,5 mm

Nämä punaiset sukat on ihan minulle itselleni. Tein monen monta vuotta sitten sinisestä Pallas-langasta sukat ja ne ovat olleet ahkerassa käytössä. Eivätkä ne ole kuluneet puhki, eivät edes pahemmin nyppyyntyneet. Totesin kuitenkin, että sukat on aika päivittää uusiin. Yhtä ihanaa lankaa kehiin ja puikoille. Pidän ihan älyttömästi langasta, nopeaa neulottavaa ja pehmeää pintaa. Ja mikä parasta kestävää ja pestävää.

Jämälankojakin alkoi olla pussukassa jos toisessa. Niille piti keksiä käyttöä ja kun samaan aikaan ilmeni tarve nukkevauvojen peitoista, niin siihenpä sitä. Yhden virkkasin, ison isoäidinneliön, ja kaksi neuloin ainaoikeaa. Saavat nyt mussukat tapella, mikä vauva saa minkäkin peiton.
 
Nuken peitot, eri kokoisia
Lanka sukkalankajämiä, puuvillajämiä, jämiä ;), yht. 395 g

Huomenna nämä peitot lähtevät minun ja Ukkokullan kanssa eteläiseen Suomeen. Luvassa pusuja, haleja ja ihania hetkiä Mussukoiden kanssa.

3 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Kivaa lomailua!
Palla-langasta olen samaa mieltä. Tosi mukavaa neulottavaa ja kivan tuntuista. Itselläni on vasta ekat sukat olleet vuoden verran ja olen tykännyt.

Lastenlapsille on kiva väkertää jotain pientä. Tosi tarpeellisia nuo peitot--ainkain meidän lastenlasten leikeissä ja loppuvat välillä kesken ja lainataan mummin huiveja. Täytyiskin tehdä joku kyhäilyjen jälkeen.

Virpi kirjoitti...

Nätit sukat, kivalta näyttää tuo lankakin. Nyt on päätyneet jämälangat kunnolla hyötykäyttöön :)

MariL kirjoitti...

Ihania värejä sekä sukissa että pikkupeitoissa! :)